Facts

De waarheid over de whisky van Florida Georgia Line

De waarheid over Florida Georgia Line’s whisky

Als liefhebber van whiskey en fan van countrymuziek kon ik niet anders dan geïntrigeerd zijn toen ik voor het eerst hoorde over de whiskey van Florida Georgia Line. Als duo dat bekend staat om hun hitparade-hits en energieke optredens, was ik benieuwd of hun whiskey de hype kon waarmaken. Dus begon ik aan een reis om de waarheid over de whiskey van Florida Georgia Line te ontdekken, en dit is wat ik vond.

Florida Georgia Line: Een korte achtergrond

Florida Georgia Line, bestaande uit de getalenteerde zangers Tyler Hubbard en Brian Kelley, ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Belmont University in Nashville, Tennessee. Ze begonnen samen op te treden, verbeterden hun vaardigheden in lokale bars en kregen een trouwe aanhang. Hun doorbraak kwam met de release van hun EP in 2010, die uiteindelijk leidde tot het tekenen van een publishing deal en het bereiken van een immens succes met hun hit “Cruise” featuring Nelly.

Oude Kamp Whiskey: Een Perzik Pecan Mengsel

Een van de fascinerende aspecten van de whiskey van Florida Georgia Line is het unieke smaakprofiel. Het staat bekend als Old Camp whiskey en is een eerbetoon aan de thuisstaten van zowel Hubbard als Kelley. Georgia, beroemd als de “perzik staat”, draagt bij aan de perzik smaak, terwijl de pecan smaak de pecannoten vertegenwoordigt die geoogst worden in het noorden en midden van Florida. Deze mix van smaken geeft de whiskey een uitgesproken en “easy drinking” karakter, perfect om van te genieten tijdens die relaxte country muziek sessies.

Het distilleerproces

Om Old Camp whiskey te maken, wordt een nauwgezet distilleerproces gevolgd. De whiskey is een blend van Amerikaanse whiskeys die elk minimaal twee jaar rijpen in witte Amerikaanse eiken vaten. Na het rijpingsproces wordt de whiskey geïnfuseerd met perzik- en pecannootsmaken, wat resulteert in een harmonieus smaakkoppel. Uiteindelijk wordt de whiskey gebotteld op 70 proof en gedistribueerd via Proximo Spirits, een gerenommeerde distributeur en importeur die bekend staat om zijn vertegenwoordiging van gerespecteerde merken zoals Jose Cuervo tequila, Hangar 1 wodka en Kraken rum.

Beschikbaarheid en verbinding met fans

Old Camp whiskey is niet beperkt tot een specifieke regio; het is verkrijgbaar in de hele Verenigde Staten en in vele delen van Canada. Met een prijs van ongeveer $18 voor een fles van 750 ml, biedt het whiskey liefhebbers een betaalbare optie om te genieten van een unieke smaakervaring. Wat Old Camp whiskey nog specialer maakt, is de nauwe samenwerking met het duo Florida Georgia Line. Het merk gaat actief de dialoog aan met fans via een sociale mediacampagne, waarbij ze worden aangemoedigd om hun whiskey- en bandervaringen te delen met de hashtag #OldCampWhiskey.

Conclusie

Tijdens mijn reis om de waarheid over de whiskey van Florida Georgia Line te achterhalen, ontdekte ik een blend die een eerbetoon is aan de roots van het duo en een heerlijke smaakervaring biedt. Old Camp whiskey, met zijn perzik pecan smaken en zachte karakter, is een bewijs van de passie en creativiteit van Florida Georgia Line. Of je nu een fan bent van hun muziek of gewoon een whiskyliefhebber die op zoek is naar iets unieks, ik raad je ten zeerste aan om Old Camp whiskey eens te proberen. Hef het glas, geniet van de smaken en laat de geest van countrymuziek en zuidelijke charme je zintuigen vullen. Proost!

FAQ

Wat is de inspiratie achter de whisky van Florida Georgia Line, Old Camp?

Old Camp whiskey haalt zijn inspiratie uit de thuisstaten van Tyler Hubbard en Brian Kelley, de leden van Florida Georgia Line. Georgia, bekend als de “perzik staat”, draagt bij aan de perzik smaak, terwijl de pecan smaak staat voor de pecannoten die geoogst worden in het noorden en midden van Florida. Deze combinatie van smaken is een eerbetoon aan hun roots en geeft een unieke draai aan de whisky.

Wat is het distilleerproces voor Old Camp whiskey?

Old Camp whiskey is een mix van Amerikaanse whiskeys die een ingewikkeld distilleerproces ondergaan. Elke whiskey wordt minimaal twee jaar gerijpt in witte Amerikaanse eiken vaten, wat zorgt voor de ontwikkeling van rijke smaken en zachtheid. Na het rijpen wordt de whiskey doordrenkt met perzik- en pecannootsmaken, waardoor een harmonieuze blend ontstaat die de essentie van de thuisstaten van het duo weergeeft.

Waar kan ik Old Camp whiskey kopen?

Old Camp whiskey is te koop in de hele Verenigde Staten en in vele delen van Canada. Je vindt het in slijterijen, online retailers en geselecteerde bars en restaurants. De prijs is ongeveer $18 voor een fles van 750 ml, waardoor het een betaalbare optie is voor whiskyliefhebbers.

Hoe smaakt Old Camp whisky?

Old Camp whiskey biedt een unieke smaakervaring. Met zijn peach pecan blend heeft hij een zacht en “easy drinking” karakter. De perziksmaak voegt een subtiele zoetheid toe, terwijl de pecannootsmaak een nootachtige ondertoon brengt. Samen creëren ze een uitgebalanceerd en plezierig smaakprofiel dat zowel whiskey-liefhebbers als fans van Florida Georgia Line aanspreekt.

Wordt Old Camp whiskey geassocieerd met het duo Florida Georgia Line?

Ja, Old Camp whiskey is nauw verbonden met Florida Georgia Line. Het duo lanceerde de whiskey als een manier om hun merk uit te breiden en hun liefde voor muziek en whiskey te delen met hun fans. Old Camp whiskey gaat actief de dialoog aan met fans via sociale media en moedigt hen aan om hun ervaringen te delen met de hashtag #OldCampWhiskey.

Zijn er speciale edities of gelimiteerde releases van Old Camp whiskey?

Ja, Old Camp whiskey heeft in het verleden speciale edities uitgebracht. In 2018 introduceerden ze een speciale USO tribute fles om de strijdkrachten van de Verenigde Staten te eren. Deze gelimiteerde releases voorzien fans van verzamelobjecten die zowel de whiskey als de door Florida Georgia Line gekoesterde waarden vieren.