Facts

Waarom Tupperware niet in de winkel wordt verkocht

Waarom Tupperware niet in de winkel wordt verkocht

De blijvende erfenis van Tupperware

Als iemand die de blijvende impact van Tupperware aan den lijve heeft ondervonden, kan ik bevestigen dat deze duurzame plastic bakjes een integraal onderdeel zijn geworden van veel huishoudens. Ondanks hun alomtegenwoordigheid is het interessant om te weten dat Tupperware niet altijd een begrip is geweest. Er was zelfs een tijd dat Tupperware een jong bedrijf was dat moeite had om erkenning te krijgen op de markt. Waarom wordt Tupperware dan niet in winkels verkocht? Laten we ons eens verdiepen in het fascinerende verhaal achter dit iconische merk.

De begindagen van Tupperware

Earl Tupper, de oprichter van Tupperware, werd na de Tweede Wereldoorlog benaderd door DuPont. In die tijd stonden kunststoffen niet hoog aangeschreven en werden ze gezien als broos, stinkend en onbetrouwbaar. Tupper herkende echter het potentieel van plastic en ging op zoek naar een duurzame, luchtdichte voedselverpakking. Zijn uitvinding, de Wonderbowl, bevatte een unieke “burp”-afdichting waarmee gebruikers lucht uit de container konden verwijderen door de hoek van het deksel op te tillen en vervolgens stevig af te sluiten. Dit innovatieve ontwerp legde de basis voor het succes van Tupperware.

De publieke perceptie en de Tupperware Party

Ondanks het vernuft van Tupper’s product was het publiek aanvankelijk huiverig om Tupperware te omarmen. De onbekendheid met plastic als materiaal en de onconventionele afsluitmethode maakten het moeilijk voor consumenten om het product te begrijpen en te appreciëren. Tupperware kwijnde weg op de winkelschappen, verzamelde stof en maakte geen indruk.
Toen kwam Brownie Wise, een opmerkelijke verkoopster die de geschiedenis van Tupperware een andere wending zou geven. Wise werd ingehuurd als Vice President van Tupperware en zag de noodzaak in van een persoonlijke, hands-on aanpak om het product te verkopen. Ze pionierde met het concept van de Tupperware party, waar een Tupperware dealer de kenmerken en voordelen van het product demonstreerde in de intieme setting van een thuisbijeenkomst.
De Tupperware party werd een doorslaand succes. Vrouwen die deze feestjes bijwoonden, maakten niet alleen kennis met de wonderen van Tupperware, maar leerden ook hoe ze het product effectief konden gebruiken. Door deze aanpak konden potentiële klanten de waarde van Tupperware uit eerste hand ervaren, wat leidde tot meer verkoop en een beter begrip van het product. Als gevolg hiervan nam Tupperware de strategische beslissing om de producten uit de winkels te halen en ze uitsluitend via thuisparty’s aan te bieden.

Het succes van het Tupperware-model voor rechtstreekse verkoop

De overstap naar het directe verkoopmodel bleek een revolutie voor Tupperware. Tegen 1954 had het bedrijf voor maar liefst 25 miljoen dollar aan plastic producten verkocht en had het een uitgebreid netwerk van 20.000 mensen in dienst binnen hun verkoopketen. De persoonlijke aanpak van de Tupperware-dealers, gecombineerd met de kans op inkomsten en prijzen, creëerde een krachtige stimulans voor vertegenwoordigers om Tupperware-producten te promoten en te verkopen.
Dit succes is door de jaren heen blijven bestaan en Tupperware heeft nooit een beroep hoeven doen op fysieke winkels om zijn producten te verkopen. Het directe verkoopmodel blijft de ruggengraat van Tupperware’s bedrijf, waardoor ze een persoonlijke band met hun klanten kunnen onderhouden en een niveau van educatie en demonstratie kunnen bieden dat traditionele winkels gewoon niet kunnen evenaren.

Tupperware’s blijvende nalatenschap

Vandaag de dag is Tupperware nog steeds een iconisch merk, bekend om zijn duurzame, luchtdichte verpakkingen die de tand des tijds hebben doorstaan. De beslissing om traditionele winkels te mijden ten voordele van het directe verkoopmodel heeft Tupperware in staat gesteld te groeien en zijn positie als leider in de voedselopslagindustrie te behouden.
Als iemand die de impact van Tupperware in mijn eigen leven heeft meegemaakt, ben ik dankbaar voor de blijvende erfenis van dit merk. Tupperware heeft niet alleen praktische oplossingen geboden voor het bewaren en conserveren van voedsel, maar heeft ook een gemeenschapsgevoel gecreëerd via de thuisfeestjes. Het is een bewijs van de kracht van innovatie, persoonlijke band en het vermogen om zich aan te passen aan veranderende consumentenvoorkeuren.
Dus de volgende keer dat je naar een Tupperware-verpakking grijpt, denk dan aan het fascinerende verhaal achter de afwezigheid van Tupperware in de winkelschappen. Tupperware’s reis van onbekendheid naar een begrip is een bewijs van de kracht van doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en een revolutionair model voor directe verkoop.

FAQ

Waarom wordt Tupperware niet in winkels verkocht?

Tupperware wordt niet in winkels verkocht omdat het bedrijf heeft gekozen voor een direct verkoopmodel via thuisfeesten. Deze aanpak zorgt voor een meer persoonlijke klantenervaring, waarbij Tupperware-dealers de producten demonstreren en klanten informeren over de voordelen ervan.

Hoe is het directe verkoopmodel van Tupperware ontstaan?

Het directe verkoopmodel werd geïntroduceerd door Brownie Wise, die de noodzaak inzag van een praktische aanpak bij de verkoop van Tupperware. Ze introduceerde het concept van de Tupperware-party, waar dealers de producten thuis konden tonen en demonstraties konden geven aan potentiële klanten.

Waarom koos Tupperware voor het directe verkoopmodel in plaats van traditionele winkels?

Tupperware had aanvankelijk moeite om succes te boeken in winkels omdat het publiek niet vertrouwd was met plastic als materiaal en de afsluitmethode verwarrend vond. Het directe verkoopmodel zorgde voor een meer intieme en educatieve ervaring, zodat klanten de voordelen van Tupperware begrepen en waardeerden.

Wat zijn de voordelen van Tupperware kopen via thuisparty’s?

Tupperware kopen via thuisparty’s biedt verschillende voordelen. Ten eerste krijgen klanten de kans om de producten uit eerste hand te zien en te ervaren, met deskundige dealers die demonstraties geven en vragen beantwoorden. Daarnaast kunnen deelnemers creatieve manieren leren om Tupperware te gebruiken en profiteren van de expertise van de dealer. Tot slot zijn er bij aankopen via thuisfeesten vaak incentives zoals kortingen, freebies en de kans om prijzen te winnen.

Kan ik nog steeds Tupperware kopen als ik niet naar een thuisparty ga?

Ja, u kunt nog steeds Tupperware kopen, zelfs als u niet naar een thuisparty gaat. Tupperware heeft online verkoopkanalen omarmd, waardoor klanten producten kunnen bekijken en kopen via hun officiële website of erkende online verkopers. Dit is een alternatief voor wie liever thuis winkelt.

Is het directe verkoopmodel nog steeds succesvol voor Tupperware?

Ja, het directe verkoopmodel blijft succesvol voor Tupperware. De persoonlijke benadering door Tupperware-dealers, gecombineerd met de kans op inkomsten en prijzen, creëert een sterke stimulans voor vertegenwoordigers om Tupperware-producten te promoten en te verkopen. Dankzij dit model kan Tupperware een nauwe band met zijn klanten onderhouden en een niveau van opleiding en demonstratie bieden dat het onderscheidt van traditionele winkels.