Facts

Wat de kleuren van de koordjes op brood echt betekenen

Wat de Twist Tie-kleuren op brood echt betekenen

Het afgelopen jaar is zelfgebakken brood voor veel mensen een populaire hobby geworden – zo populair dat er een tekort aan bloem en gist is ontstaan. Maar als het je nu aan tijd ontbreekt om een paar broden te bakken voor je ochtendtoast of als je gewoon klaar bent met de rage, dan is er een gangpad vol brood waar je uit kunt kiezen in je plaatselijke supermarkt of zelfs je dichtstbijzijnde Dollar Tree. De schappen liggen vol met verschillende soorten brood, van wit tot volkoren, rogge tot pompernikkel en zelfs glutenvrij, waarvan de meeste goed zijn afgesloten in plastic zakken.

Het belang van kleuren voor stropdassen

Hoewel het logo op de buitenkant van de plastic zakken uiteindelijk bepaalt welk brood in je mandje belandt, is er nog iets anders waar je op moet letten bij het maken van je keuze: de stropdas of het plastic lipje dat de zak sluit. Let vooral op de kleur ervan, want volgens Tasting Table zijn de kleuren verre van willekeurig en kunnen ze het verschil uitmaken tussen vers brood of droge, muffe boterhammen die je lunchervaring minder dan ideaal maken.

Het kleursysteem begrijpen

Bereid je erop voor dat je versteld zult staan, want Tasting Table zegt dat de verschillende kleuren twist tie of tabs rond je brood eigenlijk de specifieke dag van de week vertegenwoordigen waarop het is gebakken. De meest voorkomende code in supermarkten is blauw voor maandag, groen voor dinsdag, rood voor donderdag, wit voor vrijdag en geel voor zaterdag. Als je dus op vrijdag naar de winkel gaat om brood te kopen, zoek dan naar het brood dat verzegeld is met een rode stropdas om er zeker van te zijn dat je het meest verse brood van je favoriete merk krijgt. En nee, we zijn woensdag en zondag niet vergeten – zoals Southern Living opmerkt, krijgen de meeste winkels geen leveringen op deze dagen, dus zijn ze weggelaten uit het kleurcoderingssysteem.

Voordelen voor shoppers

Het kleurensysteem werd uiteindelijk ingevoerd om medewerkers van supermarkten te helpen bepalen wanneer een brood te oud is om op de plank te blijven (via Tasting Table). Wide Open Eats merkt op dat winkels meestal maar twee kleuren tegelijk op voorraad hebben (of drie als er een dag geen brood is geleverd), hoewel de truc ook handig kan zijn voor het winkelend publiek – de kleuren staan zelfs op alfabetische volgorde zodat het systeem makkelijker te onthouden is. Natuurlijk herinnert Tasting Table ons eraan dat niet alle broodbedrijven dit specifieke systeem volgen, dus het is altijd goed om de houdbaarheidsdatum op de zak te controleren om er zeker van te zijn dat je het beste brood hebt dat beschikbaar is.

Conclusie

Als je de volgende keer brood koopt bij je plaatselijke supermarkt, let dan op de kleuren van de bindingen. Door het kleursysteem te begrijpen, kun je ervoor zorgen dat je het meest verse brood kiest. Hoewel niet alle broodbedrijven deze code volgen, is het een handige tip om in gedachten te houden. Let dus goed op die gekleurde draaidraden en smul van je broodjes met het meest verse brood. Veel plezier met winkelen!

FAQ

Wat stellen de kleuren van de stropdassen op brood voor?

De kleuren van de wikkeldraadjes op brood staan voor de specifieke dag van de week waarop het brood is gebakken. De meest gebruikte kleurcode in supermarkten is blauw voor maandag, groen voor dinsdag, rood voor donderdag, wit voor vrijdag en geel voor zaterdag. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle broodbedrijven dit specifieke systeem volgen.

Waarom zijn twist tie kleuren belangrijk bij het kopen van brood?

Twist tie kleuren zijn belangrijk bij het kopen van brood omdat ze de versheid van het brood kunnen aangeven. Door een brood te kiezen met de juiste kleur twist tie die overeenkomt met de dag van de week, weet je zeker dat je het meest verse brood krijgt.

Wat gebeurt er als ik brood koop waarvan de kleur niet overeenkomt met de dag van de week?

Als je brood koopt waarvan de kleur niet overeenkomt met de dag van de week, hoeft dat niet per se te betekenen dat het brood oud of slecht is. Het kleurensysteem wordt voornamelijk gebruikt door medewerkers van supermarkten om te bepalen wanneer een brood uit het schap moet worden gehaald. Het is echter altijd een goed idee om de houdbaarheidsdatum op de broodverpakking te controleren om er zeker van te zijn dat het brood vers is.

Volgen alle broodbedrijven het kleurensysteem met koordjes?

Nee, niet alle broodfirma’s volgen het ’twist tie’-kleursysteem. Hoewel het in veel kruidenierszaken gebruikelijk is, kunnen sommige broodbedrijven hun eigen etikettering of versheidsindicatoren hebben. Het is altijd een goed idee om de verpakking of de houdbaarheidsdatum te controleren op specifieke informatie over het brood dat je koopt.

Zijn er uitzonderingen op het kleurensysteem met koordjes?

Ja, er zijn uitzonderingen op het ’twist tie’-kleursysteem. Volgens Southern Living krijgen de meeste winkels geen brood geleverd op woensdag en zondag, dus deze dagen worden meestal weggelaten uit het kleurcodesysteem. Het is belangrijk om rekening te houden met deze uitzonderingen bij het interpreteren van de kleuren van de twist tie.

Kan ik nog steeds vertrouwen op het twist tie kleurensysteem ook al volgen niet alle broodbedrijven het?

Hoewel niet alle broodfirma’s het ’twist tie’-kleursysteem volgen, kan het nog steeds een handige richtlijn zijn bij het kiezen van brood in de supermarkt. Door de algemene kleurcode te begrijpen, kun je je kansen vergroten om een verser brood te vinden. Het is echter altijd een goed idee om de houdbaarheidsdatum op de verpakking van het brood te controleren als meest betrouwbare indicator van versheid.