Facts

Elke 2021 Goose Island Bourbon County Stout-variant, gerangschikt van slechtst naar best

Elke 2021 Goose Island Bourbon County Stout Variant, gerangschikt van slechtst naar best

Ik heb het genoegen gehad om de ongelooflijke line-up van 2021 Goose Island Bourbon County Stout varianten te ervaren, en laat me je vertellen, het was een hele reis. Van de slechtste tot de beste, elke variant had zijn eigen unieke kenmerken en smaken. Dus, zonder verder oponthoud, laten we in de ranglijsten duiken en deze uitzonderlijke brouwsels verkennen.

8. Bourbon County Reserve 150 Stout

Deze exclusieve variant deed ons vol verwachting uitkijken, maar helaas voldeed hij niet aan onze verwachtingen. Ondanks een bijna vet mondgevoel ontbrak de eerste smaakimpact, die deed denken aan een in bourbonvaten gerijpte harde seltzer. Het werd echter gedeeltelijk goedgemaakt door een afdronk die uitbarstte met de sensatie van pure chocolade van topkwaliteit met een hoog percentage cacao. Desondanks maakte het agressieve prijskaartje het moeilijk om te slikken, vooral gezien de grootte van de fles.

7. Bourbon County Kersenhout Stout

Op het eerste gezicht zou je deze variant kunnen verwarren met een reimagining van de opmerkelijke 2012 Cherry Rye release. Kersenhout” is hier echter de hoofdattractie, niet kersenfruit. Hoewel het concept om de volledig gerijpte Bourbon County Stout af te werken met geroosterde kersenhoutsnippers veelbelovend leek, heeft het het basisbier helaas niet verbeterd zoals verwacht. De body voelde dunner aan en de smaak miste de rijke, zachte goedheid die we verwacht hadden. Het is het proberen waard voor liefhebbers van Bourbon County Stout, maar voor anderen is het misschien niet het extra geld waard.

6. Bourbon County Klassieke Cola Stout

Classic Cola Stout vormde een uitdaging in de mond met zijn waslijst aan toevoegingen, waaronder limoen, sinaasappelsap en -schil, cassiabast, nootmuskaat, bruine suiker en vanille. Aanvankelijk vertroebelde de botsing van smaken de ervaring, maar toen de stout warmer werd, kwamen de citrusvruchten en specerijen geleidelijk op een harmonieuze manier samen. Hoewel het misschien niet “the real thing” imiteert, bood het een verandering van tempo die we waardeerden.

5. Bourbon County Stout

Het vlaggenschip, de Bourbon County Stout, staat in het midden van deze lijst, maar het is zeker geen middelmatige stout. Het is een van de beste voorbeelden van de stijl die vandaag de dag wordt gebrouwen. De 2021 versie, samengesteld uit een mix van bourbonvaten van gerenommeerde distilleerderijen, omhult de tong zachtjes met zijn diepe cacaogoedheid, hints van kers en bruine suiker. Het is een evenwichtig brouwsel dat de beste kwaliteiten van Bourbon County Stout laat zien.

4. Bourbon County Stout van de eigenaar

Proprietor’s Bourbon County Stout is een bier dat zijn recept nooit herhaalt, en de versie van dit jaar is een eerbetoon aan de klassieke Good Humor Strawberry Shortcake ijsreep. Beladen met aardbeien, vanille en kokosnoot creëerde het een heerlijke met chocolade bedekte aardbeienervaring. Hoewel het misschien niet perfect voldoet aan de beschrijving, staat het fruit centraal en mengt het zich harmonieus met de stout van vatlagering. Dit bier delen met een geliefde bij een speciale gelegenheid zou het nog onvergetelijker maken.

3. Bourbon County Veertien Stout

Voor het eerst in de geschiedenis van de Proprietor’s-serie heeft Goose Island een bier teruggebracht met de release van Fourteen Stout. Deze variant is geïnspireerd op de veelgevraagde versie uit 2014 en voegt rogge toe aan de giststarter. Het resultaat is een brouwsel met een vakantie-thema dat de smaken van peperkoek en kokosmakronen combineert, waardoor een feestelijke en verleidelijke mix ontstaat. De toevoeging van rogge helpt de zoetheid in balans te brengen, waardoor het een opvallende verschijning is in de line-up van dit jaar.

2. Bourbon County Reserve Blanton’s Stout

Elk jaar introduceert de Bourbon County-lijn een doorbraaksensatie, en in 2021 was dat de Reserve Blanton’s Stout. Hoewel de herkomst van de Bourbon slechts een klein onderdeel is van de vergelijking voor barrel-aged stouts, was deze specifieke variant met Blanton’s Single Barrel erg gewild. De combinatie van rijke smaken, complexe nuances en uitzonderlijk vakmanschap maakte het een must-have fles. Deze variant toonde echt het vakmanschap achter de Bourbon County-serie.

1. Bourbon County Speciaal #5 Stout

Bovenaan onze lijst staat de Bourbon County Special #5 Stout, een echt uitzonderlijke variant. Deze stout werd gerijpt in vaten die eerder Weller 12 Year bourbon bevatten, wat bijdroeg aan zijn ongeëvenaarde diepte en complexiteit. Met weelderige tonen van chocolade, karamel en vanille zorgt dit voor een decadente en luxueuze drinkervaring. De balans tussen het karakter van het vat en de basisstout is meesterlijk bereikt, waardoor dit het meest opvallende bier van de 2021 line-up is.

Conclusie

De 2021 Goose Island Bourbon County Stout varianten boden een scala aan smaken en ervaringen, elk met zijn eigen verdiensten. Terwijl sommige niet aan de verwachtingen voldeden, overtroffen andere die verwachtingen en toonden ze de artisticiteit en innovatie achter de Bourbon County-serie. Of je nu een doorgewinterde Bourbon County Stout liefhebber bent of de wereld van barrel-aged stouts wil verkennen, deze line-up had voor elk wat wils. Proost op weer een jaar van uitzonderlijke brouwsels van Goose Island!

FAQ

Wat maakt Bourbon County Stout varianten uniek?

De Bourbon County Stout-varianten zijn uniek omdat ze worden gerijpt in een grote verscheidenheid aan bourbonvaten, die elk hun eigen specifieke smaken en kenmerken aan het bier geven. Bovendien bevatten de varianten verschillende toevoegingen, zoals fruit, kruiden en chocolade, die de complexiteit en diepte van de smaken verder versterken.

Zijn alle Bourbon County Stout varianten het proberen waard?

Hoewel smaakvoorkeuren kunnen variëren, biedt elke Bourbon County Stout-variant een unieke drinkervaring. Sommige varianten kunnen bepaalde individuen meer aanspreken op basis van hun smaakprofiel, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan de klassieke Bourbon County Stout zelf. Het is aan te raden om verschillende varianten te verkennen en te proeven om je persoonlijke favorieten te ontdekken.

Zijn de prijzen van Bourbon County Stout-varianten gerechtvaardigd?

De prijzen van Bourbon County Stout varianten kunnen aan de hoge kant zijn, vooral voor sommige exclusieve of limited edition releases. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het vakmanschap, het rijpingsproces en de kwaliteitsingrediënten die bij de productie van deze uitzonderlijke brouwsels komen kijken. De prijs weerspiegelt de tijd, moeite en expertise die nodig zijn om zulke unieke bieren van hoog kaliber te maken.

Kan ik Bourbon County Stout-varianten bewaren?

Ja, Bourbon County Stout-varianten staan bekend om hun verouderingspotentieel. Als deze bieren op de juiste manier op een koele, donkere plek worden bewaard, kunnen ze na verloop van tijd nieuwe smaken en complexiteit ontwikkelen. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle varianten op dezelfde manier verouderen en dat sommige varianten meer baat hebben bij veroudering dan andere. Het is aan te raden om onderzoek te doen of experts te raadplegen om te bepalen welke varianten het best geschikt zijn om te bewaren.

Waar kan ik de Bourbon County Stout-varianten vinden?

De Bourbon County Stout varianten worden elk jaar op Black Friday uitgebracht en zijn te vinden bij geselecteerde slijterijen, bottle shops en mogelijk online retailers. Vanwege hun populariteit kunnen sommige varianten snel uitverkocht raken, dus het is aan te raden om contact op te nemen met lokale retailers of lid te worden van bierenthousiaste gemeenschappen om op de hoogte te blijven van releasedata en beschikbaarheid.

Kan ik Goose Island Brewery bezoeken om de Bourbon County Stout-varianten te proberen?

Ja, Goose Island Brewery in Chicago heeft een tapkamer waar je verschillende van hun bieren kunt proeven, waaronder de Bourbon County Stout-varianten. Het is een geweldige kans om deze uitzonderlijke bieren rechtstreeks van de bron te proeven en mogelijk een aantal exclusieve of gelimiteerde releases te proberen die misschien niet overal verkrijgbaar zijn.