Facts

Hoe de Groene Bonen Casserole echt werd uitgevonden

De creatie van een Thanksgiving-klassieker

Als iemand die al heel lang gefascineerd is door de geschiedenis van onze geliefde Thanksgiving-gerechten, was ik zeer verheugd toen ik de oorsprong van de iconische sperziebonenschotel ontdekte. Dit onopvallende bijgerecht, dat al tientallen jaren op talloze feesttafels prijkt, was eigenlijk het geesteskind van een Campbell’s medewerkster genaamd Dorcas Reilly.

Dorcas Reilly’s innovatieve recept

In de jaren 1950 kreeg Dorcas Reilly de taak om recepten te maken voor op de achterkant van de blikken Campbell’s soep. In haar tijd als supervisor in de testkeuken van het bedrijf bedacht ze de nu beroemde sperziebonenschotel. Haar originele recept, getiteld “Green Bean Bake”, bestond uit slechts zes eenvoudige ingrediënten: sperziebonen, crème van champignonsoep, sojasaus, melk, zwarte peper en gebakken uien.

De blijvende populariteit van de Groene Bonen Casserole

Ondanks het feit dat uit een recent onderzoek bleek dat een kwart van de mensen de sperziebonenschotel als hun minst favoriete Thanksgivinggerecht beschouwt, heeft het gerecht ongetwijfeld de tand des tijds doorstaan. Volgens Campbell’s wordt de online versie van het recept van Dorcas Reilly alleen al op Thanksgiving Day maar liefst 4 miljoen keer bekeken. Bovendien bevindt de originele receptkaart zich nu in de National Inventor’s Hall of Fame in Akron, Ohio, een bewijs van de blijvende impact van dit bescheiden maar geliefde gerecht.

De nalatenschap van Dorcas Reilly

Laten we, als we deze Thanksgiving rond de tafel zitten, de onbezongen held gedenken die ons de sperziebonenschotel schonk. Dorcas Reilly’s innovatieve recept is een gekoesterde traditie geworden die haar naam voor altijd in de annalen van de Thanksgiving geschiedenis heeft gegrift. Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, de sperziebonenschotel blijft een essentieel onderdeel van het feestmaal en dat hebben we aan Dorcas Reilly te danken.

FAQ

De sperziebonenschotel is een klassiek Thanksgiving-bijgerecht dat in de jaren 1950 werd gecreëerd door Dorcas Reilly, een voormalige werknemer van Campbell’s Soup Company. Reilly kreeg de opdracht om recepten te maken voor op de achterkant van de Campbell’s soepblikken. Haar recept “Green Bean Bake”, dat slechts zes ingrediënten bevatte, is de basis voor de moderne sperziebonenschotel.

Wie is Dorcas Reilly?

Dorcas Reilly was in de jaren 1950 supervisor in de testkeuken bij Campbell’s Soup Company. Aan haar wordt de uitvinding van de sperziebonenschotel toegeschreven, die een belangrijk Thanksgivinggerecht is geworden. Reilly’s originele receptenkaart bevindt zich nu in de National Inventor’s Hall of Fame in Akron, Ohio.

Hoe populair is de sperziebonenschotel tegenwoordig?

Ondanks dat een kwart van de mensen het minst favoriete Thanksgiving-bijgerecht vindt, blijft de sperziebonenschotel ongelooflijk populair. De online versie van Dorcas Reilly’s recept is alleen al op Thanksgiving Day maar liefst 4 miljoen keer bekeken, volgens Campbell’s.

Wat zijn de hoofdingrediënten van de sperziebonenschotel?

Dorcas Reilly’s originele recept voor “Green Bean Bake” bevatte slechts zes ingrediënten: sperziebonen, champignonsoep, sojasaus, melk, zwarte peper en gebakken uien. Deze eenvoudige combinatie is de basis gebleven voor de klassieke sperziebonenschotel die op Thanksgiving-tafels in het hele land wordt geserveerd.

Waarom wordt de sperziebonenschotel beschouwd als een hoofdgerecht van Thanksgiving?

De sperziebonenschotel is een hoofdgerecht van Thanksgiving geworden vanwege zijn blijvende populariteit en het feit dat het speciaal voor de feestdagen werd gemaakt. Het recept van Dorcas Reilly was bedoeld om op de achterkant van de Campbell’s soepblikken te staan, waardoor het een toegankelijk en gemakkelijk te bereiden bijgerecht voor Thanksgiving werd.