Facts

De Butterfinger energiereep waarvan je vergeten was dat hij bestond

Herinneringen aan de onvatbare Butterfinger Buzz

Als iemand die er was tijdens de hoogtijdagen van de Butterfinger Buzz, kan ik getuigen van de unieke en nogal polariserende ervaring die het opleverde. In 2009, toen de wereld in de ban was van de capriolen van de Jersey Shore crew en Kanye West de krantenkoppen haalde met zijn beruchte onderbreking van Taylor Swift’s acceptatietoespraak, besloot Nestlé een cafeïnehoudende draai te geven aan de geliefde Butterfinger reep.

De belofte van een lekkernij

De Butterfinger Buzz werd aangeprezen als de perfecte oplossing voor mensen die op zoek waren naar een snelle energieboost, met maar liefst 80 milligram cafeïne per reep. Dit plaatste het qua cafeïnegehalte precies tussen een kop koffie en een espresso in, waardoor het een verleidelijke optie was voor mensen die op zoek waren naar een opkikkertje tussen de middag.

Een bitterzoete smaakervaring

De Butterfinger Buzz was echter niet zonder nadelen. Hoewel de klassieke Butterfinger smaak aanwezig was, introduceerde de toevoeging van cafeïne een duidelijke bitterheid die sommigen vervelend vonden. Volgens reviews had de reep een “lichte metaalachtige nasmaak” en een “dichtere” binnenkant vergeleken met de gebruikelijke vlokkige textuur van een gewone Butterfinger.

Een vluchtige verschijning

Ondanks de initiële hype had de Butterfinger Buzz een relatief korte levensduur. Het product was slechts een beperkte tijd verkrijgbaar bij 7-Eleven en Walgreens. Het is onduidelijk of de Butterfinger Buzz officieel niet meer verkrijgbaar is, want het staat niet meer op de Butterfinger website. Voor degenen die genoten hebben van de unieke ervaring, blijft de Butterfinger Buzz een fascinerende voetnoot in de geschiedenis van innovaties op het gebied van candybars.

Geleerde lessen

Het verhaal van de Butterfinger Buzz dient als een waarschuwing voor fabrikanten die klassieke snoepjes willen voorzien van extra functionaliteit. Hoewel het concept van een chocoladereep met cafeïne veelbelovend leek, was de uitvoering niet helemaal perfect, waardoor sommige consumenten niet onder de indruk waren van de bitterzoete smaak.
Zoals zoveel producten die niet meer verkrijgbaar zijn, heeft de Butterfinger Buzz een cultstatus ontwikkeld onder degenen die zich zijn korte bestaan nog herinneren. Voor degenen die het gemist hebben, is het misschien het beste om bij de originele Butterfinger en een aparte cafeïnebron te blijven, want de klassieke combinatie blijft een tijdloze en geliefde traktatie.

FAQ

De Butterfinger Buzz was een cafeïnevrije versie van de klassieke Butterfinger reep, geïntroduceerd door Nestlé in 2009. De reep bevatte 80 milligram cafeïne, wat hem qua cafeïnegehalte tussen een kop koffie en een espresso plaatste.

Hoe smaakte de Butterfinger Buzz?

Hoewel de Butterfinger smaak aanwezig was, introduceerde de toevoeging van cafeïne een duidelijke bitterheid en een lichte metaalachtige nasmaak. Sommige reviewers beschreven de binnenkant als dichter in vergelijking met een gewone Butterfinger.

Waarom werd de Butterfinger Buzz gestopt?

De Butterfinger Buzz was een limited edition en was maar korte tijd verkrijgbaar bij 7-Eleven en Walgreens. Het is onduidelijk of het product officieel uit het assortiment is gehaald, want het staat niet meer op de Butterfinger website.

Wat was de context van de introductie van de Butterfinger Buzz?

De Butterfinger Buzz werd geïntroduceerd in 2009, een jaar waarin de inauguratie van president Obama plaatsvond, de beruchte onderbreking van Taylor Swift door Kanye West en de opkomst van het fenomeen “Jersey Shore”.

Wat kunnen we leren van de ervaring met de Butterfinger Buzz?

Het verhaal van de Butterfinger Buzz is een les voor fabrikanten die klassieke snoepjes willen vernieuwen. Hoewel het concept van een cafeïnehoudende reep veelbelovend leek, was de uitvoering niet helemaal perfect, waardoor sommige consumenten niet onder de indruk waren van de bitterzoete smaak.