Restaurants

12 Drankjes die barmannen je smeken niet meer te bestellen

12 Drankjes die barmannen je smeken niet meer te bestellen

Als iemand die talloze avonden aan de bar heeft doorgebracht, nippend aan verschillende brouwsels, heb ik de gelegenheid gehad om met veel barmannen te praten. Na verloop van tijd heb ik geleerd dat er bepaalde drankjes zijn waarvan barmannen ineenkrimpen als ze horen dat ze besteld worden. Dit zijn de drankjes die kostbare tijd in beslag nemen, ingewikkelde voorbereidingen vereisen of gewoon niet de aantrekkingskracht hebben die een barman enthousiast zou maken om ze te serveren. In dit artikel deel ik 12 drankjes waarvan barmannen je smeken om ze niet meer te bestellen.

Whiskey Sours (vooral met whiskey van topkwaliteit)

De whiskey sour heeft een beruchte reputatie opgebouwd onder barmannen. Het is niet dat ze het moeilijk vinden om te maken; integendeel. Het probleem met whiskey sours is dat ze vaak worden geassocieerd met onervaren drinkers die nog geen andere, meer genuanceerde cocktails hebben geprobeerd. Als je een whiskey sour bestelt, vooral als die gemaakt is met whiskey van topkwaliteit, geef je de barman het signaal dat je misschien niet op de hoogte bent van het brede aanbod aan op whiskey gebaseerde drankjes. Overweeg dus de volgende keer om iets anders te proberen en laat de barman je verrassen met zijn expertise.

Mojito’s

Ah, de geliefde mojito. Hoewel het een verfrissend en heerlijk drankje is, kan het voor barmannen ook een nachtmerrie zijn om te bereiden. De grootste boosdoener is het modderen van verse muntblaadjes, wat een tijdrovend proces is. Barmannen hebben vaak haast en niet de luxe om veel tijd aan één drankje te besteden. Dus als je je barman tevreden wilt houden, bewaar de mojito dan voor wanneer je hem thuis kunt maken en kies in plaats daarvan voor een eenvoudigere cocktail.

Appelini’s

De appletini is een drankje dat veel kritiek heeft gekregen van barmannen. De tand-rottende zoetheid en onnatuurlijke kleuren maken het een minder-dan-wenselijke keuze voor veel doorgewinterde bartenders. Daarnaast wordt de appletini vaak beschouwd als een nep-martini, omdat de appelsmaak de smaak van de sterke drank overheerst. Barmannen waarderen klanten die klassieke martini’s bestellen die de smaak van de sterke drank benadrukken in plaats van gemaskeerd te worden door fruitige toevoegingen. Dus als je het respect van je barman wilt verdienen, blijf dan weg van de appletini.

Witte Russen

De White Russian, beroemd geworden door “The Big Lebowski”, lijkt misschien een coole en relaxte keuze, maar het stelt bartenders voor een aantal uitdagingen. Het gebruik van melk en room in deze cocktail doet vragen rijzen over de versheid en het risico op het serveren van bedorven zuivel. Bovendien kan het voor veel bars een verspilling zijn om verse melk of room bij de hand te houden voor een drankje dat niet vaak wordt besteld. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je een andere cocktail kiezen zonder zuivelproducten.

Bloody Marys (vooral na de brunch)

De Bloody Mary is een klassieke brunchcocktail die een trouwe aanhang heeft gekregen. Maar barmannen vinden het vaak vreselijk om ze te maken, vooral na de brunch. De bereiding van een Bloody Mary kan sterk variëren. Sommige klanten geven de voorkeur aan een eenvoudige tomatensoepachtige drank, terwijl anderen een pittig, met wodka doordrenkt brouwsel willen. Het maken van een Bloody Mary buiten de verwachte brunchtijd kan een logistieke uitdaging zijn voor barmannen. Dus als je zeker wilt zijn van een harmonieuze ervaring met je barman, bewaar de Bloody Mary dan voor je avonturen halverwege de ochtend.

Citroendruppels

Lemon drops, met hun zoete en boozy limonade-achtige smaak, zijn bij veel bartenders uit de gratie geraakt. Deze suikerrijke cocktails worden vaak geassocieerd met minder ervaren drinkers die op zoek zijn naar iets makkelijks om te drinken. Barmannen geven de voorkeur aan klanten die avontuurlijker zijn in hun keuzes en de complexiteit van smaken in andere cocktails waarderen. Bovendien is het een misvatting dat elke bar een lemon drop kan maken, ongeacht of die op het menu staat. Om zowel de tijd van je barman als je eigen teleurstelling te besparen, kun je overwegen om verschillende cocktailopties te verkennen.

Vieze Martini’s

Dirty martini’s, met hun zilte olijfsap, zijn een verdeeld drankje onder barmannen. Sommigen zijn er dol op, terwijl anderen de smaak niet kunnen verdragen. De aantrekkingskracht van een dirty martini blijft voor velen een mysterie, maar het is een drankje dat nog steeds besteld wordt. Als je een fan bent van deze cocktail, ga je gang en bestel hem. Wees echter niet verbaasd als je barman je een verbaasde blik toewerpt. Het is altijd goed om een open geest te hebben en bereid te zijn om nieuwe smaken te proberen.
Dit zijn maar een paar voorbeelden van drankjes waarvan barmannen willen dat klanten ze niet meer bestellen. Door ons bewust te zijn van hun voorkeuren en rekening te houden met hun expertise, kunnen we een aangenamere ervaring creëren voor zowel onszelf als de hardwerkende barmannen die ernaar streven om ons avondje uit gedenkwaardig te maken. Dus als je de volgende keer in een bar bent, neem dan even de tijd om het menu te verkennen en probeer een paar van de unieke creaties die de barman met zorg heeft gemaakt. Wie weet ontdek je een nieuw favoriet drankje dat zowel jou als de barman tevreden zal stellen. Proost!

FAQ

Waarom houden barmannen niet van bepaalde drankjes?

Barmannen kunnen om verschillende redenen een hekel hebben aan bepaalde dranken. Het kan te maken hebben met het tijdrovende bereidingsproces, het gebrek aan ingrediënten of gereedschap dat nodig is, of gewoon omdat het drankje niet goed aangeschreven staat binnen de branche. Barmannen streven naar een uitstekende service en een plezierige ervaring voor hun klanten, en bepaalde dranken kunnen dat doel in de weg staan.

Kan ik nog steeds een drankje bestellen dat de barmannen niet lekker vinden?

Absoluut! Barmannen zijn professionals die elk drankje zullen maken dat je bestelt, ongeacht hun persoonlijke voorkeuren. Het is echter de moeite waard om hun aanbevelingen in overweging te nemen en iets nieuws te proberen om je smaakpapillen uit te breiden en spannende cocktailopties te ontdekken die bartenders graag bereiden.

Zijn er alternatieven voor de drankjes die bartenders niet lekker vinden?

Ja, er zijn talloze alternatieven voor de drankjes die bartenders niet lekker vinden. De meeste bars bieden een ruime keuze aan cocktails en bartenders zijn goed op de hoogte van de verschillende sterke dranken en smaken. Ga een gesprek aan met je barman, laat hem weten wat je voorkeuren zijn en vraag hem om aanbevelingen. Ze zullen je met plezier alternatieve drankjes aanraden die je misschien lekker vindt.

Wat moet ik doen als ik een drankje wil proberen dat barmannen niet lekker vinden?

Als je een bepaald drankje in gedachten hebt dat barmannen niet lekker vinden, ga je gang en bestel het. Wees echter begripvol en geduldig, want het kan wat langer duren om het klaar te maken, vooral als er ingewikkelde stappen of ongewone ingrediënten aan te pas komen. Vergeet niet dat barmannen professionals zijn die ernaar streven om aan de verzoeken van hun klanten te voldoen, zelfs als ze persoonlijke bedenkingen hebben bij bepaalde drankjes.

Hoe kan ik waardering tonen voor de expertise van mijn barman?

Om waardering te tonen voor de deskundigheid van je barman, ga je een vriendelijk gesprek aan, vraag je hem of haar om aanbevelingen en spreek je je dankbaarheid uit voor zijn of haar service. Geef royale fooien als je een geweldige ervaring hebt gehad. Sta er ook voor open om nieuwe drankjes te proberen en het menu te verkennen om je vertrouwen in de vaardigheden van de barman te tonen. Een positieve band opbouwen met je barman kan je algehele barervaring verbeteren.

Kan ik een aangepaste versie van een drankje aanvragen?

Ja, je kunt vragen om een aangepaste versie van een drankje dat je niet lekker vindt. Barmannen staan er vaak voor open om drankjes aan te passen aan de voorkeuren van klanten. Houd er echter rekening mee dat sommige aanpassingen de essentie van het drankje kunnen veranderen of extra tijd en moeite kunnen kosten. Maak je voorkeuren duidelijk en respectvol kenbaar en de barman zal zijn best doen om aan je verzoek te voldoen.