Facts

Rodney Scott onthult zijn beroemde barbecuesausgeheimen

Rodney Scott’s legendarische geheimen van barbecuesaus onthuld

Als iemand die het voorrecht heeft gehad om Rodney Scott’s Whole Hog Barbecue restaurant in Charleston te bezoeken, kan ik getuigen van de kwaliteit en smaak van hun vlees en sauzen. De rijen die voor opening rond het blok staan, getuigen van de immense populariteit van de creaties van deze met een James Beard Award bekroonde pitmaster.

De kenmerkende mopsaus

Een van de sterren van Whole Hog is Rodney’s Sauce, een op azijn gebaseerde “mopsaus” die Scott gebruikt om al het vlees dat in de traditionele pit wordt bereid te bedruipen. Hoewel het recept ooit een goed bewaard geheim was, heeft Scott sindsdien de details gedeeld in zijn boek “Rodney Scott’s World of BBQ,” en het is verrassend eenvoudig. Met slechts zes ingrediënten – gedistilleerde witte azijn, dun gesneden citroen, suiker, zwarte peper, cayennepeper en rode pepervlokken – is deze saus een masterclass in hoe een paar goed gekozen smaken iets buitengewoons kunnen creëren.

Rodney’s tips voor het maken van sauzen

Naast het recept heeft Scott een aantal waardevolle tips gedeeld voor het maken van de perfecte barbecuesaus. Hij benadrukt het belang van het toevoegen van citrusvruchten, vooral citroen, dat helpt om het vlees malser te maken en de bitterheid van de azijn te compenseren. Hij stelt ook voor om te experimenteren met verschillende azijnsoorten, van gewone witte azijn tot appelcider azijn, hoewel hij ervoor waarschuwt om geen citroen te gebruiken met de laatste om te veel “funkiness” te voorkomen. Wat kruiden betreft, zweert Scott bij de combinatie van cayenne, paprikapoeder en donker chilipoeder, met peper en pepervlokken als optionele toevoegingen.

Veelzijdigheid van Rodney’s saus

Maar Rodney’s saus is niet alleen om het vlees bij Whole Hog mee te bedruipen. Scott heeft ook een recept gedeeld voor zijn beroemde barbecue collard greens, die worden gestoofd in een mengsel van knoflook, ui, gesmolten varkensvlees en varkenshuiden, allemaal doordrenkt met de pittige, smaakvolle saus. Deze veelzijdigheid is een bewijs van de diepte van de smaak en de manier waarop het een breed scala aan gerechten kan verbeteren.

De Whole Hog sauslijn

Hoewel Rodney’s Sauce ongetwijfeld de ster van de show is, bevat het Whole Hog Barbecue menu een divers aanbod aan sauzen, waaronder de zachte White Sauce, Rodney’s Other Sauce en Kathy’s Sauce, een zoetere, gearomatiseerde optie. Al deze sauzen, evenals een selectie droge rubs en kruiden, zijn te koop op de Rodney Scott’s BBQ website, zodat barbecueliefhebbers overal de smaak van Charleston’s legendarische Whole Hog in hun eigen keuken kunnen proeven.

FAQ

Rodney Scott’s recept voor mopsaus bevat slechts zes ingrediënten: gedistilleerde witte azijn, dungesneden citroen, suiker, zwarte peper, cayennepeper en rode pepervlokken. De eenvoud van het recept verloochent de diepte van de smaak die het aan het vlees geeft.

Wat zijn Rodney Scott’s tips voor het maken van de perfecte barbecuesaus?

Rodney Scott benadrukt het belang van het toevoegen van citrusvruchten, vooral citroen, wat helpt om het vlees malser te maken en de bitterheid van de azijn te compenseren. Hij stelt ook voor om te experimenteren met verschillende azijnsoorten, zoals appelciderazijn, en om een combinatie van kruiden te gebruiken, zoals cayennepeper, paprikapoeder en donker chilipoeder.

Hoe gebruikt Rodney Scott zijn beroemde saus?

Rodney’s saus is niet alleen bedoeld om het vlees op Whole Hog Barbecue mee te bedruipen. Scott heeft ook een recept gedeeld voor zijn beroemde barbecue collard greens, die worden gestoofd in een mengsel van knoflook, ui, gesmolten varkensvlees en varkenshuiden, allemaal doordrenkt met de pittige, smaakvolle saus.

Welke andere sauzen zijn verkrijgbaar bij Rodney Scott’s Whole Hog Barbecue?

Naast Rodney’s Sauce bevat het Whole Hog Barbecue menu een gevarieerd aanbod aan sauzen, waaronder de zachte White Sauce, Rodney’s Other Sauce en Kathy’s Sauce, een zoetere, gearomatiseerde optie. Al deze sauzen en een selectie droge rubs en kruiden zijn te koop op de Rodney Scott’s BBQ website.

Waarom is Rodney Scott’s barbecue zo populair?

Rodney Scott’s Whole Hog Barbecue heeft een cultstatus verworven, met fans zoals wijlen Anthony Bourdain en Andrew Zimmern die van heinde en verre komen om het in de pit gegaarde vlees en de kenmerkende sauzen van het restaurant te proeven. De rijen die elke dag voor opening rond het blok staan, zijn een bewijs van de immense populariteit van de creaties van deze met een James Beard Award bekroonde pitmaster.