Facts

Dit is waarom je het liedje herkent in de reclame voor Corona Seltzer

Het verhaal achter het liedje in de reclame voor Corona Seltzer

Heb je ooit met je voeten getikt of met je hoofd geknikt op het aanstekelijke deuntje in de reclame van Corona Seltzer? Zo ja, dan ben je niet de enige. De jazzy beat van het liedje is onmiskenbaar bekend, waardoor velen zich afvragen waar ze het eerder hebben gehoord. In dit artikel nemen we een diepe duik in de oorsprong van dit iconische nummer en verkennen we zijn reis door de tijd.

De Cardi B Connectie

Je herkent het nummer misschien van een van Cardi B’s hits. In samenwerking met Bad Bunny en J Balvin samplede Cardi B het nummer voor de hit “I Like It”. Het nummer genoot een enorm succes en stond in 2018 maar liefst 51 weken in de Billboard Top 100. Dit bracht het nummer onder de aandacht. Dit bracht het nummer onder de aandacht van een hele nieuwe generatie luisteraars.

Een explosie uit het verleden

De oorsprong van het nummer gaat echter meer dan 50 jaar terug. De originele versie werd uitgevoerd door de Puerto Ricaanse bandleider en pianist Pete Rodriguez. Het kreeg de titel “I Like It Like That (A Mi Me Gusta Así)” en werd in 1967 uitgebracht als titelnummer van Rodriguez’ vijfde album.
Rodriguez, een prominente figuur in de Latin boogaloo muziekscene van New York City, mengde traditionele Latin beats met R&B invloeden om tijdloze danshits te creëren. “I Like It Like That” werd al snel een favoriet onder boogaloo liefhebbers en werd een van de meest iconische danshits in de geschiedenis van de Latijns-Amerikaanse muziek.

Een lied van vele covers

Sinds de release is “I Like It Like That” talloze keren gecoverd door verschillende artiesten. In 1994 nam de latin supergroep The Blackout All-Stars een cover op voor de film “I Like It Like That”. Deze versie won aan populariteit en trok de aandacht van een breder publiek toen het werd gebruikt in een Burger King-commercial en het nummer 25 bereikte in de Billboard Hot 100-lijst. 25 op de Billboard Hot 100-lijst.
Een andere opmerkelijke cover kwam van Tito Nieves, die in 1997 een soloversie van het nummer uitbracht. Deze release leidde tot een golf van remixen die het nummer naar de top van de hitlijsten van de Latin Digital Song Sales in 2011 stuwde, zoals gerapporteerd door Billboard.

Een muzikale reis

In 2016 debuteerde “I Like It Like That” in de gelijknamige off-Broadway musical. De musical speelt zich af in de jaren ’70 en neemt het publiek mee op een historische reis door de levendige muziekscene van New York City. Tito Nieves en een getalenteerde zevenkoppige band brachten het nummer tot leven op het podium en verstevigden de plaats ervan als een geliefd stuk muziekgeschiedenis.

De tijdloze aantrekkingskracht

Met zijn aanstekelijke ritme en energieke vibe heeft “I Like It Like That” de tand des tijds doorstaan. Zijn aanwezigheid in de populaire cultuur, van reclamespots tot covers en zelfs theaterproducties, laat zijn blijvende aantrekkingskracht en wijdverspreide erkenning zien.
Dus de volgende keer dat je mee neuriet met de Corona Seltzer reclame, kun je de rijke geschiedenis en diverse invloeden waarderen die van dit nummer een echte klassieker hebben gemaakt. Of je het nu voor het eerst hoorde door de moderne interpretatie van Cardi B of dierbare herinneringen hebt aan de eerdere uitvoeringen, “I Like It Like That” blijft vreugde brengen en mensen in beweging brengen, wat bewijst dat geweldige muziek generaties overstijgt.
Bronnen:
“Dit is waarom je het nummer herkent in de Corona Seltzer Commercial” – Mashed
Latin Jazz Netwerk
Entertainment Weekly
Billboard

FAQ

Wat is de naam van het liedje in de Corona Seltzer reclame?

Het liedje in de Corona Seltzer commercial heet “I Like It Like That (A Mi Me Gusta Así)”.

Wie voerde het liedje oorspronkelijk uit?

Het nummer werd oorspronkelijk uitgevoerd door de Puerto Ricaanse bandleider en pianist Pete Rodriguez.

Waar heb ik dit nummer nog meer gehoord?

Het nummer is populair geworden door verschillende covers, samples en optredens in de populaire cultuur. Het werd gesampled door Cardi B, Bad Bunny en J Balvin in de hit “I Like It”. Het is ook te horen geweest in reclames, waaronder een Burger King reclame, en verscheen in de off-Broadway musical “I Like It Like That.”

Wanneer werd het nummer uitgebracht?

De originele versie van het liedje, uitgevoerd door Pete Rodriguez, werd uitgebracht in 1967 als het titelnummer van zijn vijfde album, “I Like It Like That (A Mi Me Gusta Así)”.

Is het nummer vandaag de dag nog steeds populair?

Ja, “I Like It Like That” is door de jaren heen een geliefd en erkend nummer gebleven. De tijdloze aantrekkingskracht heeft ervoor gezorgd dat meerdere generaties ervan hebben genoten en de opname in de Corona Seltzer commercial versterkt de voortdurende populariteit.

Tot welk muziekgenre behoort het nummer?

Het nummer is geworteld in de Latin boogaloo muziekscene, die in de jaren 60 opkwam in New York City. Het combineert traditionele latin beats met R&B invloeden, waardoor een energiek en dansbaar geluid ontstaat.