Facts

Wat is er gebeurd met Just The Cheese na Shark Tank?

De reis van Just the Cheese na Shark Tank

Als iemand die het verhaal van Just the Cheese op de voet heeft gevolgd, kan ik zeggen dat het bedrijf echt is opgebloeid sinds zijn optreden in Shark Tank. Toen oprichter David Scharfman in 2020 in de show stapte, boekte hij al een indrukwekkend succes, met een omzet van 3,7 miljoen dollar in de eerste acht maanden van het jaar. Ondanks het feit dat hij meerdere aanbiedingen kreeg van de haaien, besloot Scharfman ze uiteindelijk allemaal af te slaan, omdat hij wist dat zijn bedrijf meer potentieel had.

Exponentiële groei en nationale expansie

In de jaren na Shark Tank is Just the Cheese alleen maar blijven groeien. De producten van het bedrijf zijn nu verkrijgbaar in meer dan 2.500 supermarkten en kruidenierswinkels in het hele land, waaronder grote ketens als Wegmans, Publix, Target en Walmart. Ze zijn ook sterk vertegenwoordigd op Amazon, waar hun kaassnacks de best verkopende kaasproducten zijn.

Een begrip en favoriet in de media

Just the Cheese is een echt begrip geworden, met een sterke aanhang in de sociale media en veel media-aandacht. Het merk is onder de aandacht gebracht door Food Network, Buzzfeed, Today en The New York Times, waarmee het zijn status als geliefd en innovatief snackmerk heeft verstevigd. Bovendien is Just the Cheese een “Snack Safely” goedgekeurd product, wat betekent dat het vrij is van belangrijke allergenen en veilig is voor consumptie op scholen.

Een miljoenenovername

Eind 2022 nam het bedrijf een spannende wending toen John B. Sanfilippo & Son Inc. alle activa van Just the Cheese overnam van Specialty Cheese Co. Inc. Deze overname heeft geleid tot een geschatte nettowaarde van $10 miljoen voor het merk, met jaarlijkse inkomsten van ongeveer $4 miljoen. Het is een bewijs van de blijvende populariteit en het succes van Just the Cheese, zelfs jaren na het debuut in de Shark Tank.

Een mooie toekomst in het verschiet

Over het geheel genomen is het verhaal van Just the Cheese er een van doorzettingsvermogen, innovatie en enorme groei. Door trouw te blijven aan hun visie en de aanbiedingen van de haaien af te slaan, heeft het bedrijf een uniek en succesvol pad uitgestippeld in de snackindustrie. Met een sterke aanwezigheid in winkels door het hele land, een toegewijde schare fans en nu een miljoenenovername ziet de toekomst er rooskleuriger uit dan ooit voor dit kaasmerk uit Wisconsin.

FAQ

Tijdens zijn optreden in Shark Tank in 2020 onthulde David Scharfman, oprichter van Just the Cheese, dat het bedrijf in de eerste acht maanden van het jaar al 3,7 miljoen dollar had verkocht. Deze indrukwekkende prestatie trok de aandacht van de haaien en ze waren onder de indruk van Scharfmans vertrouwen in zijn product.

Waarom sloeg Scharfman de aanbiedingen van de haaien af?

Ondanks het feit dat Scharfman meerdere aanbiedingen van de haaien ontving, besloot hij ze uiteindelijk allemaal af te slaan. Hij geloofde dat zijn bedrijf nog meer potentieel had en dat het accepteren van de aanbiedingen van de haaien niet de beste zet zou zijn voor het succes van Just the Cheese op de lange termijn.

Hoe heeft Just the Cheese zijn aanwezigheid in de detailhandel uitgebreid?

Sinds de verschijning in de Shark Tank heeft Just the Cheese zijn aanwezigheid in de winkels aanzienlijk uitgebreid. De producten van het bedrijf zijn nu verkrijgbaar in meer dan 2.500 supermarkten en kruidenierswinkels in het hele land, waaronder grote ketens als Wegmans, Publix, Target en Walmart.

Welke media-aandacht heeft Just the Cheese gekregen?

Just the Cheese is uitgegroeid tot een favoriet in de media, met artikelen op plaatsen als Food Network, Buzzfeed, Today en The New York Times. De innovatieve kaassnacks van het merk en de goedkeuring “Snack Safely” hebben het merk veel erkenning en lof opgeleverd.

Wat is de status van Just the Cheese vandaag de dag?

Eind 2022 werd het bedrijf overgenomen door John B. Sanfilippo & Son Inc., een toonaangevend bedrijf in de verwerking van noten en zoetwaren. Deze overname heeft geleid tot een geschatte nettowaarde van $ 10 miljoen voor het merk Just the Cheese, met jaarlijkse inkomsten van ongeveer $ 4 miljoen, waarmee de positie als succesvol en bloeiend snackfoodbedrijf is verstevigd.