Facts

De beschamende gewoonte van roomservice Richard Blais in hotels

De buitensporige room service gewoonte van Richard Blais

Als iemand die veel reist voor zijn werk, kan ik de allure van roomservice zeker begrijpen. Er is iets ontegenzeggelijk luxueus aan de mogelijkheid om te dineren in het comfort van je eigen hotelkamer, zonder dat je de deur uit hoeft. Maar net als sterrenkok Richard Blais heb ook ik een beetje een gênante gewoonte ontwikkeld op het gebied van roomservice.

Bestellen voor een leger

Net als Blais vind ik het ongelooflijk moeilijk om maar één gerecht te kiezen als ik het menu van de roomservice doorneem. Ik ben een echte fijnproever in hart en nieren en het idee om mezelf te beperken tot één voorgerecht of dessert is gewoon te veel om te verdragen. In plaats daarvan bestel ik vaak meerdere gerechten, soms wel vijf, in een poging om mijn verschillende verlangens te bevredigen.

De witte leugen

Natuurlijk is het hotelpersoneel vaak verbaasd over het grote aantal van mijn roomservicebestellingen en net als Blais heb ik mijn toevlucht genomen tot een leugentje om bestwil om hun verwarring te voorkomen. In plaats van toe te geven dat ik de enige ben die al dit eten consumeert, zeg ik vaak dat ik voor twee personen bestel, in de hoop ongemakkelijke vragen of veroordelende blikken te vermijden.

De luxe omarmen

Hoewel mijn gewoontes op het gebied van roomservice misschien overdreven zijn, kan ik het niet helpen om te genieten van de pure verwennerij van dit alles. Er is iets zo bevredigend aan wegzakken in het pluche hotelbed, met de afstandsbediening in de hand, en je storten op een waar feestmaal van culinaire hoogstandjes. Het is een luxe die ik graag omarm, zelfs als dat een paar opgetrokken wenkbrauwen van het hotelpersoneel betekent.

Het stijlvol houden

Natuurlijk ben ik niet de enige die zich laat verwennen door roomservice. Veel andere beroemdheden staan erom bekend dat ze onderweg hun portie comfort food bestellen. Van Angelina Jolie’s klassieke ontbijt tot Kaley Cuoco’s hamburger met frietjes na een awardshow, het is duidelijk dat de rijken en beroemdheden net zoveel van hun roomservice houden als wij.

Paradijs voor fijnproevers

Uiteindelijk is mijn gewoonte om roomservice te nemen een bewijs van mijn grote liefde voor eten en mijn onwil om genoegen te nemen met iets minder dan een culinair avontuur. Of het nu gaat om een late trek of een verwennerij voorafgaand aan een evenement, ik zal altijd een manier vinden om te genieten van het beste dat de hotelkeuken te bieden heeft, zelfs als dat een paar leugentjes om bestwil en wat opgetrokken wenkbrauwen betekent.

FAQ

De gênante gewoonte van Richard Blais om roomservice te bestellen heeft niets te maken met het soort eten dat hij bestelt, maar eerder met de buitensporige hoeveelheid. Blais bestelt vaak meerdere gerechten, soms wel vijf, voor zichzelf in plaats van één voorgerecht of dessert. Hij neemt zelfs zijn toevlucht tot het hotelpersoneel te vertellen dat hij voor twee personen bestelt om vragen over zijn buitensporige bestellingen te vermijden.

Hebben andere beroemdheden vergelijkbare gewoonten op het gebied van roomservice?

Ja, veel andere beroemdheden genieten van roomservice, hoewel hun bestellingen bescheidener zijn dan die van Blais. Angelina Jolie zweert bijvoorbeeld bij een eenvoudig ontbijt van twee eieren, twee worstjes en toast, terwijl Kaley Cuoco na een awardshow is gespot terwijl ze een plantaardige hamburger en frietjes at.

Waarom vinden mensen roomservice zo lekker?

Roomservice wordt vaak gezien als de ultieme luxe van een hotel van hoge kwaliteit. Het stelt gasten in staat om in het comfort van hun eigen kamer te dineren, zonder dat ze de deur uit hoeven, terwijl er vaak gerechten worden aangeboden van geweldige restaurants ter plaatse. Voor velen is het een kans om zich te laten verwennen en te ontspannen zonder het gedoe van uitgaan.

Hoe verhoudt de auteur zich tot de roomservicegewoonte van Richard Blais?

De auteur kan zich inleven in de buitensporige gewoonte van Blais om roomservice te bestellen, want ook hij heeft de neiging om meerdere gerechten te bestellen als hij roomservice gebruikt. Net als Blais vindt de auteur het moeilijk om slechts één gerecht te kiezen en bestelt hij vaak meer dan hij redelijkerwijs kan consumeren, waarbij hij soms zelfs liegt tegen het hotelpersoneel.

Wat zijn enkele voordelen van roomservice?

De voordelen van roomservice zijn onder andere de mogelijkheid om in alle comfort en privacy te dineren, zonder dat je je hotelkamer hoeft te verlaten. Het stelt gasten ook in staat om te genieten van gerechten uit restaurants van hoge kwaliteit ter plaatse zonder dat ze de deur uit hoeven. Voor velen is de pure verwennerij en luxe van roomservice een grote aantrekkingskracht, vooral wanneer ze op reis zijn voor werk of evenementen.