Facts

Lunchables had bijna een heel andere naam

Lunchables: De evolutie van een snacksensatie

Toen ik opgroeide in de jaren 90, hadden snacks een speciaal plekje in mijn hart. Van Dunkaroos tot Fruit by the Foot, deze heerlijke traktaties waren niet weg te denken uit mijn kindertijd. Maar er was één snack die boven de rest uitstak en van mij het coolste kind in de kantine maakte: Lunchables. Ik wist toen nog niet dat Lunchables bijna een heel andere naam had, wat een intrigerende draai gaf aan de toch al fascinerende geschiedenis.

De geboorte van een lunchicoon

Lunchables kwam op de markt in 1988 en veranderde voor altijd de manier waarop we lunchten. Het brein achter deze geniale uitvinding was Bob Drane, vicepresident nieuwe bedrijfsstrategie bij Oscar Mayer. Het oorspronkelijke doel van Lunchables was om een creatieve oplossing te vinden voor de overtollige ham en bologna van het bedrijf. Ze wisten niet dat ze op het punt stonden een cultureel fenomeen te creëren.

Een smakelijke reis van namen

Lunchables werd al snel een geliefd lunchartikel, maar er gingen een aantal brainstormsessies aan vooraf voordat de iconische naam werd gekozen. Stel je een wereld voor waarin we Crackerwiches, Mini Meals, On-Trays, Walk Meals, Go-Packs of Fun Mealz zouden hebben. Gelukkig waren dat de afgewezen namen waaraan Lunchables ternauwernood ontsnapte. Volgens Pulitzer Prize-winnende journalist Michael Moss in zijn boek “Salt Sugar Fat: How the Food Giants Hooked Us,” was het de interne onderzoeks- en ontwikkelingsgroep onder leiding van Bob Drane die uiteindelijk de naam “Lunchables” koos. En wat maakten ze de juiste keuze.

Een recept voor succes

Wat zorgde ervoor dat Lunchables zich onderscheidde van de massa en de harten van zowel kinderen als volwassenen veroverde? Het was de perfecte combinatie van plezier, gemak en zelf in elkaar zetten. Het openen van een Lunchables verpakking was als het beginnen aan een culinair avontuur. Het ritueel van het stapelen en bouwen van je eigen mini-maaltijd creëerde een gevoel van opwinding en creativiteit. Het was niet zomaar een lunch; het was een ervaring.

Een snacksensatie

Sinds de introductie is Lunchables een tijdloze schat geworden in supermarktgangen en cafetariatafels. De populariteit is in de loop der jaren alleen maar gegroeid, met een miljoenenomzet. Alleen al in het eerste jaar bracht Lunchables maar liefst 217 miljoen dollar op. Vandaag de dag zijn Lunchables te vinden in verschillende klassieke snackopties, van miniatuurpizza’s tot nacho’s en crackers met vlees en kaas. En laten we de nieuwere dessertopties zoals S’Mores Dippers en Dirt Cake niet vergeten. Lunchables is echt een veelzijdige snacksensatie geworden.

Lunchables: Een naam die de tand des tijds doorstaat

Als ik terugdenk aan mijn kindertijd vol Lunchables, kan ik niet anders dan de reis waarderen die deze snacksensatie heeft afgelegd. Van het nederige begin als oplossing voor overtollige ham en bologna tot zijn status als cultureel icoon, Lunchables heeft zijn blijvende kracht bewezen. En nu ik Lunchables terugzie in de winkelschappen, word ik herinnerd aan het plezier dat het mij en talloze anderen heeft gebracht.
Dus de volgende keer dat je naar Lunchables grijpt, neem dan even de tijd om de gedachte en creativiteit achter de naam te waarderen. Het had bijna een heel andere naam gekregen, maar het lot had andere plannen. Lunchables: een naam die synoniem is geworden voor plezier, creativiteit en heerlijke minimaaltijden.

FAQ

Wat is de geschiedenis van Lunchables?

Lunchables debuteerden in 1988 en werden uitgevonden door Bob Drane, de vicepresident nieuwe bedrijfsstrategie bij Oscar Mayer. Het oorspronkelijke doel van Lunchables was om de overtollige ham en bologna van het bedrijf te verkopen. Door de jaren heen is Lunchables een geliefde en iconische snack geworden.

Waarom had Lunchables bijna een andere naam?

Lunchables heeft verschillende brainstormsessies doorlopen voordat de iconische naam werd gekozen. De interne onderzoeks- en ontwikkelingsgroep onder leiding van Bob Drane overwoog verschillende namen zoals Crackerwiches, Mini Meals, On-Trays, Walk Meals, Go-Packs en Fun Mealz. Uiteindelijk werd echter gekozen voor de naam “Lunchables”, die perfect paste bij dit innovatieve snackconcept.

Wat maakte Lunchables uniek?

Lunchables viel op door de combinatie van plezier, gemak en zelf-assemblage. Het openen van een Lunchables verpakking was als het beginnen aan een culinair avontuur. De mogelijkheid om je eigen mini-maaltijd te stapelen en samen te stellen voegde een element van opwinding en creativiteit toe aan de lunchervaring.

Wat zijn enkele populaire Lunchables opties?

Lunchables biedt een verscheidenheid aan klassieke en heerlijke snackopties. Enkele populaire keuzes zijn miniatuurpizza’s, nacho’s en crackers met vlees en kaas. Naast deze hartige opties heeft Lunchables ook nieuwere dessertopties geïntroduceerd, zoals S’Mores Dippers en Dirt Cake om de zoete trek te stillen.

Hoe succesvol is Lunchables?

Lunchables is een enorm succes sinds de introductie. In het eerste jaar op de markt genereerde Lunchables een indrukwekkende $ 217 miljoen omzet. Door de jaren heen is het een tijdloze schat gebleven op de schappen van supermarkten en cafetaria’s, en het blijft de harten van zowel kinderen als volwassenen veroveren.

Waar kan ik Lunchables vinden?

Lunchables zijn meestal te vinden in de snack- of lunchafdeling van de meeste supermarkten. Ze zijn overal verkrijgbaar en bieden een handige en heerlijke optie voor maaltijden of snacks voor onderweg. Ga gewoon naar je plaatselijke supermarkt en zoek naar de Lunchables-afdeling om een verscheidenheid aan opties te vinden om uit te kiezen.