Facts

Hoe Wheaties Ronald Reagans acteercarrière hielp lanceren

Het Ontbijt van Kampioenen lanceert een toekomstige president

Als iemand die de carrière van Ronald Reagan op de voet heeft gevolgd, kan ik getuigen van de cruciale rol die Wheaties heeft gespeeld in zijn ontwikkeling naar sterrendom en uiteindelijk het presidentschap. In de jaren 1930 was Wheaties meer dan gewoon een ontbijtgranen – het was een grootmacht in de wereld van de sportuitzendingen en sponsorde wedstrijden van honkbalteams uit de minor league in het hele land.

Wheaties radiouitzendingen en de Reagan-connectie

Een van die door Wheaties gesponsorde radiostations was WHO Radio in Des Moines, Iowa, waar een jonge Ronald Reagan de belangrijkste sportverslaggever was. In 1937 hield Wheaties een wedstrijd om de populairste omroeper te vinden onder alle stations die ze sponsorden, waarbij de winnaar een reis naar het voorjaarstrainingskamp van de Cubs in Californië verdiende. Reagan kwam als winnaar uit de bus en die reis naar de westkust zou levensveranderend blijken te zijn.

De springplank naar Hollywood

Tijdens zijn verblijf in Californië kon Reagan niet alleen de voorjaarstraining van de Cubs meemaken, maar plande hij ook een screentest bij Warner Bros. Studios. Die screentest leidde tot een zevenjarig contract met de studio en was de start van Reagans acteercarrière. Zijn eerste hoofdrol kwam later dat jaar, toen hij een radioverslaggever speelde in de film “Love is on the Air”.

Van het witte doek naar de Oval Office

In de volgende twee decennia zou Reagan in totaal in 53 films verschijnen, waarmee hij zijn veelzijdigheid en charisma op het witte doek liet zien. Maar zijn ware roeping moest nog komen. In 1966 en 1970 werd hij gekozen tot gouverneur van Californië en in 1980 werd hij gekozen tot de 40e president van de Verenigde Staten, een positie die hij twee termijnen zou bekleden.
Het is opmerkelijk om te bedenken dat het allemaal begon met een door Wheaties gesponsorde honkbaluitzending en een wedstrijd die Reagan naar Californië stuurde, waar hij zijn passie voor acteren ontdekte en de basis legde voor zijn opmerkelijke politieke carrière. Het ontbijt van kampioenen hielp echt bij het lanceren van een van de meest invloedrijke politieke figuren van de 20e eeuw.

FAQ

In 1937 hield Wheaties een wedstrijd om de populairste omroeper te vinden onder de radiostations die ze sponsorden. De winnaar kreeg een reis naar het voorjaarstrainingskamp van de Cubs in Californië. Ronald Reagan, die hoofd sportverslaggever was bij WHO Radio in Des Moines, Iowa, won de wedstrijd. Tijdens zijn reis naar Californië regelde Reagan een screentest bij Warner Bros. Studios, wat leidde tot een zevenjarig contract en de start van zijn acteercarrière.

Wat was Reagans eerste hoofdrol?

Reagans eerste hoofdrol kwam later in 1937, toen hij een radioverslaggever speelde in de film “Love is on the Air”.

In hoeveel films speelde Reagan tijdens zijn acteercarrière?

In de volgende twee decennia speelde Ronald Reagan in 53 films voordat hij zich op de politiek ging richten.

Welke andere politieke functies bekleedde Reagan voordat hij president werd?

Voordat Reagan in 1980 werd gekozen tot de 40e president van de Verenigde Staten, werd hij in 1966 en 1970 gekozen tot gouverneur van Californië.

Hoe lang was Reagan president van de Verenigde Staten?

Ronald Reagan was twee termijnen de 40e president van de Verenigde Staten.