Entertainment

Vóór ‘The Office:’ Steve Carells geschiedenis als ster van een fastfoodreclame

De begindagen van Steve Carell als ster in een fastfoodreclame

Als iemand die de carrière van Steve Carell op de voet heeft gevolgd, kan ik bevestigen dat hij niet van de ene op de andere dag beroemd is geworden. Voordat hij de geliefde en iconische Michael Scott in “The Office” werd, verfijnde Carell zijn komische vaardigheden in een nogal onverwachte arena – fastfoodreclames.

Debuut met Brown’s Chicken

Aan het einde van de jaren 80, net van de universiteit, belandde Carell in Chicago, waar hij lid werd van de befaamde improvisatiekomediegroep Second City. Het was in deze periode, in 1989, dat hij zijn eerste tv-reclame kreeg met een lokale restaurantketen, Brown’s Chicken.
De commercial toonde Carell’s kenmerkende deadpan humor terwijl hij het gebruik van “cholesterolvrije katoenzaadolie” voor het bakken van de kip aanprijst. De gezondheidsclaims waren misschien wat dubieus, maar Carells optreden was dat allerminst. Zijn nonchalante manier van doen en zijn onverschilligheid voor de chaos die zich om hem heen ontvouwt waren puur komisch goud, een voorbode van het personage waar hij later beroemd om zou worden.

Verschijnen in een McDonald’s reclame

Een jaar later, in 1990, maakte Carell nog een uitstapje naar de wereld van fastfoodreclames, dit keer met de gouden bogen van McDonald’s. In de reclame promoot Carell, gekleed in pak en stropdas, enthousiast een “$3-voor-alles”-deal. In de reclame promoot Carell, gekleed in pak en stropdas, enthousiast een “$3-voor-alles”-deal, met een driedubbele cheeseburger, grote friet en een medium Cola Classic.
De commercial is vooral opmerkelijk vanwege de griezelige gelijkenis met Carells toekomstige rol als de excentrieke en beminnelijke Michael Scott. Zijn komische timing en fysieke komedie, met drie handen tegelijk om zijn mond af te vegen, waren een duidelijke indicatie van het talent dat later het publiek wereldwijd in vervoering zou brengen.

Blijvende erfenis

Hoewel deze vroege fastfoodreclames misschien een bescheiden begin leken voor Carell, legden ze de basis voor de ongelooflijke carrière die zou volgen. Van zijn doorbraakrol in “The Office” tot zijn vele filmsuccessen is Carells reis een bewijs van de kracht van doorzettingsvermogen en het vermogen om je vakmanschap te perfectioneren, ongeacht het startpunt.
Vandaag de dag zijn deze oude reclamespots een bron van plezier voor fans en bieden ze een kijkje in de begindagen van een waar komisch icoon. Ze herinneren ons eraan dat zelfs de meest succesvolle acteurs vaak een bescheiden begin hebben en dat je met talent, toewijding en een beetje geluk kunt stijgen naar de hoogten van het sterrendom.

FAQ

De eerste tv-reclame van Steve Carell was voor een kiprestaurant in Chicago-gebied genaamd Brown’s Chicken. In de reclame droeg Carell een wit overhemd, een bruine stropdas en een truckerhoed van Brown’s Chicken. Hij balanceerde op een ladder en promootte het gebruik van “cholesterolvrije katoenzaadolie” voor het bakken van de kip.

Wanneer verscheen Carell in zijn eerste fastfoodreclame?

Carells eerste optreden in een fastfoodreclame was in 1989, kort nadat hij naar Chicago was verhuisd en lid was geworden van de improvisatiecomedygroep Second City.

In welke tweede fastfoodreclame speelde Carell?

Carells tweede fastfoodreclame was voor McDonald’s in 1990. In de reclame promootte hij een “$3-voor-alles”-deal, met een driedubbele cheeseburger, grote friet en een medium Coke Classic, terwijl hij zijn kenmerkende komische timing en fysieke komedie liet zien.

Hoe waren Carells vroege fastfoodreclames een voorbode van zijn toekomstige rol in “The Office”?

Carells optreden in de McDonald’s-reclame, met zijn pak en stropdas en enthousiaste promotie van de fastfooddeal, vertoonde opvallende gelijkenissen met zijn toekomstige rol als de excentrieke en sympathieke Michael Scott in “The Office”. De commercials toonden Carells komische talenten die later wereldwijd publiek zouden boeien.

Zijn Carells vroege fastfoodcommercials nog steeds te bekijken?

Ja, de vroege fastfoodreclames van Carell, waaronder die voor Brown’s Chicken en McDonald’s, hebben een nieuwe populariteit gekregen op sociale media. Fans herontdekken en delen deze eigenzinnige en humoristische vroege blikken uit de carrière van de acteur.