Facts

In deze 2 staten worden hotdogs wettelijk beschouwd als sandwiches

In deze 2 staten worden hotdogs wettelijk beschouwd als sandwiches

Het grote hotdog debat

Als liefhebber van eten met een passie voor culinaire discussies, is er één onderwerp dat altijd voor verhitte discussies heeft gezorgd: of een hotdog nu wel of niet als sandwich kan worden beschouwd. Door de jaren heen is deze eeuwenoude vraag op verschillende manieren geïnterpreteerd, waardoor fijnproevers verdeeld achterbleven.
Nieuwsgierig om deze kwestie voor eens en altijd op te lossen, begon ik aan een reis om de oorsprong en de verschillende perspectieven rondom het hotdog sandwichdebat te onderzoeken.

De definitie uit het woordenboek

Zullen we beginnen met het raadplegen van het woordenboek? Volgens Merriam-Webster wordt een sandwich gedefinieerd als “twee stukken brood met iets ertussen (zoals vlees, pindakaas, enz.)”. In 2016 verklaarde Merriam-Webster stoutmoedig op Twitter dat een hotdog inderdaad een sandwich is, met een link naar een blogpost waarin de reden achter hun beslissing werd uitgelegd.
Het argument van Merriam-Webster was dat als we een broodje gehaktbal op een gespleten broodje als een soort sandwich beschouwen, we ook moeten accepteren dat een hotdog in dezelfde categorie valt.
De National Hot Dog and Sausage Council (NHDSC) is echter een andere mening toegedaan. Als de officiële stem van hotdogs en worsten, verklaren zij met klem dat een hotdog geen broodje is. Volgens de NHDSC is een hotdog een uitroep van vreugde, een uniek voedingsmiddel, een werkwoord dat iemand beschrijft die zich uitslooft en zelfs een emoji. Ze stellen dat een hotdog echt een categorie op zich is.

Legale broodjes: Californië en New York

Terwijl het nationale debat misschien doorgaat, is het interessant om op te merken dat in de staten Californië en New York de wet de zaak heeft geregeld. In deze twee staten worden hotdogs wettelijk beschouwd als sandwiches.
De belastingwet van Californië noemt specifiek “hotdog- en hamburgerbroodjes” die worden geserveerd in “broodjeszaken of kraampjes”. Deze vermelding in de belastingwet impliceert dat hotdogs onder de bredere definitie van een sandwich vallen.
New York daarentegen hanteert een nog inclusievere benadering. Volgens een belastingbeleidsbulletin omvatten sandwiches in New York koude en warme sandwiches van alle soorten, ongeacht het soort brood of vulling. Van beboterde bagels tot geroosterde submarine sandwiches van een halve meter, New York beschouwt ze allemaal als sandwiches, inclusief hotdogs.

De hotdog paradox

Zijn hotdogs technisch gezien broodjes? Het antwoord is niet zo eenvoudig als je zou denken. Een hotdog in een broodje voldoet aan de definitie van vlees tussen brood, waardoor het volgens sommige normen een broodje is.
De dubbelzinnigheid komt echter voort uit de unieke kenmerken van hotdogbroodjes. In tegenstelling tot traditionele sandwiches zijn hotdogbroodjes meestal aan één kant vastgemaakt, waardoor ze één stuk brood vormen. Dit structurele verschil heeft ertoe geleid dat velen zich afvragen of hotdogs echt als broodjes kunnen worden beschouwd.
Bovendien beweren sommigen dat hotdogs verschillen van typisch lunchvlees omdat ze niet in plakjes worden gesneden, maar eerder als een hele, intacte eenheid worden geserveerd. Dit verschil in presentatie draagt verder bij aan de hotdog sandwich paradox.

Overeenstemming over heerlijkheid

Hoewel het hotdogdebat de meningen blijft verdelen, is er één onbetwistbare waarheid: hotdogs zijn ontegenzeggelijk heerlijk. Of je ze nu beschouwt als sandwiches of niet, het genot om in een perfect gegrilde hotdog te bijten, belegd met je favoriete specerijen, is een universeel geliefde ervaring.
Dus laten we, als we bij elkaar komen tijdens picknicks, balspelen en barbecues in de achtertuin, onze verschillen opzij zetten en het simpele plezier van het genieten van een hotdog vieren, hoe we het ook willen definiëren.
Eten heeft tenslotte een opmerkelijke manier om mensen samen te brengen, ongeacht hun standpunt in het grote hotdogdebat.

FAQ

Wordt een hotdog beschouwd als een broodje?

De classificatie van een hotdog als sandwich is een punt van discussie. Terwijl sommigen beweren dat het voldoet aan de definitie van een broodje vanwege de aanwezigheid van vlees tussen brood, geloven anderen dat de unieke kenmerken het onderscheidt als een apart voedingsmiddel.

Waarom heeft Merriam-Webster hotdogs als sandwiches bestempeld?

Merriam-Webster verklaarde hotdogs als sandwiches op basis van hun definitie, die stelt dat een sandwich twee stukken brood zijn met iets ertussen. Ze voerden aan dat als we andere met vlees gevulde sandwiches als sandwiches beschouwen, we hotdogs ook in dezelfde categorie moeten opnemen.

Waarom is de National Hot Dog and Sausage Council het hier niet mee eens?

De National Hot Dog and Sausage Council is van mening dat een hotdog geen broodje is. Zij zien het als een uniek voedingsmiddel en beweren dat het kenmerken en culturele betekenis heeft die het onderscheiden van traditionele sandwiches.

Welke staten beschouwen hotdogs als sandwiches?

Californië en New York beschouwen hotdogs wettelijk als sandwiches. In hun belastingwetten en -beleid vallen hotdogs onder de definitie van sandwiches, waarmee het debat in hun respectieve rechtsgebieden is beslecht.

Waarin verschillen hotdogs van gewone sandwiches?

Hotdogbroodjes zijn vaak aan één kant vastgemaakt, waardoor ze één stuk brood vormen. Dit structurele onderscheid, samen met de presentatie van een hele, intacte frankfurter, leidt tot het argument dat hotdogs unieke kwaliteiten hebben die hen onderscheiden van conventionele boterhammen met gesneden vlees.

Kunnen we het er allemaal over eens zijn dat hotdogs heerlijk zijn?

Absoluut! Ongeacht het voortdurende debat zijn de meeste mensen het erover eens dat hotdogs ontegensprekelijk heerlijk zijn. Het genot van een perfect gegrilde hotdog met favoriete toppings overstijgt elke classificatie of definitie.