Facts

Waarom Five Guys je altijd zoveel extra frietjes geeft

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
Waarom Five Guys je altijd zoveel extra frietjes geeft
Five Guys staat bekend om zijn royale porties friet, waarbij bij de standaardbestelling altijd een extra “topper” in de zak wordt gestopt. Als iemand die vaak bij Five Guys heeft gegeten, kan ik getuigen van deze consequente praktijk. Maar wat is de reden erachter? Laten we er eens in duiken.

De wetenschap achter de frietjes van Five Guys

Five Guys neemt zijn frietjes heel serieus. Ze gebruiken alleen aardappelen die in Idaho boven de 42e breedtegraad worden geteeld om de perfecte textuur en smaak te garanderen. Het restaurant vermijdt ook het gebruik van vriezers, wat betekent dat de frietjes nooit worden ingevroren. In plaats daarvan worden ze twee keer gebakken – één keer om voor te bakken en een tweede keer om ze perfect krokant te krijgen aan de buitenkant met een zachte binnenkant.
Het frituurproces wordt nauwkeurig gecontroleerd, waarbij de aardappelen precies 15 keer worden geschud voordat ze worden geserveerd. Deze techniek maakt allemaal deel uit van de “Five Guys wetenschap van hamburgers en frietjes” om constant geweldige resultaten te leveren.

De “Topper” truc

De extra portie friet in de zak, bekend als de “topper”, is een slimme marketingstrategie. Volgens PopSugar is het idee om klanten het gevoel te geven dat ze meer dan waar voor hun geld krijgen, ook al zijn de extra frietjes verrekend in de menuprijs.
Zoals de oprichter van Five Guys, Jerry Murrell, heeft gezegd: “Mensen klagen dat ze te veel friet krijgen. Ik zeg gewoon dat ze hash browns moeten maken met de restjes. Ik leer mijn managers dat als mensen niet klagen, je ze niet genoeg geeft.”

Patat op maat

Hoewel de “topper” misschien een marketingtactiek is, kun je het altijd zien als een traktatie van het Five Guys team op wat extra frietjes omdat je een trouwe klant bent. En daar houden de aanpassingsmogelijkheden niet op.
Als je een fan bent van extra knapperige frietjes, kun je ze “extra well done” bestellen voor een kop en topper gevuld met niets anders dan knapperige perfectie. Je kunt ook je eigen kenmerkende dipsaus maken door de gratis toppings zoals mayo, ketchup, mosterd, BBQ-saus en hete saus te combineren.
Verder zijn er een aantal geheime menu-items die je kunt proberen, zoals “confetti fries” met BBQ-saus, mayo en Cajun-kruiden, of klassieke kaasfrietjes.
Uiteindelijk, of je nu een frietliefhebber bent of gewoon van een stevige portie houdt, Five Guys’ toewijding aan kwaliteit en royale porties maken het tot een go-to bestemming om je frietverlangens te bevredigen.

FAQ

Waarom geeft Five Guys zoveel extra frietjes?

Volgens het artikel is het extra “topper”-schepje friet in de zak een slimme marketingstrategie van Five Guys. Het idee is om klanten het gevoel te geven dat ze meer dan waar voor hun geld krijgen, ook al zijn de extra frietjes verrekend in de menuprijs.

Wat voor soort aardappelen gebruikt Five Guys voor hun frietjes?

Five Guys gebruikt alleen aardappelen die in Idaho boven de 42e breedtegraad worden geteeld om de perfecte textuur en smaak voor hun frietjes te garanderen.

Hoe worden de frieten van Five Guys bereid?

De frietjes bij Five Guys worden nooit ingevroren. In plaats daarvan worden ze twee keer gebakken – één keer om voor te bakken en een tweede keer om ze perfect krokant te krijgen aan de buitenkant met een zachte binnenkant. De aardappelen worden ook precies 15 keer geschud voordat ze worden geserveerd als onderdeel van de “Five Guys wetenschap van hamburgers en frietjes”.

Hoe kan ik extra knapperige frietjes krijgen bij Five Guys?

Als je de voorkeur geeft aan extra knapperige frietjes, kun je ze bij Five Guys “extra well done” bestellen. Dit levert een kop en topper op gevuld met niets anders dan knapperige perfectie.

Welke aanpassingsmogelijkheden zijn er voor de frietjes van Five Guys?

Naast de “extra doorbakken” optie kun je je eigen kenmerkende dipsaus maken door de gratis toppings zoals mayo, ketchup, mosterd, BBQ-saus en hete saus te combineren. Er zijn ook geheime menu-items zoals “confetti frietjes” met BBQ-saus, mayo en Cajun kruiden.