Entertainment

Dit is wat er gebeurde met Beyond Sushi na Shark Tank

Beyond Sushi’s Shark Tank reis

Als iemand die de plantaardige voedingsindustrie van dichtbij heeft gevolgd, was ik geïntrigeerd toen ik hoorde over Beyond Sushi’s optreden in Shark Tank. Chef-kok Guy Vaknin, de oprichter van Beyond Sushi, kwam naar de Tank gewapend met indrukwekkende cijfers die de groei en het succes van zijn bedrijf aantoonden. Hij vroeg om een investering van $1,5 miljoen in ruil voor een aandeel van 25% in de vestigingen aan de westkust van het bedrijf en een aandeel van 5% in de vestigingen aan de oostkust.
De Sharks waren sceptisch over het bedrijfsmodel, maar ze waren onder de indruk van de creatieve smaken van de veganistische sushi-rolletjes die Vaknin hen voorschotelde. Uiteindelijk gingen Lori Greiner en Matt Higgins akkoord met een belang van 30% in de West Coast-vestigingen en 15% in de East Coast-vestigingen.

Beyond Sushi’s Post-Shark Tank Succes

Na het Shark Tank optreden, ervaarde Beyond Sushi een aanzienlijke boost in de verkoop, met een stijging van 40%. Vaknin besloot echter uiteindelijk om uit elkaar te gaan met de Shark Tank investeerders, omdat hun doelen niet volledig overeenkwamen. Het bedrijf bleef groeien en bereikte uiteindelijk zeven restaurantlocaties in New York City.
De COVID-19 pandemie vormde een grote uitdaging voor Beyond Sushi en dwong Vaknin om verschillende locaties te sluiten en een groot aantal werknemers te ontslaan. Ondanks deze tegenslagen slaagde het bedrijf erin om overeind te blijven door middel van bezorgverkoop en zitplaatsen buiten. Beyond Sushi toonde ook zijn betrokkenheid bij de gemeenschap door 10.000 maaltijden te doneren aan opvanghuizen en ziekenhuizen.

Beyond Sushi’s huidige status en toekomstplannen

Vandaag de dag floreert Beyond Sushi nog steeds, met twee overgebleven restaurants in Manhattan. Het bedrijf biedt nog steeds een eclectisch menu van onconventionele sushismaken, maar ook andere plantaardige gerechten zoals veganistische gebakken kip en gehaktballetjes. In 2022 voegde het bedrijf nieuwe menu-items toe zoals tonijn poke bowls en signature rolls.
Naast de Beyond Sushi-locaties heeft Vaknin ook drie unieke restaurants geopend in Manhattan, waar Amerikaans comfort food, Italiaanse gerechten en mediterrane gerechten worden geserveerd. De jaarlijkse omzet van het bedrijf bedraagt nu $400.000, met een team van iets minder dan 30 werknemers.
Ondanks de sluiting van de locatie aan de Upper East Side, doet Beyond Sushi het niet rustiger aan. Vaknin werkt samen met een plantaardig bedrijf uit Israël, Chunk Foods, om nieuwe menu-items en samenwerkingen te verkennen. Hij werkt ook aan de productie van niet-zuivel, huisgemaakte kazen om in al zijn restaurants te serveren.
De reis van Beyond Sushi is een bewijs van de groeiende vraag naar plantaardige en innovatieve culinaire ervaringen. Vaknins passie voor zijn vak en zijn toewijding aan duurzaamheid hebben het bedrijf geholpen te gedijen, zelfs ondanks de uitdagingen. Terwijl het bedrijf zich blijft ontwikkelen en uitbreiden, ben ik benieuwd wat de toekomst brengt voor dit unieke en inspirerende plantaardige sushiconcept.

FAQ

Beyond Sushi oprichter Guy Vaknin verscheen in 2018 in Shark Tank op zoek naar een investering van $ 1,5 miljoen in ruil voor een belang van 25% in de vestigingen van het bedrijf aan de westkust en een belang van 5% in de vestigingen aan de oostkust. Ondanks wat aanvankelijke scepsis van de Sharks over het bedrijfsmodel, leidden Vaknins passie en het plezier van de Sharks in de creatieve veganistische sushismaken ertoe dat Lori Greiner en Matt Higgins een deal aanboden met een aandeel van 30% in de Westkust en 15% in de Oostkust.

Hoe presteerde Beyond Sushi na de Shark Tank aflevering?

Na het Shark Tank optreden, ondervond Beyond Sushi een aanzienlijke boost in de verkoop, met een stijging van 40%. Vaknin besloot echter uiteindelijk om uit elkaar te gaan met de Shark Tank investeerders omdat hun doelen niet volledig overeenkwamen. Het bedrijf bleef groeien en had zeven restaurantlocaties in New York City voordat de COVID-19 pandemie toesloeg.

Wat was de impact van de COVID-19 pandemie op Beyond Sushi?

De COVID-19 pandemie vormde een grote uitdaging voor Beyond Sushi, waardoor Vaknin verschillende locaties moest sluiten en een groot aantal werknemers moest ontslaan. Ondanks deze tegenslagen slaagde het bedrijf erin het hoofd boven water te houden door middel van bezorgverkoop en buitenzitjes. Beyond Sushi toonde ook zijn betrokkenheid bij de gemeenschap door 10.000 maaltijden te doneren aan opvanghuizen en ziekenhuizen.

Wat is de huidige status en toekomstplannen van Beyond Sushi?

Vandaag de dag floreert Beyond Sushi nog steeds, met twee overgebleven restaurants in Manhattan. Het bedrijf biedt nog steeds een eclectisch menu van onconventionele sushismaken en andere plantaardige gerechten. Vaknin heeft ook drie unieke restaurants geopend in Manhattan, waar Amerikaans comfort food, Italiaanse gerechten en mediterrane gerechten worden geserveerd. Het bedrijf onderzoekt nu nieuwe menu-items en samenwerkingsverbanden met een plantaardig bedrijf uit Israël, Chunk Foods.

Wat is het belang van de reis van Beyond Sushi?

De reis van Beyond Sushi is een bewijs van de groeiende vraag naar plantaardige en innovatieve culinaire ervaringen. Vaknin’s passie voor zijn vak en zijn toewijding aan duurzaamheid hebben het bedrijf geholpen te gedijen, zelfs ondanks de uitdagingen. Terwijl het bedrijf zich blijft ontwikkelen en uitbreiden, dient het als een inspirerend voorbeeld van hoe plantaardige concepten kunnen slagen in de concurrerende voedingsindustrie.