Facts

In San Francisco betekende deze tatoeage gratis taco’s voor het leven

In San Francisco betekende deze tatoeage gratis taco’s voor het leven

De onvergetelijke promotie

Stel je een tijd voor vóór sociale media, een tijd waarin wedstrijden meer vereisten dan alleen een pakkende tweet of een eenvoudig online inschrijfformulier. In die tijd bedacht een taveria in San Francisco genaamd Casa Sanchez een promotie die de aandacht zou trekken van zowel de lokale bevolking als bezoekers. Het aanbod was eenvoudig maar buitengewoon: laat een tatoeage zetten van hun unieke logo en je krijgt gratis taco’s of burrito’s voor de rest van je leven.

Het logo dat harten stal

Het handelsmerklogo van Casa Sanchez liet een sombrero dragende jongen genaamd “Jimmy The Cornman” zien die een raket in de vorm van een maïskolf berijdt. Dit eigenzinnige en opvallende ontwerp werd het symbool dat trouwe klanten permanent op hun lichaam etsten in ruil voor een levenslange voorraad heerlijke maaltijden.

Een verrassende reactie

Toen Marta Sanchez, het brein achter de actie, het idee bedacht, verwachtte ze niet dat veel mensen op het aanbod zouden ingaan. Het tegendeel werd echter bewezen. Tientallen mensen stapten naar voren om hun liefde voor Casa Sanchez en hun liefde voor gratis eten te tonen. Volgens de website van het eethuis hadden meer dan 80 mensen trots tatoeages van “Jimmy The Cornman” op verschillende delen van hun lichaam.

Meer dan alleen een tatoeage

Voor degenen die meededen was het krijgen van de tatoeage meer dan alleen een gratis maaltijd. Het was een symbool van loyaliteit, een verklaring van hun verbondenheid met de levendige eetscene van San Francisco. De tatoeëerder die verantwoordelijk was voor het maken van deze kunstwerken vroeg in 1999 een bescheiden 80 dollar voor het ontwerp. Met Casa Sanchez burrito’s die $4,50 per stuk kosten, kostte het slechts 12 bezoeken om de kosten van de tatoeage terug te verdienen. Eén deelnemer, Greg Tietz, gaf toe dat het aanbod van een gratis lunch hem uiteindelijk overtuigde om zijn eerste tattoo te laten zetten na 35 jaar wachten. Hij was misschien niet zo weg van het logo, maar hij kon de verleiding van de overheerlijke burrito’s niet weerstaan.

Een blijvende erfenis

Hoewel Casa Sanchez helaas in 2012 de deuren sloot om zich op andere zaken te richten, leeft de erfenis van de tatoeage “Jimmy The Cornman” voort. Degenen die trots het logo dragen, blijven niet op hun honger zitten. De huur van Casa Sanchez werd overgenomen door D’Maize, een ander restaurant, en zij houden de oorspronkelijke overeenkomst in ere door iedereen met de iconische tatoeage een gratis papusa aan te bieden.

Een getuigenis van passie

Het verhaal van de promotie van Casa Sanchez is een bewijs van de passie die eten in mensen kan losmaken. Het laat zien hoe ver mensen bereid zijn te gaan om hun liefde voor een bepaald eethuis te uiten en welke band er kan ontstaan tussen een restaurant en zijn klanten. Voor de gelukkigen die het merkteken van “Jimmy The Cornman” op hun huid dragen, dient hun tatoeage als een constante herinnering aan de buitengewone maaltijd waar ze deel van uitmaakten, een uniek hoofdstuk in de culinaire geschiedenis van San Francisco.
Uiteindelijk ging het niet alleen om de gratis taco’s of burrito’s voor het leven. Het ging om het gemeenschapsgevoel, de gedeelde ervaring en de vreugde om deel uit te maken van iets heel bijzonders. De Casa Sanchez promotie zal voor altijd herinnerd worden als een opmerkelijk en onvergetelijk hoofdstuk in de gastronomische folklore van San Francisco.

FAQ

Wat was de aanbieding van Casa Sanchez in San Francisco?

De promotie die Casa Sanchez in San Francisco aanbood was de mogelijkheid om levenslang gratis taco’s of burrito’s te krijgen in ruil voor het laten tatoeëren van het unieke logo van het restaurant op je lichaam.

Hoeveel mensen deden mee aan de actie?

Tientallen mensen hebben meegedaan aan de actie door het logo van Casa Sanchez op hun lichaam te laten tatoeëren. Volgens de website van het restaurant zijn er meer dan 80 mensen die trots zijn op de tatoeage.

Hoeveel kostte het om de tatoeage te laten zetten?

In 1999 rekende de tattooshop die gespecialiseerd was in het Casa Sanchez ontwerp 80 dollar voor de tatoeage. Als je bedenkt dat Casa Sanchez burrito’s toen $4,50 per stuk kostten, zou het slechts 12 bezoeken kosten om de kosten van de tatoeage terug te verdienen.

Wat gebeurde er met Casa Sanchez na de promotie?

Casa Sanchez sloot helaas zijn deuren in 2012 om zich op andere zaken te richten. De huur van Casa Sanchez werd echter overgenomen door D’Maize en zij blijven de oorspronkelijke overeenkomst nakomen door een gratis papusa aan te bieden aan iedereen met de iconische “Jimmy The Cornman” tatoeage.

Wat was de betekenis van het krijgen van de tatoeage naast de gratis maaltijden?

Voor de deelnemers was het zetten van de tatoeage een symbool van loyaliteit en verbondenheid met de levendige eetscene van San Francisco. Het vertegenwoordigde hun liefde voor Casa Sanchez en hun bereidheid om tot het uiterste te gaan om hun passie voor een geliefd eethuis te uiten.

Hoe ziet het logo van Casa Sanchez eruit?

Het logo van Casa Sanchez toont een sombrero dragende jongen genaamd “Jimmy The Cornman” die een raket in de vorm van een maïskolf berijdt. Het is een eigenzinnig en opvallend ontwerp dat synoniem werd met het restaurant en zijn unieke promotie.