Restaurants

Wat Taco Bell niet wil dat je weet over hun ingrediënten

Onthulling van de geheimen van de ingrediënten van Taco Bell

Als voormalig werknemer van Taco Bell had ik de kans om uit de eerste hand een aantal verborgen waarheden te zien over de ingrediënten die worden gebruikt in hun populaire menu-items. Hoewel Taco Bell voor velen altijd een favoriete fastfoodketen is geweest, zijn er bepaalde aspecten waarvan het bedrijf niet wil dat je ze weet. Laten we ons in deze geheimen verdiepen en feiten van fictie scheiden.

De waarheid over gekruid rundvlees

Een van de grootste geruchten rond Taco Bell is dat hun gekruid rundvlees geen echt rundvlees is. Ik kan je echter verzekeren dat dit gewoon niet waar is. Het gekruide rundvlees van Taco Bell is gemaakt van echt rundvlees, met slechts ongeveer 12 procent kruiden en voedseladditieven om de smaak, kleur en textuur te verbeteren. Je kunt er dus zeker van zijn dat als je in je favoriete Taco Bell taco bijt, je echt rundvlees eet.

De merkwaardige zaak van gebakken bonen

Is het je wel eens opgevallen dat de textuur van de gebakken bonen van Taco Bell niet consistent is? Er blijkt een reden voor te zijn. Volgens een medewerker op Reddit worden de geraffineerde bonen van Taco Bell geleverd in de vorm van gedroogde korrels. De bonen worden gerehydrateerd door er water aan toe te voegen en ze te mengen, wat verklaart waarom hun consistentie kan variëren. Dus de volgende keer dat je droge of waterige gebakken bonen tegenkomt, weet je het geheim erachter.

Het mysterie van de “steak” van Taco Bell

De “steak” van Taco Bell is nog zo’n ingrediënt dat de wenkbrauwen doet fronsen. Hoewel het steak wordt genoemd, voldoet het misschien niet aan je verwachtingen. Volgens insiders noemt Taco Bell sommige vleessoorten “steak” om te profiteren van de aantrekkingskracht van dit populaire vlees. Maar de kwaliteit en consistentie van Taco Bell’s steak komt misschien niet overeen met wat je je voorstelt als echte steak. Medewerkers hebben beschreven dat het de consistentie van haargel heeft, wat verre van smakelijk is. Je kunt dus beter twee keer nadenken voordat je biefstuk bestelt bij Taco Bell.

Bezorgdheid over versheid en restjes

Als het op versheid aankomt, heeft Taco Bell zijn ups en downs. Sommige medewerkers hebben gewaarschuwd om ’s ochtends vroeg niet bij Taco Bell te gaan eten, omdat sommige ingrediënten overgebleven kunnen zijn van de vorige dag. Hoewel er moeite wordt gedaan om overgebleven ingrediënten goed te verpakken en te koelen, is het mogelijk dat niet alle artikelen zo vers zijn als ze zouden moeten zijn. Langzaam verkopende artikelen zoals biefstuk en kip kunnen op bepaalde locaties zelfs meerdere dagen worden bewaard. Hoewel sommige managers prioriteit geven aan gezondheid en veiligheid, is het altijd beter om op de hoogte te zijn van mogelijke versheidsproblemen.

Het natriumgehalte van de sauzen van Taco Bell

We zijn allemaal dol op de sauzen van Taco Bell, maar wist je dat ze een aanzienlijke hoeveelheid natrium bevatten? Elk pakje milde saus bevat alleen al 35 mg natrium. Als je meerdere pakjes saus bij je maaltijd eet, kan de natriuminname snel oplopen. Als je bedenkt dat de American Heart Association aanbeveelt om de natriuminname te beperken tot ongeveer 1500 mg per dag, kunnen deze sauspakketjes een aanzienlijk deel van je dagelijkse hoeveelheid uitmaken.

Natriumgehalte in de menu’s van Taco Bell

Het natriumgehalte van Taco Bell gaat verder dan alleen de pakjes saus. Sommige menu-artikelen, zoals de Grande Scrambler Burritos, XXL Grilled Stuft Burritos en Breakfast Crunchwraps, bevatten een hele dag natrium. Ondanks de inspanningen om het natriumgehalte te verlagen, bevatten de menu-artikelen van Taco Bell nog steeds veel natrium. Het moederbedrijf, Yum! Brands, streeft ernaar om in 2020 20 procent van hun menu-items te laten voldoen aan de richtlijnen voor maaltijdlimieten. Het is echter de moeite waard om te weten dat zelfs drie zachte taco’s al een aanzienlijke hoeveelheid natrium aan je dieet kunnen toevoegen.

De terugroeping van tacoschelpen

In het verleden werd Taco Bell geconfronteerd met een terugroepactie van hun tacoschelpen in supermarkten vanwege de aanwezigheid van StarLink-maïs. StarLink maïs bevatte een gen dat mogelijk problematisch was voor menselijke consumptie, omdat het niet grondig was onderzocht door de FDA. Hoewel de maïsschelpen uiteindelijk niet gevaarlijk bleken te zijn, leidde het incident tot bezorgdheid over het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) in voedingsmiddelen.

De beperkingen van “Geen kunstmatige kleurstoffen

In 2015 haalde Taco Bell de krantenkoppen door te beloven kunstmatige ingrediënten, waaronder kleurstoffen, van hun menu te schrappen. Als je hun ingrediëntenlijst echter zorgvuldig bekijkt, zul je zien dat sommige producten, met name drankjes en co-branded producten zoals Doritos taco schelpen, nog steeds kunstmatige kleurstoffen bevatten. Hoewel ongeveer 95 procent van de menu-items van Taco Bell voldoet aan de verplichting, is het essentieel om te erkennen dat ze de kunstmatige kleurstoffen nog niet volledig hebben uitgebannen.

Het gebrek aan kennis over ingrediënten bij de voormalige CEO

Voormalig Taco Bell CEO Greg zorgde voor controverse toen hij in een interview toegaf dat hij niet wist wat er in het gekruide rundvlees van het bedrijf zat. Dit gebrek aan kennis van een topman roept vragen op over de transparantie en het begrip van de ingrediënten van Taco Bell. Hoewel het onduidelijk is of dit gebrek aan kennis zich in het hele bedrijf voordeed, benadrukt het wel hoe belangrijk het is om op de hoogte te zijn van het voedsel dat we consumeren.

Conclusie

Taco Bell mag dan geheimen hebben als het op ingrediënten aankomt, maar het is essentieel om feiten van fictie te scheiden. Ondanks geruchten en controverses is het gekruide rundvlees van Taco Bell gemaakt van echt rundvlees, worden hun gebakken bonen geleverd in de vorm van pellets en voldoet hun “steak” misschien niet aan de verwachtingen van echte steakliefhebbers. Problemen met versheid en overgebleven ingrediënten kunnen een probleem zijn en hun sauzen bevatten een opmerkelijke hoeveelheid natrium. Als consument is het cruciaal om op de hoogte te zijn van deze aspecten en weloverwogen keuzes te maken over het voedsel dat we eten. De volgende keer dat je een Taco Bell-maaltijd eet, weet je dus beter wat erin zit.

FAQ

Is het gekruide rundvlees van Taco Bell gemaakt van echt rundvlees?

Ja, het gekruide rundvlees van Taco Bell is gemaakt van echt rundvlees, met slechts ongeveer 12 procent kruiden en voedseladditieven om de smaak, kleur en textuur te verbeteren.

Waarom hebben de gebakken bonen van Taco Bell een inconsistente textuur?

De geraffineerde bonen van Taco Bell komen in gedroogde korrelvorm en worden opnieuw gehydrateerd door water toe te voegen. De wisselende consistentie is een gevolg van het feit dat de bonen anders worden gemengd, afhankelijk van hoe lang ze aan de lijn hebben gelegen.

Is Taco Bell’s “steak” echt steak?

Taco Bell noemt sommige vleessoorten “biefstuk” om klanten aan te spreken, maar de kwaliteit en consistentie komen misschien niet overeen met die van traditionele biefstuk. Medewerkers hebben wel eens beschreven dat het de consistentie van haargel heeft.

Zijn de ingrediënten van Taco Bell altijd vers?

Hoewel er alles aan wordt gedaan om de versheid te garanderen, kunnen sommige ingrediënten bij Taco Bell restjes van de vorige dag zijn. Langzaam verkopende artikelen zoals biefstuk en kip kunnen op bepaalde locaties meerdere dagen worden bewaard.

Bevatten de sauzen van Taco Bell veel natrium?

Ja, de sauzen van Taco Bell bevatten een aanzienlijke hoeveelheid natrium. Elk pakje milde saus bevat alleen al 35 mg natrium, dus als je meerdere pakjes gebruikt, kan de natriuminname snel oplopen.

Heeft Taco Bell kunstmatige kleurstoffen volledig van het menu verwijderd?

Hoewel Taco Bell zich heeft ingespannen om kunstmatige ingrediënten, waaronder kleurstoffen, van het menu te verwijderen, bevatten sommige producten, met name drankjes en co-branded producten, nog steeds kunstmatige kleurstoffen. Ongeveer 95 procent van hun menu-items voldoet aan de verplichting om kunstmatige kleurstoffen te verwijderen.