Facts

Dit is wat je kunt eten in de tourbus van Dolly Parton

Mijn ervaring met het genieten van de culinaire hoogstandjes in Dolly Partons tourbus

Als een gelukkige reiziger die de ongelooflijke kans kreeg om aan boord te stappen van Dolly Parton’s legendarische tourbus, Suite 1986, kan ik met zekerheid zeggen dat de ervaring niets minder dan buitengewoon was. Vanaf het moment dat ik voet zette in de bus, werd ik begroet met een ambiance van luxe en een verleidelijke geur die een hint gaf naar de culinaire hoogstandjes die me te wachten stonden.

Een culinaire reis met een twist

Je zou verwachten dat een prijskaartje van $10.000 voor een paar nachten in de tourbus van Dolly Parton ook drie heerlijke maaltijden per dag zou omvatten. De Suite 1986 Culinary Experience verraste me echter met een meergangendiner met een unieke mix van trendy gerechten en zuidelijke specialiteiten.

Voorgerechten: Een smaakvol voorspel

Om ons gastronomische avontuur te beginnen, trakteerde het voorgerecht onze smaakpapillen op een goddelijke combinatie van smaken. In spek gewikkelde, met whisky geglaceerde garnalen, andouille worst en grutten dansten op onze tong en werden perfect aangevuld met een North Carolina chardonnay. De rijkdom van het gerecht was een bewijs van de aandacht voor detail en culinaire expertise achter de schermen.

Salade: Een uitbarsting van frisheid

De salade was een verfrissend intermezzo met een heerlijke mix van ingrediënten. De romige burratakaas, gekonfijte tomaat, basilicum en balsamicosiroop zorgden voor een harmonieuze mix van smaken. Geserveerd met een geroosterde boule en vergezeld van een glas Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc, was het een perfecte balans van texturen en smaken.

Hoofdgerecht: Een zuidelijk feestmaal

Het hoofdgerecht was een ware viering van de zuidelijke keuken, die Dolly Partons roots en liefde voor comfort food liet zien. Hartige gerookte ribbetjes en borststuk, mals pulled pork en sappige gebakken kip stonden centraal. De bijpassende macaroni met kaas, collard greens, aardappelpuree, zoete aardappelpuree en karnemelkse koekjes tilden de maaltijd naar nieuwe hoogten. Elke hap was een eerbetoon aan de smaken die het zuiden kenmerken. Als aanvulling op het feestmaal werd een glas Californische pinot noir geserveerd, wat de hele eetervaring versterkte.

Dessert: Een zoete finale

Geen gedenkwaardige maaltijd is compleet zonder een verrukkelijk dessert, en het menu van Suite 1986 stelde niet teleur. Het dessertassortiment bestond uit klassieke zuiderse lekkernijen met een vleugje elegantie. Romige bananenpudding, fluweelzachte pecan pralines en een weelderige bourbon crème brulée prikkelden onze smaakpapillen. Gepaard met een Australische moscato bracht het dessert onze culinaire reis tot een zoet en bevredigend einde.

Een vertrek uit de werkelijkheid

Terwijl je geniet van de Suite 1986 Culinaire Ervaring, is het belangrijk om te onthouden dat zulke uitbundige feesten niet de norm waren tijdens Dolly Parton’s tournees. In een interview met Eating Well onthulde Dolly zelf dat ze onderweg vertrouwde op diepvriesmaaltijden met weinig koolhydraten – een meer praktische en duurzame keuze voor haar veeleisende schema. Maar voor degenen die het geluk hebben om aan deze buitengewone vakantie van twee nachten te beginnen, is het inauthentieke maar ongelooflijk heerlijke menu van Suite 1986 een ervaring die je niet mag missen.
Toen ik uit de tourbus van Dolly Parton stapte, kon ik niet anders dan een gevoel van ontzag en dankbaarheid voelen voor de kans om te genieten van de culinaire wonderen waarvan ze ooit genoot tijdens haar illustere tourcarrière. De Suite 1986 Culinary Experience gaf me een kijkje in de wereld van een muziekicoon en liet me proeven van de smaken die Dolly Partons reis door roem en fortuin vergezelden. Het was een culinair avontuur dat ik voor altijd zal koesteren.

FAQ

Wat is de Suite 1986 Culinaire ervaring?

De Suite 1986 Culinary Experience is een unieke dinerervaring die wordt aangeboden aan boord van Dolly Partons voormalige tourbus, die is omgetoverd tot een luxe hotelsuite. Het omvat een meergangendiner met een mix van trendy gerechten en traditionele zuidelijke specialiteiten.

Hoeveel kost de Suite 1986 Culinaire ervaring?

De Suite 1986 Culinary Experience kost $10.000 voor twee personen voor een verblijf van twee nachten in de bus. Deze prijs is ook inclusief een logeerkamer in Dolly’s DreamMore Resort voor vier extra gasten.

Wat kan ik verwachten van het menu tijdens de Culinary Experience?

Op het menu van de Culinaire Experience in de tourbus van Dolly Parton staan verschillende verrukkelijke gerechten. Het voorgerecht bestaat uit in bacon gewikkelde, met whiskey geglazuurde garnalen, andouille worst en grits. Het hoofdgerecht bestaat uit gerookte ribbetjes en borststuk, pulled pork en gebakken kip, vergezeld van bijgerechten zoals macaroni met kaas, collard greens, geslagen aardappelen, gepureerde zoete aardappelen en karnemelkse koekjes. Het dessert bestaat uit bananenpudding, pecan pralines en bourbon crème brulée.

Zijn alle maaltijden inbegrepen in de Suite 1986 Culinaire ervaring?

Nee, de Suite 1986 Culinary Experience omvat slechts één meergangendiner met wijnarrangement. Voor de rest van je maaltijden kun je terecht in de andere restaurants van het resort.

Is de Suite 1986 Culinaire Ervaring het hele jaar door beschikbaar?

De beschikbaarheid van de Suite 1986 Culinary Experience kan variëren en je kunt het beste contact opnemen met Dollywood of het resort voor de meest actuele informatie en reserveringen.

Kan ik de Suite 1986 Culinaire Ervaring boeken voor een grotere groep?

Ja, de prijs van de Suite 1986 Culinaire Ervaring is inclusief accommodatie voor twee personen in de bus en een logeerkamer in Dolly’s DreamMore Resort voor vier extra gasten, zodat in totaal zes personen van de ervaring kunnen genieten.