Facts

De fastfoodketen met het hoogste verloop volgens een onderzoek

De wrede realiteit van werken bij Popeyes

Als iemand die in de fastfoodindustrie heeft gewerkt, kan ik getuigen van het hoge verloop in deze sector. Eén keten lijkt echter boven de rest uit te steken – Popeyes. Volgens een recent onderzoek blijft de gemiddelde werknemer van Popeyes slechts 0,8 jaar, de kortste periode die is gerapporteerd.

Managementverloop en lage lonen

De redenen achter dit duizelingwekkende verloop zijn niet moeilijk te begrijpen. Zoals een voormalige werknemer verklaarde op Glassdoor, “het verloop onder het management is hoog omdat ze slecht behandeld worden en een laag loon krijgen.” Dit gevoel wordt herhaald door een andere voormalige werknemer, die opmerkte dat “veel personeelsverloop te wijten is aan het lage loon voor teamleden op uurbasis.”

Stressvolle omgeving

De constante wisseling van werknemers creëert een stressvolle omgeving voor degenen die ervoor kiezen om te blijven. Zoals een andere Glassdoor-recensent vermeldde, maakte de “brutale” werkervaring tijdens de kip sandwich rage in 2019 het probleem alleen maar erger. De vraag was zo groot dat het zelfs leidde tot een gemeld incident waarbij een klant een pistool op een werknemer richtte toen het broodje niet beschikbaar was.

Advies voor het management

De oplossing voor dit probleem ligt duidelijk in de handen van het management van Popeyes. Zoals een Glassdoor-recensent treffend zei: “Behandel je werknemers beter en geef loonsverhogingen.” Door de oorzaken van het lage loon en de slechte behandeling aan te pakken, kan het bedrijf het tij mogelijk keren en een stabieler en gemotiveerder personeelsbestand creëren.
Over het geheel genomen is het hoge personeelsverloop bij Popeyes een waarschuwing voor de fastfoodindustrie. Het herinnert ons eraan dat het prioriteit geven aan het welzijn van werknemers en een eerlijke beloning een grote bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van het constante personeelsverloop en het creëren van een duurzamer bedrijfsmodel.

FAQ

Volgens het onderzoek blijft de gemiddelde werknemer van Popeyes slechts 0,8 jaar, de kortste periode onder fastfoodbedrijven.

Wat zijn de belangrijkste redenen voor het hoge personeelsverloop bij Popeyes?

Het hoge personeelsverloop bij Popeyes wordt voornamelijk toegeschreven aan het lage loon, de slechte behandeling door het management en de werkomgeving met veel stress, vooral tijdens perioden van grote vraag, zoals de kip sandwich rage in 2019.

Welke invloed had de chicken sandwich-trend op de werknemers van Popeyes?

De stijging van de vraag naar broodjes kip van Popeyes in 2019 zorgde voor een “brutale” werkervaring voor werknemers, die worstelden om de overweldigende bestellingen bij te houden. Dit leidde tot ten minste één gemeld incident waarbij een klant een pistool op een werknemer richtte toen het broodje niet beschikbaar was.

Welk advies hebben werknemers van Popeyes voor het management?

Werknemers van Popeyes hebben voorgesteld dat het management “je werknemers beter moet behandelen en loonsverhogingen moet geven” om het hoge verloop aan te pakken en een stabieler en gemotiveerd personeelsbestand te creëren.

Hoe verhoudt het personeelsverloop bij Popeyes zich tot dat bij andere fastfoodketens?

Volgens het onderzoek kwam geen enkele andere fastfoodzaak voor op de lijst van bedrijven met een bijzonder laag of hoog verloop, waardoor de gemiddelde anciënniteit van Popeyes van 0,8 jaar opvalt als de kortste in de sector.