Facts

De 2 New Orleans Kerken-gedraaide Bars waar je kunt feesten op Mardi Gras

Hier is een goed geschreven artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:

Feesten in geheiligde ruimten: Twee unieke New Orleans kerk-gedraaide bars voor Mardi Gras

Als doorgewinterde liefhebber van New Orleans kan ik bevestigen dat er geen betere plek is dan de Big Easy tijdens Mardi Gras. De energie is ongeëvenaard, het eten is goddelijk en de feestvreugde kent geen grenzen. Maar dit jaar ontdekte ik twee bijzonder unieke drankgelegenheden die de Mardi Gras-ervaring naar een heel nieuw niveau tillen – voormalige kerken die zijn omgetoverd tot een aantal van de boeiendste bars van de stad.

Elysian Bar: Drinken in het Goddelijke

De Elysian Bar ligt verscholen in de wijk Marigny en is gevestigd in de voormalige pastorie van de ontheiligde Saints Peter and Paul Church. Deze ruimte van 8.900 vierkante meter werd in de jaren 1860 gebouwd door een in Ierland geboren architect en is een waar architectonisch juweeltje, met hoge plafonds en prachtige glas-in-loodramen.
Na de sluiting van de kerk in 2001 werd het gebouw omgebouwd tot een boetiekhotel, Hotel Peter and Paul. Maar de Elysian Bar is waar de echte magie gebeurt. Het interieur is warm gedecoreerd, met likeurflessen genesteld in boogopeningen, prachtige geschilderde accenten en prachtige open haarden die het oog omhoog trekken naar de ingewikkelde plafonds. Rotan krukken staan langs de glanzende bar en nodigen je uit om te genieten van verfijnde, originele cocktails in een werkelijk hemelse omgeving.

Vessel: Een heiligdom voor geesten

In Mid-City is Vessel nog zo’n voormalige gebedsplaats die is omgetoverd tot een unieke drankgelegenheid. Deze bar is gevestigd in een voormalige Lutherse kerk, gebouwd in 1914 met een ontwerp dat is geïnspireerd op de romp van een schip. De gebogen houten spanten en gotische boogramen creëren een rustige, eerbiedige sfeer, zelfs zonder kaarslicht.
De naam “Vessel” is een slimme woordspeling, die zowel verwijst naar de drinkglazen die je aan de bar vindt als naar de architectonische inspiratie van de kerk. Het is de perfecte plek om het midden te houden tussen de feestelijkheden van Mardi Gras en de daaropvolgende vastentijd, een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar een meer contemplatieve drinkervaring.
Of je nu op straat wilt dansen of cocktails wilt drinken in de gewijde ruimtes van deze voormalige kerken, New Orleans tijdens Mardi Gras is een ervaring als geen ander. Deze twee unieke bars bieden een unieke manier om jezelf onder te dompelen in de rijke geschiedenis en levendige cultuur van de stad. Dus de volgende keer dat je in de Big Easy bent voor Mardi Gras, voeg dan zeker deze twee verborgen juweeltjes toe aan je lijst met must-visits.

FAQ

Wat maakt de Elysian Bar en Vessel uniek als Mardi Gras bars?

Zowel de Elysian Bar als Vessel zijn gevestigd in voormalige gebedshuizen – respectievelijk een ontwijde kerk en een voormalige lutherse kerk. Deze unieke geschiedenis geeft deze bars een aparte sfeer en architectonische charme die ze onderscheidt van de typische Mardi Gras-drinkgelegenheden.

Wat is de geschiedenis achter de locatie van de Elysian Bar?

De Elysian Bar is gevestigd in de voormalige pastorie van de Saints Peter and Paul Church, die in de jaren 1860 werd gebouwd door een in Ierland geboren architect in de wijk Marigny. Na de sluiting van de kerk in 2001 werd het gebouw omgebouwd tot Hotel Peter and Paul, met de Elysian Bar in de voormalige pastorie.

Hoe weerspiegelt het ontwerp van Vessel zijn geschiedenis als kerk?

Het ontwerp van Vessel is geïnspireerd op de romp van een schip, met gebogen houten spanten en gotische boogramen. Deze bouwstijl, die gebruikelijk is in kerken, helpt om een rustige, eerbiedige sfeer in de bar te behouden, zelfs zonder de aanwezigheid van religieuze iconografie.

Wat is de betekenis van de naam “Vessel” voor deze bar?

De naam “Vessel” is een slimme woordspeling, die zowel verwijst naar de drinkvaten die in de bar worden gebruikt als naar de architectonische inspiratie van de scheepsromp van de kerk. Deze dubbele betekenis verbindt de identiteit van de bar met zijn vroegere leven als gebedshuis.

Hoe passen deze tot kerk omgetoverde bars in de Mardi Gras-ervaring in New Orleans?

Mardi Gras is een overgang van de feestvreugde van het festivalseizoen naar de boeteperiode van de vastentijd. De unieke sfeer van deze tot kerk omgetoverde bars stelt bezoekers in staat om deze overgang te maken en een meer contemplatieve drinkervaring te midden van de groots opgezette Mardi Gras-festiviteiten te bieden.