Facts

De onvertelde waarheid over Klondike’s choco taco

De onvertelde waarheid over de choco taco van Klondike

De Choco Taco werd niet gemaakt voor Taco Bell

Toen de Choco Taco voor het eerst werd geïntroduceerd in 1983, werd het niet geassocieerd met Taco Bell. De ijstraktatie werd eigenlijk gemaakt en gedistribueerd door het familiebedrijf Jack & Jill. Pas later, toen de verkoop en populariteit toenamen, begon Taco Bell de Choco Taco te verkopen. De fastfoodketen was echter niet betrokken bij de oorspronkelijke creatie van de Choco Taco.

Een voormalige ijscowagenchauffeur vond de Choco Taco uit.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, was de Choco Taco niet het geesteskind van een team bedrijfsleiders. In plaats daarvan werd het uitgevonden door een voormalige ijscowagenchauffeur genaamd Alan Drazen. Toen hij voor Good Humor werkte, bedacht de 18-jarige Drazen in 1983 het concept, de naam en het recept voor de Choco Taco. Hij zag een kans om de populariteit van Mexicaans eten en de tacovorm te combineren met de klassieke ijssmaken.

De Choco Taco verpakking zorgde voor een revolutie in de ijsindustrie

Toen de Choco Taco voor het eerst werd ontwikkeld, vormde de unieke tacovorm een uitdaging voor massadistributie. In tegenstelling tot traditionele ijshoorntjes waren de tacoschelpen met wafelhoorntjes breekbaarder en breekbaarder. Om dit probleem op te lossen, ontwikkelde Drazen’s team een gloednieuwe verpakking van gemetalliseerd polypropyleen. Hierdoor behielden de Choco Taco’s niet alleen hun vorm tijdens het transport, maar werden ze ook langer houdbaar. Deze innovatieve verpakking was een game-changer voor de ijsindustrie.

Het huidige Choco Taco recept is niet het originele recept

Hoewel de Choco Taco meteen een hit was, was het originele recept niet precies hetzelfde als wat we vandaag kennen. Vroeger bevatte de Choco Taco meer calorieën en vet. Toen Taco Bell het product echter wilde gaan promoten, moest het recept worden aangepast aan de focus van de keten op minder vet en minder calorieën. Het nieuwe recept behield dezelfde smaak en textuur en de meeste klanten merkten het verschil waarschijnlijk niet.

Choco Taco’s worden in Europa “Winner Taco’s” genoemd.

Het succes van de Choco Taco is niet beperkt gebleven tot de Verenigde Staten. In Europa staat het product bekend als “Winner Taco’s”. Unilever, het moederbedrijf van Good Humor, besloot de Choco Taco (of Winner Taco) naar Italië te brengen in 1998 en Zweden in 1999, gedistribueerd door de Europese tak van het bedrijf, Algida. Hoewel de Europese versie een iets ander smaakprofiel had, met een karamel en vanille ijsvulling in plaats van de fudge en vanille, bleef het algemene concept hetzelfde.
Over het geheel genomen is de reis van de Choco Taco gevuld met fascinerende details, van zijn nederige oorsprong als creatie van een ijscowagenchauffeur tot zijn status als Amerikaanse klassieker en wereldwijd fenomeen. De unieke vorm, verpakking en evolutie van het recept hebben allemaal bijgedragen aan de blijvende populariteit van deze geliefde ijstraktatie.

FAQ

De Choco Taco is niet gemaakt voor Taco Bell

Toen de Choco Taco voor het eerst werd geïntroduceerd in 1983, werd hij niet geassocieerd met Taco Bell. De ijstraktatie werd eigenlijk gemaakt en gedistribueerd door het familiebedrijf Jack & Jill. Pas later, toen de verkoop en populariteit toenamen, begon Taco Bell de Choco Taco te verkopen. De fastfoodketen was echter niet betrokken bij de oorspronkelijke creatie van de Choco Taco.

Een voormalige ijscowagenchauffeur vond de Choco Taco uit.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, was de Choco Taco niet het geesteskind van een team bedrijfsleiders. In plaats daarvan werd het uitgevonden door een voormalige ijscowagenchauffeur genaamd Alan Drazen. Toen hij voor Good Humor werkte, bedacht de 18-jarige Drazen in 1983 het concept, de naam en het recept voor de Choco Taco. Hij zag een kans om de populariteit van Mexicaans eten en de tacovorm te combineren met de klassieke ijssmaken.

De Choco Taco verpakking zorgde voor een revolutie in de ijsindustrie

Toen de Choco Taco voor het eerst werd ontwikkeld, vormde de unieke tacovorm een uitdaging voor massadistributie. In tegenstelling tot traditionele ijshoorntjes waren de tacoschelpen met wafelhoorntjes breekbaarder en breekbaarder. Om dit probleem op te lossen, ontwikkelde Drazen’s team een gloednieuwe verpakking van gemetalliseerd polypropyleen. Hierdoor behielden de Choco Taco’s niet alleen hun vorm tijdens het transport, maar werden ze ook langer houdbaar. Deze innovatieve verpakking was een game-changer voor de ijsindustrie.

Het huidige Choco Taco recept is niet het originele recept

Hoewel de Choco Taco meteen een hit was, was het originele recept niet precies hetzelfde als wat we vandaag kennen. Vroeger bevatte de Choco Taco meer calorieën en vet. Toen Taco Bell het product echter wilde gaan promoten, moest het recept worden aangepast aan de focus van de keten op minder vet en minder calorieën. Het nieuwe recept behield dezelfde smaak en textuur en de meeste klanten merkten het verschil waarschijnlijk niet.

Choco Taco’s worden in Europa “Winner Taco’s” genoemd.

Het succes van de Choco Taco is niet beperkt gebleven tot de Verenigde Staten. In Europa staat het product bekend als “Winner Taco’s”. Unilever, het moederbedrijf van Good Humor, besloot de Choco Taco (of Winner Taco) naar Italië te brengen in 1998 en Zweden in 1999, gedistribueerd door de Europese tak van het bedrijf, Algida. Hoewel de Europese versie een iets ander smaakprofiel had, met een karamel en vanille ijsvulling in plaats van de fudge en vanille, bleef het algemene concept hetzelfde.

Wat is de Choco Taco?

De Choco Taco is een unieke ijstraktatie met een tacoschelp van wafelhoorntjes, vanille fudge-roomijs en een geharde chocoladelaag met pinda’s. Het werd in 1983 uitgevonden door een voormalige ijscowagenchauffeur genaamd Alan Drazen.

Wanneer werd de Choco Taco voor het eerst geïntroduceerd?

De Choco Taco werd voor het eerst geïntroduceerd in 1983 door het familiebedrijf Jack & Jill. Later werd het in 1989 overgenomen door het merk Klondike, dat eigendom is van Unilever.

Welke invloed had de verpakkingsinnovatie van de Choco Taco op de ijsindustrie?

De unieke tacovorm van de Choco Taco vormde een uitdaging voor massadistributie. Om dit op te lossen, ontwikkelden de makers van de Choco Taco een nieuw soort verpakking van gemetalliseerd polypropyleen. Dit hielp de Choco Taco’s niet alleen hun vorm te behouden tijdens het transport, maar verlengde ook hun houdbaarheid, wat een game-changer was voor de ijsindustrie.

Hoe is het recept van de Choco Taco in de loop der tijd veranderd?

Het originele Choco Taco-recept bevatte meer calorieën en vet. Toen Taco Bell het product in het assortiment wilde opnemen, moest het recept worden aangepast aan de focus van de keten op producten met minder vet en weinig calorieën. Het nieuwe recept behield dezelfde smaak en textuur en de meeste klanten merkten het verschil waarschijnlijk niet.

Hoe heet de Europese versie van de Choco Taco?

In Europa staat de Choco Taco bekend als de “Winner Taco”. Unilever, het moederbedrijf van Good Humor, bracht de Choco Taco (of Winner Taco) naar Italië in 1998 en Zweden in 1999. De Europese versie had een iets ander smaakprofiel, met een karamel en vanille ijsvulling in plaats van fudge en vanille.