Facts

De echte reden waarom je nooit KFC’s Chicken Pot Pie moet bestellen

Hier is een samenvatting van de belangrijkste informatie uit het artikel, geschreven vanuit het perspectief van iemand met ervaring uit de eerste hand:

De ongezondheid van KFC’s Chicken Pot Pie

Als iemand die bij KFC heeft gewerkt, kan ik je vertellen dat de chicken pot pie een van de ongezondste producten op het menu is. Volgens de voedingscalculator bevat één pasteitje 720 calorieën, 60 gram koolhydraten, 41 gram vet (waarvan 25 gram verzadigd vet) en maar liefst 1750 milligram natrium. Dat is 125% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid verzadigd vet en bijna de volledige door de FDA aanbevolen dagelijkse natriumlimiet in één gerecht. Tenzij je van plan bent om de hele dag niets anders te eten, raad ik je sterk af om de KFC chicken pot pie te bestellen.

Wat zit er echt in de pastei?

Maar de ongezondheid van de pastei is niet de enige reden om hem te vermijden. Als voormalig KFC-medewerker kan ik je vertellen dat de kip niet per se vers is. Volgens Reddit AMA’s worden de pasteitjes gemaakt van overgebleven, uitgebeende en versnipperde kip. Dit betekent dat je ongewenste kippenbotjes in je pastei kunt krijgen. Ik heb meerdere verhalen gehoord van klanten die botjes in hun pastei vonden en dat is volstrekt onacceptabel.

Blijf bij de gefrituurde kip

Mijn ervaring is dat de KFC chicken pot pie het risico gewoon niet waard is. Het is een ongezond menu-item gemaakt met twijfelachtige ingrediënten die botten kunnen bevatten. Als je zin hebt in een warme, troostrijke maaltijd van KFC, zou ik je aanraden om in plaats daarvan de klassieke gefrituurde kip te nemen. Het is misschien niet de gezondste optie, maar je weet tenminste dat je verse kip van hoge kwaliteit krijgt zonder onaangename verrassingen.

FAQ

Hoe ongezond is de chicken pot pie van KFC?

Volgens de voedingsinformatie bevat een enkele chicken pot pie van KFC 720 calorieën, 60 gram koolhydraten, 41 gram vet (waarvan 25 gram verzadigd vet) en 1750 milligram natrium. Dit is extreem hoog, vooral wat betreft het gehalte verzadigd vet (125% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) en natrium.

Is de kip in KFC’s pastei vers?

Nee, volgens voormalige KFC-medewerkers wordt de kip in de pasteitjes gemaakt van restjes uitgebeende en versnipperde kip die ergens hebben gelegen. Dit doet vragen rijzen over de kwaliteit en versheid van de ingrediënten.

Zijn er botten gevonden in de stoofpotjes met kip van KFC?

Ja, er zijn meerdere meldingen geweest van klanten die kippenbotjes hebben gevonden in hun KFC-potpastei. Dit is een zorgwekkende kwestie en wijst op een gebrek aan kwaliteitscontrole bij de bereiding van dit menu-item.

Worden de chicken pot pies van KFC vers in het restaurant gemaakt?

Volgens een zelfbenoemde voormalige manager van KFC worden de pasteien met de hand gemaakt, waarbij de overgebleven kip wordt uitgebeend en versnipperd voordat het aan de pastei wordt toegevoegd. De kans op fouten en inconsistenties in dit proces is echter groot gezien de drukke restaurantomgeving.

Moet ik geen KFC chicken pot pie bestellen?

Op basis van de verstrekte informatie wordt over het algemeen aangeraden om de KFC chicken pot pie niet te bestellen. Het extreem hoge calorie-, vet- en natriumgehalte en de mogelijke problemen met de kwaliteit en versheid van de ingrediënten maken het een riskant menu-item. Je kunt het beter bij de klassieke gefrituurde kip van KFC houden.