Facts

Coca-Cola producten die een grote mislukking waren

Schrijf een geweldig artikel op basis van deze informatie – https://www.mashed.com/210897/coca-cola-products-that-were-massive-fails/. Schrijf alsof je iemand bent met ervaring uit de eerste hand. Gebruik

tag voor elke subkop en

erna. Gebruik geen

  of

   tags voor subkoppen en titels.

   FAQ

   Coca-Cola heeft in de loop der jaren verschillende opmerkelijke productmislukkingen gekend, waaronder de rampzalige lancering van New Coke in 1985, de mislukte introductie van Dasani-water in het Verenigd Koninkrijk, het kortstondige Tab Clear, de opkomst en ondergang van Sprite Remix en de teleurstellende Coca-Cola Blak frisdrank met koffiesmaak.

   Waarom was New Coke zo’n enorme mislukking voor Coca-Cola?

   In 1985 introduceerde Coca-Cola een nieuwe formule voor haar klassieke Coca-Cola drankje, genaamd New Coke. De reactie van het publiek was echter overweldigend negatief: consumenten protesteerden en overspoelden het bedrijf met klachten. Minder dan drie maanden na de lancering trok Coca-Cola New Coke terug en werd de originele Coca-Cola-formule opnieuw geïntroduceerd. Dit leidde tot een stijging in de verkoop en zorgde ervoor dat het merk de eerste plaats weer innam.

   Hoe ging Coca-Cola’s introductie van Dasani water in het Verenigd Koninkrijk mis?

   Coca-Cola’s poging om haar watermerk Dasani te introduceren in het Verenigd Koninkrijk was een blunder op meerdere fronten. Ten eerste werd onthuld dat het “gefilterde water” niet uit een ongerepte bron kwam, maar uit een kraan in Sidcup, Zuidoost-Londen, wat tot publieke verontwaardiging leidde. Ten tweede was de marketingstrategie van Coca-Cola, die Dasani “gebottelde sperma” noemde, slecht uitgevoerd, aangezien “sperma” in het Verenigd Koninkrijk een slangterm is voor sperma. Binnen een jaar stopte Coca-Cola met Dasani in de UK.

   Hoe gebruikte Coca-Cola Tab Clear om PepsiCo’s Crystal Pepsi tegen te gaan?

   In het begin van de jaren 90, toen PepsiCo zich voorbereidde op de lancering van haar heldere cola, Crystal Pepsi, reageerde Coca-Cola met de introductie van Tab Clear, een calorievrij dieetdrankje dat leek op andere populaire cola’s. De bedoeling van Coca-Cola was om klanten te verwarren en af te leiden, door de grenzen tussen Crystal Pepsi en een dieetdrankje te vervagen. Uiteindelijk werden zowel Crystal Pepsi als Tab Clear binnen een jaar uit de markt genomen, waarbij Coca-Cola als winnaar uit de bus kwam.

   Wat was het verhaal achter Coca-Cola’s Sprite Remix?

   Sprite Remix, een gearomatiseerde versie van Sprite frisdrank, kende een eerste succes toen het voor het eerst werd uitgebracht in 2003. De originele Sprite Remix met tropische smaak werd gevolgd door nog twee smaken: Aruba Jam en Berryclear. De diehard aanhang voor Sprite Remix was echter niet groot genoeg voor langdurige productie en Coca-Cola stopte met de lijn in 2005. In 2016 herintroduceerde Coca-Cola een limited-time release van Sprite Remix Tropical, inspelend op de nostalgie en loyaliteit van de fans.