Facts

De onvertelde waarheid over Hendrick’s Gin

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid over Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd in Schotland

Als je denkt dat Schotland alleen bekend staat om Schotse whisky, dan mis je nog een andere schoonheid: gin. Meer specifiek, Hendrick’s Gin. Zoals ze op de website zeggen, is Hendrick’s Gin trots Schots en gevestigd in Girvan. Girvan is een prachtige plaats, een beetje afgelegen aan de Ayrshire Coast. Het is een kleine, bescheiden plaats en het is er vredig en rustig. De kustlijn is ruig en ideaal om met de hond te wandelen. Er is hier heel weinig lichtvervuiling en we zitten dicht bij een dark sky park, dus op een heldere nacht kun je de sterren echt helder zien schijnen.
Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd met behulp van niet één, maar twee totaal verschillende soorten distilleerketels. Een Bennett, een antieke koperen pot still uit 1860, en een zeldzame Carterhead uit 1948 waarvan er vandaag de dag nog maar een handvol bestaan. De Bennett-stijl distilleerketels laten hun botanische ingrediënten weken, wat resulteert in een rijke, complexe whisky, terwijl de Carterhead de botanische ingrediënten zachtjes in een mandje stoomt om een delicatere whisky te creëren. Aan elke batch wordt ook water uit het Penwhapple Reservoir toegevoegd.

Het is een kleine productie van slechts 500 liter per keer.

Er zijn veel producten die in kleine batches worden gemaakt en Hendrick’s Gin is er daar één van. Volgens de website van Hendrick’s Gin wordt Hendrick’s Gin “met de hand gemaakt in kleine batches van slechts 500 liter per keer”. Lesley Gracie, de Master Distiller van Hendrick’s Gin, kan daardoor meer tijd besteden aan elke batch en ervoor zorgen dat elke fles voldoet aan de normen die klanten van het merk verwachten. Voor gin van topkwaliteit verwachten we strenge maatregelen, zodat we niet teleurgesteld zijn in de tijd die het kost om elk van die 500 liter te beoordelen.

Hendrick’s Original Gin is gemaakt van 11 botanicals, roos en komkommer.

Als je aan gin denkt, denk je misschien niet meteen aan roos en komkommer samen. Maar dat is precies wat Hendrick’s Gin uniek maakt. Het was Charles Gordon, de achterkleinzoon van Mr. William Grant, die Lesley Gracie vroeg om een nieuwe, heel andere gin te maken waarin zowel komkommer als roos worden gebruikt. Roos en komkommer zijn de klassieke ingrediënten van een zomers theekransje en ze brachten dierbare familieherinneringen terug aan rozentuinen en komkommersandwiches. Gracie moest de andere delen van de puzzel in elkaar passen om een gin te maken die de wereld nog nooit eerder had gezien.
De elf botanische ingrediënten in Hendrick’s Original Gin zijn: engelwortel, karwij, kamille, koriander, kubusbessen, vlierbloesem, jeneverbes, citroenschil, sinaasappelschil, orriswortel en duizendbladwortel. Het is een onverwachte, maar verrukkelijke combinatie.

Er zijn beperkte releases, waaronder Hendrick’s Lunar en Hendrick’s Orbium.

Als je fan bent van Hendrick’s Gin, dan zul je ook dol zijn op deze gelimiteerde releases: Hendrick’s Lunar en Hendrick’s Orbium. Hendrick’s Lunar is een heerlijk zachte en verleidelijke gin die rijk is aan nachtbloeiende bloemenessence, een delicate balans van warme gebakken kruiden biedt en is afgewerkt met een knapperige uitbarsting van citrus. Hendrick’s Gin raadt aan Hendrick’s Lunar te drinken tijdens bijzonder onbewolkte nachten vol sterren of ontspannen avonden bij je thuis.
Hendrick’s Orbium heeft daarentegen extra aroma’s van kinine, alsem en lotusbloesem. Dit was een uitbreiding van Gracie’s experimenten met alsem, een botanisch product waar ze al een tijdje mee speelt. Hendrick’s Orbium neemt de basis van Hendrick’s Gin en deconstrueert de elementen rond twee manieren om het te drinken – een klassieke Hendrick’s & Tonic en een Hendrick’s Martini. Met Hendrick’s Orbium hebben ze kinine, het hoofdingrediënt in tonic water, en alsem, het hoofdingrediënt in vermouth en een essentieel onderdeel van een martini, genomen en daar de kenmerkende Blue Lotus bloem aan toegevoegd om de juiste balans en ronde smaak te creëren.

Diner feestjes? Feestjes? Hendrick’s Gin heeft daar verschillende cocktailrecepten voor.

Verjaardagen, jubilea, afstuderen, pensioneringsfeestjes. Er zijn genoeg momenten waarop het acceptabel is om een drankje te drinken en feest te vieren met vrienden, familie en collega’s. Maar heb je ooit vastgezeten over wat je moet maken? Vrees niet, Hendrick’s Gin is er voor jou. Met hun unieke en onverwachte smaakcombinaties heeft Hendrick’s Gin een verscheidenheid aan cocktailrecepten die perfect zijn voor elk feest. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende gin en tonic of een meer complexe martini, Hendrick’s Gin heeft iets dat past bij elke smaak en gelegenheid.

FAQ

Waar wordt Hendrick’s Gin gedistilleerd?

Hendrick’s Gin wordt met trots gedistilleerd in Girvan, Schotland. Girvan is een klein, afgelegen stadje aan de Ayrshire Coast dat bekend staat om zijn vredige en kalme sfeer en zijn ruige kustlijn waar je heerlijk kunt wandelen. De Hendrick’s Gin distilleerderij maakt gebruik van het schone water uit het Penwhapple Reservoir om hun unieke gin te maken.

Hoeveel gin wordt er geproduceerd per batch?

Hendrick’s Gin wordt gemaakt in kleine batches van slechts 500 liter per keer. Hierdoor kan de Master Distiller, Lesley Gracie, zorgvuldig toezicht houden op elke batch en de kwaliteit en consistentie garanderen waar Hendrick’s Gin bekend om staat.

Welke botanische ingrediënten worden gebruikt in Hendrick’s Original Gin?

Hendrick’s Original Gin bevat 11 botanische ingrediënten, waaronder engelwortel, karwij, kamille, koriander, kubusbessen, vlierbloesem, jeneverbes, citroenschil, sinaasappelschil, orriswortel en duizendbladwortel. Maar de opvallendste ingrediënten die Hendrick’s Gin uniek maken zijn de infusies van roos en komkommer.

Wat zijn enkele van Hendrick’s limited release gins?

Naast hun klassieke Original Gin heeft Hendrick’s in de loop der jaren een aantal limited edition gins uitgebracht. Hendrick’s Lunar is een zachte, verleidelijke gin met tonen van nachtbloeiende bloemenessence en warme gebakken specerijen. Hendrick’s Orbium bevat extra botanische ingrediënten zoals kinine, alsem en lotusbloesem.

Heeft Hendrick’s Gin cocktailrecepten voor feestelijke gelegenheden?

Ja, Hendrick’s Gin heeft verschillende cocktailrecepten die perfect zijn voor feesten en diners. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende gin-tonic of een meer complexe martini, Hendrick’s Gin heeft iets voor elke smaak en gelegenheid.