Facts

De intense cocktail met meer dan 70 ingrediënten

De Commonwealth Cocktail maken: Een unieke viering van de Commonwealth Games

Als mixoloog met een passie voor unieke en uitdagende cocktailcreaties was ik geïntrigeerd toen ik voor het eerst hoorde over de Commonwealth Cocktail. Met zijn indrukwekkende aantal van meer dan 70 ingrediënten was dit brouwsel een echt bewijs van de creativiteit en toewijding van de maker, Mal Spence.

De inspiratie achter de Commonwealth

De Commonwealth-cocktail werd speciaal gemaakt ter ere van de Commonwealth Games van 2014, een internationaal multisportevenement dat werd gehouden in Glasgow, Schotland. De spelen, die om de vier jaar plaatsvinden, vieren de unieke diversiteit en het wereldwijde bereik van het Gemenebest van Naties, een vrijwillige vereniging van voormalige gebieden van het Britse Rijk.
Spence’s visie voor de Commonwealth-cocktail was om de essentie van dit internationale evenement weer te geven door ingrediënten te gebruiken uit elk van de 71 landen en gebieden die samen het Gemenebest vormen. Van Arabica koffiebonen uit Bermuda tot cassave uit Mozambique en okra uit Jamaica, de ingrediëntenlijst van de cocktail leest als een wereldwijde culinaire tour.

Het ingewikkelde brouwsel in elkaar zetten

De bereiding van deze cocktail moet een ware logistieke uitdaging zijn geweest, die uitgebreid onderzoek, planning en inkoop van ingrediënten uit de hele wereld vergde. Stel je voor dat je alle 71 componenten, elk met hun eigen unieke smaak en herkomst, moet verzamelen om een harmonieuze en evenwichtige cocktail te maken.
De basis voor de Commonwealth is Schotse whisky, een knipoog naar de gaststad Glasgow en de rijke whiskytraditie van Schotland. Dit zorgde voor een stevige basis waarop Spence de diverse smaken, van tropisch fruit tot aardse wortelgroenten en aromatische kruiden, kon aanbrengen.

Het meesterwerk serveren

Het eindresultaat, geserveerd in een coupeglas, is een waar kunstwerk. Het complexe samenspel van smaken, texturen en aroma’s moet zorgen voor een fascinerende en onvergetelijke drinkervaring. Nippen aan deze cocktail moet hetzelfde zijn als beginnen aan een wereldwijde smaakreis, waarbij elke slok nieuwe en onverwachte nuances onthult.
Hoewel de gedachte om alle 71 ingrediënten te vinden en samen te stellen ontmoedigend kan lijken, is de Commonwealth-cocktail een bewijs van de creativiteit en toewijding van de bartendinggemeenschap. Het is een lichtend voorbeeld van hoe cocktails kunnen worden verheven tot het domein van culinaire kunstzinnigheid, waarbij de rijke diversiteit van de culturen en keukens van de wereld wordt gevierd.

FAQ

De Commonwealth-cocktail bevat meer dan 70 ingrediënten. Het exacte aantal is 71 unieke ingrediënten afkomstig van de 71 landen en gebieden die samen het Gemenebest van Naties vormen.

Wat zijn enkele van de unieke ingrediënten die in de Commonwealth cocktail worden gebruikt?

De Commonwealth-cocktail bevat een breed scala aan ingrediënten, waaronder Arabica-koffiebonen uit Bermuda, cassave uit Mozambique, eivruchten uit de Bahama’s en okra’s uit Jamaica, naast vele andere.

Waarom is de Commonwealth-cocktail gecreëerd?

De Commonwealth-cocktail werd gecreëerd door de mixoloog Mal Spence uit Glasgow ter ere van de Commonwealth Games van 2014, een internationaal multisportevenement dat werd gehouden in Glasgow, Schotland. Het drankje is ontworpen om de diversiteit en het wereldwijde bereik van het Gemenebest van Naties te vieren.

Wat is de basisdrank van de Commonwealth-cocktail?

De basisdrank die in de Commonwealth cocktail wordt gebruikt is Schotse whisky, een knipoog naar de gaststad Glasgow en de rijke whiskytraditie van Schotland.

Hoe wordt de Commonwealth cocktail geserveerd?

De Commonwealth-cocktail wordt geserveerd in een coupeglas, waardoor het complexe samenspel van smaken, texturen en aroma’s volledig tot zijn recht komt. Alleen al het aantal ingrediënten zorgt voor een visueel indrukwekkende en boeiende drinkervaring.