Facts

De kerstkoekjes die Kourtney Kardashian elk jaar maakt

De kerstkoekjes die Kourtney Kardashian elk jaar maakt

Als de feestdagen naderen, vult de geur van versgebakken koekjes de lucht en brengt vreugde en warmte in onze harten. En net als elke andere familie heeft de Kardashian clan haar eigen geliefde kerstkoekjestraditie. Kourtney Kardashian, de realityster, oprichtster van Poosh en toegewijde moeder van drie kinderen, heeft een speciaal koekjesrecept dat niet meer weg te denken is uit haar huishouden. In dit artikel gaan we dieper in op Kourtney Kardashians favoriete kersttraktatie en hoe jij het kunt maken voor je eigen Kardashian-geïnspireerde kerst.

Kourtney’s koekjestraditie ontdekken

Tijdens een interview met People Magazine onthulde Kourtney Kardashian dat gingersnaps een klassiek koekje is dat ze elk jaar rond Kerstmis met haar kinderen maakt. Deze heerlijke traktaties zijn een publiekstrekker geworden op hun feestjes en hun eenvoudige maar heerlijke smaak brengt een vleugje nostalgie naar de feestdagen.

Het Kardashian Gingersnap recept

Kourtney Kardashian heeft het gingersnaprecept van haar familie vrijgevig gedeeld op haar app, zodat fans en liefhebbers van koekjes hetzelfde plezier en genot kunnen ervaren dat hun huishouden vult tijdens de feestdagen. Wat Kourtney’s gingersnaps uniek maakt, is dat ze zowel zuivel- als glutenvrij zijn, waardoor ze ook geschikt zijn voor mensen met dieetbeperkingen. Bovendien kiest ze voor kooivrije eieren en biologische ingrediënten, waardoor deze koekjes een gezondere twist krijgen zonder afbreuk te doen aan de smaak.

De perfecte Kardashian Gingersnaps bakken

Hier vind je een stap-voor-stap handleiding om je eigen portie op Kardashian geïnspireerde gemberkoekjes te maken:

 1. Verzamel de volgende ingrediënten:
  • 2 ¼ kopjes amandelmeel
  • ¼ kopje kokosmeel
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 ½ theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ kopje kokosolie, gesmolten
  • ¾ kopje kokossuiker
  • 1 groot kooivrij ei
  • ¼ kopje melasse
  • Extra kokossuiker voor het rollen
 2. Verwarm je oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. Meng in een mengkom het amandelmeel, kokosmeel, zuiveringszout, zeezout, gemalen gember, kaneel en kruidnagel. Meng goed om ervoor te zorgen dat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
 4. Klop in een aparte kom de gesmolten kokosolie, kokossuiker, ei en melasse tot een goed mengsel.
 5. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot er een dik deeg ontstaat.
 6. Rol het deeg in kleine balletjes met een diameter van ongeveer 1 inch.
 7. Rol elk balletje in kokossuiker om het gelijkmatig te bedekken.
 8. Leg de gecoate deegballetjes op de voorbereide bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 5 cm.
 9. Bak 10-12 minuten of tot de randen goudbruin zijn.
 10. Haal ze uit de oven en laat de gemberkoekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te koelen.
 11. Bewaar de gemberkoekjes na het afkoelen in een luchtdichte verpakking om ze vers te houden.

Genieten van andere favorieten van Kardashian-koekjes

Hoewel gemberkoekjes een speciaal plekje in het hart van Kourtney Kardashian innemen, heeft ze ook haar liefde voor andere koekjes opgebiecht. Tijdens de quarantaine vond ze troost in het eten van acht chocolate chip cookies per dag en ze heeft haar adoratie uitgesproken voor de onweerstaanbare Samoas, de iconische Girl Scout Cookies.

Conclusie

De feestdagen zijn een tijd om samen te komen, mooie herinneringen op te halen en te genieten van heerlijke lekkernijen. Dankzij het gemberkoekjesrecept van Kourtney Kardashian kun je een vleugje Kardashian-magie toevoegen aan je eigen kerstvieringen. Of je nu haar zuivel- en glutenvrije versie volgt of je eigen draai eraan geeft, deze koekjes zullen zeker in de smaak vallen bij het grote publiek en herinneren aan de vreugde en warmte die de feestdagen met zich meebrengen. Dus verzamel je geliefden, trek je schort aan en maak je klaar om Kardashian-geïnspireerde gingersnaps te bakken die je kerst extra speciaal zullen maken.

FAQ

Wat maakt de gemberkoekjes van Kourtney Kardashian uniek?

De gemberkoekjes van Kourtney Kardashian zijn uniek omdat ze zowel zuivel- als glutenvrij zijn. Daarnaast gebruikt ze kooivrije eieren en biologische ingrediënten, waardoor de koekjes een gezondere draai krijgen met behoud van hun heerlijke smaak.

Kan ik het amandelmeel en kokosmeel vervangen door gewone bloem?

Ja, je kunt het amandelmeel en kokosmeel vervangen door gewone bloem als je geen dieetbeperkingen hebt. Houd er wel rekening mee dat de textuur en smaak van de koekjes iets anders kunnen zijn.

Hoe lang blijven de gemberkoekjes vers?

Als je ze in een luchtdichte verpakking bewaart, kunnen de gemberkoekjes van Kourtney Kardashian tot een week vers blijven. Zorg ervoor dat je ze op een koele, droge plaats bewaart om hun textuur en smaak te behouden.

Kan ik het gemberkoekjesdeeg invriezen om het later te bakken?

Ja, je kunt het gemberkoekjesdeeg invriezen om het later te bakken. Rol het deeg in balletjes, bestrijk ze met kokossuiker en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vries de deegballetjes in tot ze stevig zijn en doe ze dan in een diepvrieszakje of bakje. Als je klaar bent om te bakken, leg je de bevroren deegballetjes op een bakplaat en bak je ze volgens de instructies, waarbij je een paar minuten extra toevoegt aan de baktijd.

Kan ik extra kruiden of ingrediënten toevoegen aan het gemberkoekjesrecept?

Absoluut! Voel je vrij om je eigen persoonlijke draai aan het gemberkoekjesrecept te geven. Je kunt experimenteren met het toevoegen van extra specerijen zoals nootmuskaat of kruidnagel voor een intensere smaak. Je kunt ook gehakte noten toevoegen, zoals walnoten of pecannoten, voor extra textuur en knapperigheid.

Zijn er nog andere koekjesrecepten van de Kardashians?

Hoewel gemberkoekjes de favoriete kerstkoekjes van Kourtney Kardashian zijn, heeft de familie Kardashian geen andere specifieke koekjesrecepten openbaar gemaakt. Ze hebben echter wel een voorliefde voor verschillende soorten koekjes, waaronder chocolate chip cookies en de geliefde Samoas Girl Scout Cookies. Voel je vrij om te experimenteren met andere koekjesrecepten om je eigen Kardashian-geïnspireerde favorieten te vinden.