Facts

De onvertelde waarheid van Joe’s Crab Shack

Hier is een gedetailleerd artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid over Joe’s Crab Shack
Als iemand die Joe’s Crab Shack vestigingen door het hele land heeft bezocht, kan ik bevestigen dat deze visketen door de jaren heen zijn portie ups en downs heeft gehad. Van grote sluitingen tot controversiële incidenten, de “onvertelde waarheid” van Joe’s Crab Shack is een interessant verhaal.

Joe’s Crab Shack heeft geleden onder een aantal grote sluitingen

Nog maar een paar jaar geleden was Joe’s Crab Shack schijnbaar overal aanwezig, met bijna 140 locaties in 2014. Dit wijdverspreide succes bleek echter onhoudbaar. In 2017 sloot de keten abrupt 41 vestigingen in het hele land, waardoor er in Indiana en Michigan helemaal geen Joe’s Crab Shack restaurants meer waren.
Dit nieuws kwam niet als een complete schok, want het moederbedrijf van het merk, Ignite, had het al moeilijk en vroeg uiteindelijk faillissement aan voordat nieuwe eigenaren het overnamen. Nu de trend verschuift van grote, nationale restaurantketens is het onwaarschijnlijk dat Joe’s Crab Shack snel een grote comeback zal maken. De COVID-19 pandemie heeft ook zijn tol geëist en geleid tot de sluiting van meerdere locaties, waaronder in steden als Cincinnati en Vancouver.

Ze kwamen onder vuur te liggen voor het gebruik van racistische foto’s op een van hun locaties

In 2016 kwam Joe’s Crab Shack in het nauw na een zeer ongevoelig en grof incident in een restaurant in Minneapolis. Klanten Tyrone Williams en Chauntyll Allen zagen een foto waarop de lynchpartij van een zwarte man door een blanke menigte stond afgebeeld, met het bijschrift “Het enige wat ik zei was dat ik de gumbo niet lekker vond”.
Na onderzoek van de foto ontdekten de klanten dat het een echte foto was van een lynchpartij die plaatsvond in 1896. Toen ze dit onder de aandacht van de manager brachten, verontschuldigde het bedrijf zich, maar deed niets om de situatie recht te zetten. Velen vonden dat deze terloopse afbeelding van racistisch geweld in een gezinsvriendelijk restaurant het voortdurende probleem van racisme in onze samenleving onderstreepte.

Ze probeerden een fooienverbod in te voeren

In 2015 deed Joe’s Crab Shack een poging om het geven van fooi af te schaffen op 18 van zijn locaties, volgens CNN. Het idee was om de menuprijzen met 12 tot 15 procent te verhogen en klanten geen fooi meer te laten geven. Dit was de eerste grote keten die zo’n stap zette, omdat de restaurantbranche sterk afhankelijk is van fooien om het lage minimumloon voor werknemers met een fooi te compenseren.
Het experiment om geen fooi te geven bleek echter een mislukking. In 2016 werd het plan opgegeven omdat klanten niet zoveel geld uitgaven in de restaurants en het gevoel hadden dat ze slechtere service kregen zonder de stimulans van het geven van fooi, volgens The New York Times. Het is jammer dat het idee niet werkte, want het had een stap kunnen zijn in de richting van het aanpakken van de uitdagingen waar werknemers met een fooi in de sector mee te maken hebben.

Je kunt het beroemde Shark Bite drankje van Joe’s Crab Shack thuis maken

Een van de meest iconische menu-items bij Joe’s Crab Shack is het Shark Bite drankje. Deze beker met kunstmatig blauwe vloeistof met een drijvend haaien-speeltje en een scheut grenadine erin gegoten om het “haaienbeet”-effect te creëren, is een must voor veel klanten.
Het goede nieuws is dat je niet naar Joe’s Crab Shack hoeft te gaan om van deze unieke cocktail te genieten. Er zijn online verschillende nagemaakte recepten te vinden en alles wat je nodig hebt zijn wat simpele ingrediënten zoals Blue Curacao, gekruide rum en een plastic haai om de kenmerkende look en feel van dit Instagram-waardige drankje na te maken.

One Joe’s Crab Shack serveerde per ongeluk alcohol aan een peuter

In een schokkend incident heeft een Joe’s Crab Shack locatie in Colorado Springs per ongeluk alcohol geschonken aan een 2-jarig kind. De familie had zes kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar meegenomen naar het restaurant, waar ze een drankje bestelden dat “blauwe dolfijn” werd genoemd. Dit drankje werd per ongeluk geserveerd aan de peuter, wat een duidelijke overtreding is van de strenge wetten voor de drinkleeftijd in de Verenigde Staten.
Fouten kunnen gebeuren in de snelle restaurantindustrie, maar dit incident benadrukt het belang van de juiste training en zorgvuldigheid als het gaat om het serveren van alcoholische dranken. Het is maar goed dat de familie de fout ontdekte voordat de peuter de alcohol binnenkreeg, maar het roept zeker vragen op over het beleid en de procedures van het restaurant.
Over het algemeen onthult de “onvertelde waarheid” van Joe’s Crab Shack een mix van successen en uitdagingen, van grote sluitingen tot controversiële incidenten. Als vaste klant heb ik de ups en downs van deze visketen gezien en het zal interessant zijn om te zien hoe ze de komende jaren door het veranderende landschap van de restaurantindustrie navigeren.

FAQ

Wat heeft geleid tot de grote sluitingen van Joe’s Crab Shack-vestigingen?

Volgens het artikel had Joe’s Crab Shack in 2014 bijna 140 vestigingen, maar dit wijdverspreide succes bleek onhoudbaar. In 2017 sloot de keten abrupt 41 locaties in het hele land, waardoor sommige staten zoals Indiana en Michigan geen Joe’s Crab Shack restaurants meer hadden. Dit was grotendeels te wijten aan het worstelende moederbedrijf Ignite, dat faillissement aanvroeg voordat nieuwe eigenaren het overnamen. De verschuiving weg van grote, nationale sit-down ketens heeft het ook moeilijk gemaakt voor Joe’s Crab Shack om een grote comeback te maken, en de COVID-19 pandemie heeft geleid tot extra sluitingen in steden als Cincinnati en Vancouver.

Waarom kwam Joe’s Crab Shack onder vuur te liggen vanwege het gebruik van racistische foto’s?

In 2016 kreeg een vestiging van Joe’s Crab Shack in Minneapolis te maken met protest nadat klanten Tyrone Williams en Chauntyll Allen een foto hadden gezien waarop het lynchen van een zwarte man door een blanke menigte stond afgebeeld, met een ongevoelig bijschrift. Na onderzoek van de foto ontdekten ze dat het een echte foto was van een echte lynchpartij die plaatsvond in 1896. Het bedrijf verontschuldigde zich, maar deed niets om de situatie recht te zetten, wat volgens velen het voortdurende probleem van racisme in de samenleving onderstreepte.

Hoe verliep de poging van Joe’s Crab Shack om geen fooi te geven?

In 2015 deed Joe’s Crab Shack een poging om het geven van fooi op 18 van zijn locaties af te schaffen, waarbij de menuprijzen met 12 tot 15 procent werden verhoogd om dit te compenseren. Dit was de eerste grote keten die een dergelijke stap zette, omdat de restaurantbranche sterk afhankelijk is van fooien om het lage minimumloon voor werknemers met een fooi te compenseren. Het experiment om geen fooi te geven bleek echter een mislukking, omdat klanten minder geld uitgaven en het gevoel hadden dat ze slechtere service kregen zonder de stimulans van het geven van fooi. In 2016 werd het plan opgegeven.

Kun je het beroemde Shark Bite drankje thuis namaken?

Ja, je kunt het iconische Shark Bite drankje van Joe’s Crab Shack thuis maken. De kenmerkende cocktail bestaat uit een beker kunstmatig blauwe vloeistof met een drijvend haaien-speeltje en een scheut grenadine erin gegoten om het “haaienbeet” effect te creëren. Er zijn online verschillende nagemaakte recepten te vinden en alles wat je nodig hebt zijn wat eenvoudige ingrediënten zoals Blue Curacao, gekruide rum en een plastic haai om de unieke look en feel van dit Instagram-waardige drankje na te maken.

Wat gebeurde er toen een locatie van Joe’s Crab Shack per ongeluk alcohol serveerde aan een peuter?

In een schokkend incident serveerde een Joe’s Crab Shack-vestiging in Colorado Springs per ongeluk alcohol aan een 2-jarig kind. De familie had een drankje besteld dat een “blauwe dolfijn” werd genoemd en dat per ongeluk aan de peuter werd geserveerd, een duidelijke overtreding van de wet op de drinkleeftijd. Fouten kunnen gebeuren in de restaurantbranche, maar dit incident benadrukt het belang van goede training en zorgvuldigheid als het gaat om het schenken van alcoholische dranken, vooral in een gezinsvriendelijk etablissement.