Restaurants

De allerbeste straattaco’s in de VS

De allerbeste straattaco’s in de VS

Taco’s zijn uitgegroeid tot een geliefd onderdeel van het Amerikaanse eetpatroon, maar er is iets speciaals aan authentieke Mexicaanse “straat”taco’s. Deze taco’s, met hun maïstortilla’s en rijk gekruide vullingen, bieden een unieke en smaakvolle ervaring die niet te evenaren is. Als je op zoek bent naar de allerbeste straattaco’s in de VS, zoek dan niet verder. We hebben een lijst samengesteld van de beste bestemmingen in het land waar je kunt genieten van deze heerlijke handgemaakte lekkernijen.

Tacos y Birria La Única – Los Angeles

Los Angeles staat bekend om zijn ongelooflijke tacoscene en Tacos y Birria La Única is een van de toppers onder de vele aanbiedingen. Dit familiebedrijf heeft aan populariteit gewonnen door zijn rijke consomé en overheerlijke birria. Hoewel de traditionele birria wordt gemaakt met geitenvlees, is rundvlees in de VS een veelgebruikte vervanger. Voor een authentieke ervaring kies je voor de geitenbirria taco’s. Tacos y Birria La Única houdt het simpel met uien en koriander als enige toevoegingen, maar hun selectie salsa’s zal zeker indruk maken. Onthoud wel dat deze plek alleen voor contant geld is, een must voor tacoliefhebbers.

Simón Mexicaanse zeevruchtenvrachtwagen – Silver Lake, Californië

Als je zin hebt in taco’s met zeevruchten met een twist, ga dan naar Simón Mexican Seafood Truck in Silver Lake. Chef Francisco Aguilar haalt inspiratie uit zijn uitgebreide ervaring in de Mexicaanse keuken om een menu te creëren dat klassieke hoofdgerechten combineert met innovatieve smaken. Van tie-dye tortilla’s gemaakt met gele en blauwe maïs masa tot unieke combinaties zoals vis en gegrilde ananas al pastor, het aanbod bij Simón is een culinair avontuur. Mis hun traditionele carne asada niet, die perfect samengaat met hun huisgemaakte kleurrijke salsa’s.

Mariscos Jalisco – Los Angeles

Voor liefhebbers van zeevruchten is Mariscos Jalisco in Los Angeles een echte aanrader. Dit restaurant is gespecialiseerd in tacos dorados, met knapperig gebakken tortilla’s. De populairste optie is de taco dorados. Hun populairste optie is de taco dorado de camarones, gevuld met garnalen en aardappel. Een andere topper is de Poseidon tostada, gevuld met ceviche van garnalen, avocado, octopus en rode aguachile. Probeer voor een onconventionele twist hun ostiones peinados, belegd met garnalen, octopus en koriander. Mariscos Jalisco staat bekend om zijn uitzonderlijke visgerechten en is geprezen door fijnproevers als Chrissy Teigen.

De Chori-Man – San Pedro, Californië

Als je zin hebt in de rijke smaken van chorizo, hoef je niet verder te zoeken dan The Chori-Man in San Pedro. Dit restaurant is gespecialiseerd in alles wat met chorizo te maken heeft en biedt kip, varkensvlees en vegetarische “soyrizo”-opties. De recepten bij The Chori-Man zijn geworteld in de traditie en putten inspiratie uit regio’s als Zacatecas, Toluca en Argentinië. Hun Tolucaanse groene chorizo is een favoriet onder tacoliefhebbers. Hoewel Chori-Man op dit moment uitsluitend taco’s serveert voor klanten die binnenlopen, zijn hun chorizoproducten ook verkrijgbaar voor de groothandel, zodat je van hun beroemde aanbod in straattacostijl kunt genieten in verschillende restaurants in de omgeving.

Lone Star Taco Bar – Cambridge en Allston, Massachusetts

Los Angeles mag dan de tacoscene domineren, Lone Star Taco Bar in Massachusetts bewijst dat je ook buiten Californië geweldige taco’s kunt vinden. Lone Star, opgericht door een team van Texaanse en SoCal-transplantanten, brengt rundvleesbarbacoa van topkwaliteit naar New England. Hun langzaam gegaarde barbacoa, traditioneel gemaakt met geit maar vaak vervangen door rundvlees, wordt gemarineerd, gerookt en gestoofd tot perfectie. Geserveerd op een maïstortilla met ingelegde rode uien is Lone Star’s rundvleesbarbacoa een verrukking om van te watertanden die de smaken van Mexico laat zien.

La Fachada – San Diego

In San Diego getuigt La Fachada van de authenticiteit en de arbeidersklasse van straattaco’s. Dit rustieke eethuis biedt een selectie traditionele taco’s, waaronder cabeza (runderwang) en lengua (rundertong). Dit rustieke eethuis biedt een selectie van traditioneel taco-vlees, waaronder cabeza (runderwangen) en lengua (rundertong). La Fachada’s toewijding aan het gebruik van traditionele vullingen benadrukt de oorsprong van taco’s als een draagbare en smaakvolle maaltijd voor arbeiders. De ruime openingstijden van het restaurant, doordeweeks tot 3 uur ’s nachts en in het weekend 24/7, maken het een populaire plek voor de lokale bevolking die op zoek is naar echte Mexicaanse straattaco’s.

Tacos el Gordo de Tijuana B.C. – San Diego en Las Vegas

Tacos el Gordo is begonnen als familiebedrijf in Tijuana, Mexico, en is sindsdien uitgebreid naar meerdere locaties in San Diego en Las Vegas. Tacos el Gordo staat bekend om hun authentieke taco’s in Tijuana-stijl en biedt een verscheidenheid aan vullingen, waaronder adobada (gemarineerd varkensvlees), asada (gegrild rundvlees) en suadero (borststuk). Hun taco’s worden met zorg bereid, met elke tortilla vers met de hand geperst en gegrild tot in de perfectie. Tacos el Gordo heeft een trouwe aanhang voor zijn inzet voor kwaliteit en de echte smaken van Mexico. Of je nu in San Diego of Las Vegas bent, een bezoek aan Tacos el Gordo is een must voor elke tacoliefhebber.

Conclusie

Als het aankomt op het vinden van de allerbeste straattaco’s in de VS, dan onderscheiden deze etablissementen zich van de massa. Van Los Angeles tot San Diego en zelfs aan de andere kant van het land tot Massachusetts bieden deze bestemmingen authentieke Mexicaanse straattaco’s die zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden zullen stellen. Of je nu op zoek bent naar traditionele smaken of een innovatieve twist, deze plekken hebben voor ieder wat wils. Dus als je de volgende keer trek hebt in een heerlijke taco-ervaring, aarzel dan niet om een van deze fantastische etablissementen te proberen en begin aan een culinaire reis door de wereld van straattaco’s.
Bronnen:
1. De allerbeste straattaco’s in de VS

FAQ

Waarin verschillen straattaco’s van andere soorten taco’s?

Straattaco’s onderscheiden zich door het gebruik van maïstortilla’s en rijk gekruide vullingen. Ze bevatten vaak traditionele Mexicaanse ingrediënten en smaken en bieden zo een meer authentieke culinaire ervaring.

Zijn straattaco’s alleen verkrijgbaar in Los Angeles en Californië?

Nee, hoewel Los Angeles en Californië bekend staan om hun levendige tacoscene, zijn straattaco’s in verschillende steden in de Verenigde Staten te vinden. In dit artikel worden enkele van de beste bestemmingen in verschillende regio’s uitgelicht.

Kan ik de toppings op mijn straattaco’s aanpassen?

Dat hangt af van het restaurant. Sommige plaatsen houden hun straattaco’s eenvoudig met traditionele toppings zoals uien en koriander, terwijl andere een verscheidenheid aan salsa’s en extra garnering aanbieden om de smaak te versterken. Kijk op het menu of vraag het personeel naar de mogelijkheden.

Zijn er vegetarische of veganistische opties beschikbaar voor straattaco’s?

Ja, veel taco-verkopers en restaurants bieden vegetarische of veganistische opties. Enkele populaire keuzes zijn gegrilde groenten, plantaardige proteïnen of creatieve vullingen zoals soyrizo (vegetarische chorizo). Informeer bij het betreffende restaurant naar hun vegetarische of veganistische aanbod.

Accepteren deze zaken creditcards of is het alleen contant?

Dat varieert. Sommige taco-restaurants werken alleen met contant geld, dus het is altijd een goed idee om contant geld bij de hand te hebben. Sommige etablissementen accepteren echter ook creditcards of hebben mogelijkheden om contactloos te betalen. Kijk op hun website of neem rechtstreeks contact op voor betalingsinformatie.

Zijn er glutenvrije opties voor straattaco’s?

Ja, veel taco-verkopers en restaurants bieden glutenvrije opties. Maïstortilla’s zijn van nature glutenvrij, dus je kunt genieten van de heerlijke smaken van straattaco’s zonder je zorgen te maken over gluten. Het is echter belangrijk om eventuele dieetbeperkingen of allergieën aan het personeel door te geven om een veilige eetervaring te garanderen.