Tips

Bekroonde wijnen die je goedkoop kunt kopen

Bekroonde wijnen die je goedkoop kunt kopen

Wijn is een van die dingen die een beetje intimiderend kunnen zijn. Degenen die ervan houden, houden er echt heel erg van en als je ziet hoe iemand met zijn glas zwaait, het tegen het licht houdt en eraan snuift op een manier die alleen maar pretentieus kan overkomen, maakt dat het alleen maar afschrikwekkender als je voor een muur van flessen staat in je favoriete wijnwinkel. Hoe weet je wat je lekker gaat vinden? Hoe weet je wat je zuurverdiende dollars waard zijn en wat niet?
En hoe zit het met goedkope wijnen? Er heerst een grote misvatting dat je voor een paar dollar aan een fles wijn ondrinkbare rommel koopt, en dat is gewoon niet waar. Er zijn genoeg bekroonde wijnen die je niet veel geld hoeven te kosten, en om dat te bewijzen hebben we een lijst samengesteld van die bekroonde wijnen die je minder dan $20 per fles kosten. Er zijn er zelfs bij die minder dan $10 kosten. Dus winkel met vertrouwen, want je hoeft niet veel uit te geven voor een echt goede wijn.

Merlot: Copperwood

Er zijn nog steeds een paar staten waar kruideniers geen wijn mogen verkopen, maar de meeste doen dat wel – en dat is heel goed nieuws voor Aldi shoppers. Aldi besteedt veel aandacht aan hun wijnselectie en dat betekent dat ze een geweldige plek zijn om een goede fles wijn te kopen voor weinig geld.
Neem bijvoorbeeld hun Copperwood Merlot. Tastings zegt dat je hiervoor ongeveer $5,99 per fles kunt verwachten (hoewel de prijzen per winkel kunnen verschillen). En dat is niet slecht voor de winnaar van een zilveren medaille in de 2016 World Wine Championships, onder toezicht van het Beverage Testing Institute.
Hij wordt beschreven met de volgende sleutelwoorden: eiken, fruitig en chocoladeachtig, met de smaken van pruimen, bramen en een vleugje vanille. Het beste van alles? Aldi zegt dat hij heerlijk past bij pizza, dus als je op zoek bent naar iets lekkers voor die ongedwongen vrijdagavond of wekelijkse pizza-avond, dan is dit jouw wijn.
Ook een wijnfeitje: als je niet zeker weet naar welk type wijn je moet zoeken, onthoud dan dat merlot over het algemeen minder bitter en minder scherp is dan een cabernet sauvignon. Hopelijk helpt dat.

Chianti: Ruffino

Als je een fles Ruffino’s Chianti koopt voor minder dan $10, krijg je veel meer dan je waarschijnlijk had verwacht voor die prijs. MonteCristo zegt dat de Ruffino wijnmakerij – gelegen net buiten Florence, Italië – een van de allereerste wijnmakerijen was die Chianti exporteerde naar de VS. Het werd opgericht door een paar neven die het tot hun missie hadden gemaakt om de reputatie van de Toscaanse wijnmakerij te vergroten, en meer dan een eeuw later winnen ze nog steeds prijzen.
Volgens Wine Searcher hebben ze onder andere medailles gewonnen op de Los Angeles International Wine Competition, de International Wine & Spirit Competition en de San Francisco International Wine Competition. Ze merken op dat deze wijn bijzonder goed past bij lamsvlees, maar Total Wine zegt dat deze veelzijdige rode wijn met hints van framboos, kers en rozenblaadjes een geweldige keuze is voor elke maaltijd waar je op zoek bent naar iets dat niet te droog en niet overheersend is, maar toch een indrukwekkende stamboom heeft.

Prosecco: Allini

Sommige speciale gelegenheden vragen gewoon om prosecco, en het maakt niet uit of je bekend bent met deze sprankelende, bruisende drank of niet, Allini van Lidl is een keuze die je niet kunt mislopen. Geïmporteerd uit Italië, nam het een gouden medaille mee naar huis op de Los Angeles International Wine Competition, en het won niet alleen dubbel goud op de Indianapolis International Wine Competition, het won ook mousserende wijn van het jaar. Dat is helemaal niet slecht, zeker niet als je weet dat het ongeveer $10 per fles kost.
En het zijn niet alleen de experts die deze wijn waarderen. Toen Lidl UK een aanbieding deed voor Allini en een krat met zes flessen verkocht voor slechts £20 (of ongeveer $25), was het zo’n grote deal dat The Independent er verslag van deed. Duizenden mensen stonden in de rij op de parkeerplaatsen voordat de winkels opengingen, en een Lidl in Devon verkocht zijn 50 kratten in ongeveer vijf minuten uit, en je kunt geen betere recensie krijgen dan dat.

Zwarte Doos Wijnen

In dozen verpakte wijn werd vroeger afgekeurd, maar de afgelopen jaren is het stigma dat erop rustte grotendeels verdwenen. Dat is voor een groot deel te danken aan bedrijven als Black Box, die niet echt wijnen in dozen verkopen tegen spotprijzen, maar wel bekroonde wijnen… die toevallig in een doos zitten.
Black Box Wines hebben erkenning gekregen voor hun kwaliteit en betaalbaarheid. Hoewel de specifieke variëteiten kunnen variëren, bieden ze een scala aan opties, waaronder rode, witte en roséwijnen. Deze wijnen hebben lofbetuigingen en prijzen ontvangen, wat bewijst dat wijnen in dozen net zo lekker kunnen zijn en net zo’n erkenning verdienen als wijnen in flessen.
Een van de voordelen van Black Box Wines is het gemak. De doosverpakking zorgt ervoor dat de wijn lang vers blijft, zelfs na opening. Dit maakt het een geweldige keuze voor mensen die af en toe van een glas wijn genieten zonder zich zorgen te maken dat de rest van de fles verloren gaat.
Bovendien zijn Black Box-wijnen vaak betaalbaarder dan hun gebottelde tegenhangers. Het grotere volume van de doosverpakking zorgt voor een lagere prijs per portie, waardoor het een voordelige optie is voor wijnliefhebbers met een budget.
Het is vermeldenswaard dat Black Box Wines op verschillende wijncompetities zijn erkend en lofbetuigingen hebben ontvangen voor hun smaak en kwaliteit. Deze prijzen zijn een bewijs van het vakmanschap en de toewijding van de wijnmakers achter deze wijnen in dozen.
Of je nu een informele bijeenkomst organiseert, geniet van een rustige avond thuis of op zoek bent naar een kosteneffectieve optie voor een groter evenement, Black Box Wines biedt een gemakkelijke en betaalbare keuze zonder afbreuk te doen aan smaak of kwaliteit.

Conclusie

Laat het misverstand dat goedkope wijnen inferieur zijn je er niet van weerhouden om de wereld van de bekroonde wijnen te ontdekken. Zoals de hierboven genoemde voorbeelden laten zien, is het mogelijk om uitzonderlijke wijnen te vinden die erkenning en lofbetuigingen hebben ontvangen zonder dat het je veel geld kost.
Of je nu de voorkeur geeft aan een rijke en eikenhouten Merlot, een veelzijdige Chianti, een sprankelende Prosecco of het gemak van wijnen in dozen, er zijn opties beschikbaar die zowel kwaliteit als betaalbaarheid bieden. Deze bekroonde wijnen bewijzen dat je geen fortuin hoeft uit te geven om van een uitzonderlijke wijnervaring te genieten.
Dus als je de volgende keer in het wijnrek rondkijkt, zie dan de flessen met een bescheiden prijskaartje niet over het hoofd. Misschien ontdek je wel een verborgen juweeltje dat indruk zal maken op je smaakpapillen en je aangenaam zal verrassen.

FAQ

Wat zijn enkele bekroonde wijnen die betaalbaar zijn?

Er zijn verschillende bekroonde wijnen verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen. Enkele voorbeelden zijn Copperwood Merlot, Ruffino Chianti, Allini Prosecco en Black Box Wines. Deze wijnen hebben erkenning en lofbetuigingen gekregen en zijn toch budgetvriendelijk.

Zijn goedkope wijnen van goede kwaliteit?

Ja, het idee dat goedkope wijnen van slechte kwaliteit zijn is een misvatting. Veel betaalbare wijnen bieden een uitstekende kwaliteit en smaak. Talloze bekroonde wijnen zijn verkrijgbaar tegen redelijke prijzen, wat bewijst dat je geen fortuin hoeft uit te geven om van een goede fles wijn te genieten.

Waar kan ik deze bekroonde wijnen kopen?

Je kunt deze bekroonde wijnen vinden bij verschillende wijnwinkels, slijterijen en kruideniers die wijn verkopen. Sommige specifieke merken zoals Copperwood Merlot vind je bij Aldi, terwijl andere zoals Black Box Wines overal verkrijgbaar zijn. Kijk bij je lokale wijnhandelaar of online platform om deze wijnen te kopen.

Verschillen deze bekroonde wijnen in smaak en stijl?

Ja, elke bekroonde wijn heeft zijn eigen unieke smaak en stijl. Zo wordt Copperwood Merlot beschreven als eiken, fruitig en chocoladeachtig, terwijl Ruffino Chianti hints van framboos, kers en rozenblaadjes biedt. Allini Prosecco is een mousserende wijn met zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Ook Black Box Wines biedt een scala aan rode, witte en rosé wijnen, elk met een eigen smaakprofiel.

Kan ik deze wijnen met specifieke gerechten combineren?

Absoluut! Deze bekroonde wijnen kunnen gecombineerd worden met verschillende soorten gerechten. Copperwood Merlot past bijvoorbeeld goed bij pizza, terwijl Ruffino Chianti wordt aanbevolen bij lamsvlees. Allini Prosecco is een veelzijdige mousserende wijn die bij veel gerechten past. Black Box Wines biedt opties die geschikt zijn voor verschillende culinaire combinaties. Houd rekening met de smaakprofielen van de wijn en de kenmerken van het eten om aangename combinaties te creëren.

Bieden wijnen in dozen dezelfde kwaliteit als wijnen in flessen?

Ja, wijnen in dozen, zoals Black Box Wines, kunnen dezelfde kwaliteit bieden als wijnen in flessen. In dozen verpakte wijnen hebben de laatste jaren aan bekendheid gewonnen vanwege hun smaak en betaalbaarheid. De verpakking zorgt ervoor dat de wijn langer vers blijft en het grotere volume zorgt voor een lagere prijs per portie. Veel wijnen in dozen hebben prijzen en onderscheidingen gekregen, wat bewijst dat ze net zo lekker kunnen zijn en net zo’n erkenning verdienen als wijnen in flessen.