Facts

De echte reden waarom Snickers probeerde de datum van Halloween te veranderen

De echte reden waarom Snickers probeerde de datum van Halloween te veranderen

Halloween, de geliefde feestdag die op 31 oktober wordt gevierd, wordt altijd geassocieerd met kostuums, snoep en griezelige festiviteiten. In 2019 haalde Snickers, het populaire merk van snoeprepen, echter de krantenkoppen door een petitie te steunen om de datum van Halloween te veranderen in de laatste zaterdag van oktober. Deze onverwachte zet wekte nieuwsgierigheid op en riep vragen op over de motivatie achter het initiatief van Snickers. In dit artikel onderzoeken we de echte reden waarom Snickers probeerde de datum van Halloween te veranderen en duiken we in de implicaties van dit voorstel.

Het Snickers-initiatief

Snickers ging op 31 juli 2019 naar hun officiële Twitterpagina om hun ongenoegen te uiten over het vieren van Halloween op een donderdag en stelde voor om het te verplaatsen naar de laatste zaterdag van oktober. De tweet van het bedrijf luidde: “Een Halloween op donderdag? Niet bevredigend. Halloween op de laatste zaterdag van oktober? Bevredigend. Als de Fed Govt het officieel maakt, geven we 1 miljoen gratis SNICKERS aan Amerika. Doe mee met de petitie!” Deze tweet trok meteen de aandacht van Halloween-liefhebbers in het hele land.

Uitdagingen en realiteiten

Hoewel het aanbod van Snickers van een miljoen gratis snoeprepen velen intrigeerde, werd er geen rekening gehouden met een paar cruciale details. Ten eerste zou zelfs een miljoen Snickers-repen niet voldoende zijn om elke inwoner van één stad er één te geven, laat staan het hele land. Daarnaast zag Snickers over het hoofd dat Halloween geen federale feestdag is, dus de overheid heeft niet de bevoegdheid om de datum te veranderen. Individuen en gemeenschappen hebben de vrijheid om Halloween te vieren wanneer ze maar willen, zoals blijkt uit steden die al Halloween organiseren op alternatieve data.

Public Relations en verder

Hoewel het voorstel van Snickers om de datum van Halloween te veranderen een leuk en aandachttrekkend idee leek, is het waarschijnlijk dat het initiatief meer werd ingegeven door public relations dan door een oprecht verlangen naar belangrijke verandering. Halloween heeft een immense culturele betekenis en is een belangrijk commercieel evenement geworden, waarbij bedrijven munt slaan uit de feestdag om hun inkomsten te maximaliseren. Door zich aan te sluiten bij de discussie rond de datum van Halloween wilde Snickers positieve publiciteit genereren en het merkimago in de hoofden van de consumenten versterken.

De nieuwe aanpak van de Halloween- en Kostuumvereniging

Snickers heeft misschien aandacht gekregen voor hun standpunt om de datum van Halloween te veranderen, maar de Halloween and Costumes Association (HCA), de organisatie achter de oorspronkelijke petitie, koos voor een andere strategie. Geconfronteerd met de uitdaging om de datum van Halloween te veranderen, besloot de HCA om een extra feestdag te introduceren genaamd National Trick or Treat Day in samenwerking met Party City en andere merken. Dit nieuwe initiatief was bedoeld om veiligheidsproblemen aan te pakken en een verantwoorde viering van Halloween te promoten.

Veiligheidsproblemen en statistieken

De beslissing om National Trick or Treat Day toe te voegen kwam voort uit de bezorgdheid van de HCA over het welzijn van kinderen tijdens Halloween festiviteiten. Niet-geciteerde statistieken die door de vereniging werden aangehaald, onthulden alarmerende cijfers, waaronder 3.800 verwondingen die elk jaar op Halloween plaatsvinden. De HCA benadrukte ook het gebrek aan veiligheidsmaatregelen door ouders, waarbij een aanzienlijk percentage geen opvallende tape gebruikt en verzuimt om de veiligheid van Halloween met hun kinderen te bespreken. Bovendien meldde CNN dat Halloween verschillende gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich meebracht, zoals dronken bestuurders, voedselallergieën en huisdieren die giftige traktaties aten. Deze zorgen benadrukten het belang van voorzichtigheid en toezicht om de veiligheid van kinderen te garanderen tijdens trick-or-treating.

Conclusie

De poging van Snickers om de datum van Halloween te veranderen leidde tot een levendig debat over de tradities en het praktische nut van de feestdag. Hoewel het voorstel de aandacht trok, werd het duidelijk dat de datum van Halloween een kwestie van persoonlijke keuze blijft in plaats van een beslissing die door de overheid wordt opgelegd. De betrokkenheid van Snickers bij de discussie was waarschijnlijk bedoeld om positieve publiciteit te genereren en hun merkimago te versterken. Aan de andere kant erkende de Halloween and Costumes Association de noodzaak om veiligheidsproblemen aan te pakken en koos voor een andere aanpak door de National Trick or Treat Day te introduceren. Terwijl we met spanning uitkijken naar toekomstige Halloweenvieringen, moet het waarborgen van de veiligheid en het plezier van de deelnemers een topprioriteit blijven.

FAQ

Waarom probeerde Snickers de datum van Halloween te veranderen?

Snickers uitte zijn ongenoegen over het vieren van Halloween op een donderdag en stelde voor om het te verplaatsen naar de laatste zaterdag van oktober. Hun initiatief was bedoeld om aandacht en positieve publiciteit voor het merk te genereren.

Bood Snickers een miljoen gratis snoeprepen aan om hun voorstel te ondersteunen?

Ja, Snickers kondigde aan dat als de regering de verandering officieel zou maken, ze een miljoen gratis Snickers-snoeprepen aan Amerikanen zouden aanbieden. Het is echter belangrijk op te merken dat zelfs een miljoen repen niet genoeg zou zijn om elke inwoner van een enkele stad er een te geven, laat staan het hele land.

Kan de regering de datum van Halloween veranderen?

Nee, Halloween is geen federale feestdag en daarom heeft de overheid niet de bevoegdheid om de datum te veranderen. Individuen en gemeenschappen hebben de vrijheid om Halloween te vieren wanneer ze maar willen.

Wat vindt de Halloween and Costumes Association van de verandering van de datum?

De Halloween and Costumes Association (HCA) heeft besloten om in samenwerking met Party City en andere merken een extra feestdag te introduceren onder de naam National Trick or Treat Day. Dit initiatief is bedoeld om veiligheidsproblemen aan te pakken en een verantwoord Halloweenfeest te promoten.

Wat zijn enkele veiligheidsproblemen in verband met Halloween?

Halloween brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee, zoals verwondingen, gebrek aan zichtbaarheid en potentiële gevaren voor kinderen. Volgens statistieken vallen er elk jaar ongeveer 3.800 verwondingen met Halloween. Daarnaast benadrukken problemen zoals dronken bestuurders, voedselallergieën en huisdieren die giftige traktaties eten het belang van voorzichtigheid, toezicht en veiligheidsmaatregelen tijdens de feestdag.

Waarom is de betrokkenheid van Snickers waarschijnlijk ingegeven door public relations?

Het voorstel van Snickers om de datum van Halloween te veranderen is waarschijnlijk meer ingegeven door public relations dan door een oprecht verlangen naar een belangrijke verandering. Door zich aan te sluiten bij de discussie rond de datum van Halloween wil Snickers positieve publiciteit genereren en het merkimago in de hoofden van de consumenten versterken.