Facts

Je moet twee keer nadenken voordat je deze kipschotel bij Ruby Tuesday eet

Je moet twee keer nadenken voordat je Ruby Tuesday’s Buttermilk Chicken Tenders eet

Ik had onlangs een eye-opening ervaring toen ik besloot om te genieten van Ruby Tuesday’s hand-gepaneerde karnemelk kip tenders. Ik wist niet dat dit schijnbaar onschuldige gerecht zoveel calorieën en voedingsstoffen bevatte. Na het leren over de duizelingwekkende statistieken achter deze maaltijd, kan ik met een gerust hart zeggen dat het de moeite waard is om twee keer na te denken voordat je een hap neemt.

De caloriebom ontrafelen

Eén portie van Ruby Tuesday’s handgepaneerde kip tenders met karnemelk bevat maar liefst 1.069 calorieën. Voor iemand met een gemiddelde caloriebehoefte is dat bijna de helft van de dagelijkse behoefte in één maaltijd. En als je op je vetinname let, zet je dan schrap, want dit gerecht bevat ook 56 gram vet, waarvan 7 gram verzadigd vet is. Dat is maar liefst 86 procent van je dagelijkse aanbevolen vetinname.

Een overdaad aan natrium

Als je je zorgen maakt over je natriuminname, kun je beter ver uit de buurt blijven van deze chicken tenders. Het gerecht bevat een verbijsterende 3.268 milligram natrium. Om dat in perspectief te zetten: de FDA adviseert een dagelijkse inname van 2300 milligram voor volwassenen met een gezond hart en een normale bloeddruk. Dus als je deze maaltijd zou eten, zou de weegschaal gemakkelijk doorslaan in de zoutcategorie, of je nu hartproblemen hebt of niet.

Gezondere alternatieven op het menu

Gelukkig biedt Ruby Tuesday een verscheidenheid aan gezondere keuzes die nog steeds je smaakpapillen kunnen bevredigen zonder je taille en algehele gezondheid aan te tasten. Hun “Fit & Trim” maaltijden zijn allemaal 700 calorieën of minder als je ze bestelt met gegrilde courgette en rijst ernaast. Deze opties zorgen voor een stevige en bevredigende maaltijd terwijl je je calorie-inname binnen de perken houdt.
Als je op zoek bent naar nog meer voedzame opties, is het gedeelte “Slimme eetkeuzes” van het menu de moeite waard. Gerechten zoals de Creoolse vangst, gegrilde kip, gegrilde entrecote, gebakken aardappel, gestoomde broccoli, sugar snaps en baby portabella champignons bieden een balans van smaken en voedingsstoffen.
Voor degenen die een keto-dieet volgen, heeft Ruby Tuesday ook iets voor jou. Women’s Health Magazine ontdekte negen heerlijke, keto vriendelijke gerechten op hun menu, die elk 11 gram of minder koolhydraten bevatten. Deze opties variëren van rijk, romig en kaasachtig tot proteïne- en groentegerichte maaltijden, zodat je op schema kunt blijven met je dieetdoelen.

Conclusie

Hoewel Ruby Tuesday’s handgepaneerde kip tenders met karnemelk verleidelijk kunnen zijn, is het cruciaal om de calorische en voedingsimpact te overwegen die ze kunnen hebben op je algehele gezondheid. Met meer dan 1000 calorieën, veel vet en een alarmerende hoeveelheid natrium is dit gerecht verre van een gezonde keuze.
Kies in plaats daarvan voor de vele gezondere alternatieven op het menu. Van de “Fit & Trim” maaltijden tot de “Smart Eating Choices” en keto vriendelijke opties, Ruby Tuesday biedt een scala aan heerlijke gerechten die je geen schuldgevoel geven of je welzijn in gevaar brengen.
Dus de volgende keer dat je bij Ruby Tuesday bent, denk dan twee keer na voordat je die verleidelijke chicken tenders bestelt. Je lichaam zal je dankbaar zijn voor het maken van een meer bewuste en voedzame keuze.

FAQ

Waarom bevat Ruby Tuesday’s handgepaneerde kip tenders met karnemelk zo veel calorieën?

Ruby Tuesday’s hand-breaded buttermilk chicken tenders worden gefrituurd in olie en geserveerd met frietjes, koolsla en honingmosterd. Deze combinatie van frituren en bijgerechten draagt aanzienlijk bij aan het hoge caloriegehalte van het gerecht.

Zijn er gezondere opties verkrijgbaar bij Ruby Tuesday?

Ja, Ruby Tuesday biedt verschillende gezondere opties op hun menu. Hun “Fit & Trim” maaltijden, indien besteld met gegrilde courgette en rijst ernaast, zijn allemaal 700 calorieën of minder. Daarnaast hebben ze een sectie “Slimme Eetkeuzes” met gerechten zoals de Creoolse vangst, gegrilde kip, gegrilde entrecote, gebakken aardappel, gestoomde broccoli, sugar snap erwten en baby portabella champignons.

Wat zijn de aanbevolen dagelijkse grenzen voor vet- en natriuminname?

Wat betreft vetinname stelt de Cleveland Clinic voor dat volwassenen 44 tot 77 gram vet per dag moeten binnenkrijgen, dat is 20 tot 35 procent van je totale calorieën op basis van een dieet van 2000 calorieën. Wat betreft natrium raadt de FDA 2.300 milligram per dag aan voor volwassenen met een gezond hart en een normale bloeddruk. De American Heart Association en de Mayo Clinic raden echter 1.500 milligram per dag aan voor mensen met hartproblemen en een hoge bloeddruk.

Kan ik nog steeds genieten van de saladebar bij Ruby Tuesday?

Hoewel de saladebar een gezonde keuze lijkt, is het belangrijk om op je keuzes te letten. Kies voor gestoomde en verse groenten en vul ze aan met lichtere dressings zoals balsamico vinaigrette of lichte ranch om je calorie- en vetinname binnen de perken te houden.

Zijn er keto-friendly opties beschikbaar bij Ruby Tuesday?

Ja, Ruby Tuesday biedt keto-friendly opties op hun menu. Women’s Health Magazine ontdekte negen heerlijke gerechten met 11 gram koolhydraten of minder. Deze gerechten komen tegemoet aan verschillende voorkeuren, van rijk en romig tot proteïne- en groentegerichte maaltijden.

Kan ik nog steeds genieten van het eten van Ruby Tuesday zonder mijn gezondheid in gevaar te brengen?

Absoluut! Ruby Tuesday biedt een verscheidenheid aan gezondere keuzes die je trek kunnen stillen zonder je gezondheid uit het oog te verliezen. Door te kiezen voor hun “Fit & Trim” maaltijden, “Smart Eating Choices,” of keto vriendelijke opties, kan je genieten van een heerlijke maaltijd zonder schuldgevoel of negatieve impact op je welzijn.