Facts

Het menu-item dat McDonald’s werknemers niet konden uitstaan

Het menu-item dat McDonald’s werknemers niet konden uitstaan

Werken in de fastfoodindustrie kan een uitdagende en veeleisende baan zijn. Het vereist van werknemers dat ze snel en efficiënt werken terwijl ze moeten omgaan met verschillende verzoeken van klanten en een soepele werking moeten handhaven. Bepaalde menu-items kunnen echter storingen en frustraties veroorzaken bij werknemers van McDonald’s. In dit artikel bespreken we een aantal van de niet langer verkrijgbare menu-items waar werknemers van McDonald’s niet tegen konden.

De opkomst en ondergang van de McWrap

Een van de menu-items die aanzienlijke stress veroorzaakte voor werknemers van McDonald’s was de McWrap. De McWrap werd geïntroduceerd als een poging om het millennial publiek aan te spreken, maar werd in 2016 afgeschaft. De beslissing om de McWrap van het menu te halen werd in eerste instantie toegeschreven aan het feit dat het geen millennial consumenten aantrok. De voormalige COO Tim Fenton onthulde later echter dat franchisenemers klaagden dat de wraps te tijdrovend waren om te bereiden.
Het bereiden van een McWrap vereiste nauwgezette aandacht voor detail en nam kostbare tijd in beslag tijdens drukke periodes. Veel medewerkers van McDonald’s uitten hun frustraties op Reddit en vertelden hoe meerdere McWrap-bestellingen de hele rij vertraagden en leidden tot klachten van zowel klanten als personeel. Het vervelende proces van het bereiden van een McWrap, van het stomen van de tortilla tot het zorgen dat alle ingrediënten klaar waren, maakte het een gevreesd item voor werknemers.

De beruchte McPizza

Terwijl de McWrap een oorzaak van frustratie was, was het niet het enige uitgestelde menu-item dat McDonald’s werknemers verachtten. In de jaren 1980 probeerde McDonald’s de pizzamarkt te betreden met de introductie van de McPizza. Deze poging in de Italiaans-Amerikaanse keuken was bedoeld om te concurreren met pizzaketens zoals Pizza Hut. De McPizza bleek echter een hele klus om te maken, want het duurde maar liefst 10 minuten om hem klaar te maken.
De lange bereidingstijd van de McPizza leidde tot opstoppingen bij de drive-thru, omdat de doos met de pizza niet eens door het raam paste. Overwerkte werknemers moesten speciale ritten maken om de pizza’s bij de klanten te bezorgen. Ondanks alle inspanningen maakte de McPizza geen indruk op de klanten, die hem te duur en middelmatig van smaak vonden. Redditors noemden het “blegh” en onopvallend.
De McPizza is niet meer verkrijgbaar, maar er is nog één McDonald’s-vestiging die deze legendarische pizza serveert: de World’s Largest Entertainment McDonald’s in Orlando, Florida. Het blijft echter een zeldzame en nostalgische traktatie in plaats van een vast menu-item.

De uitdagingen van een dagontbijt

Het besluit van McDonald’s om ontbijt op de hele dag aan te bieden werd met enthousiasme ontvangen door klanten die ook buiten de normale ochtenduren wilden ontbijten. Echter, de implementatie van het Hele Dag Ontbijt stelde McDonald’s medewerkers voor uitdagingen. De overgang van ontbijt naar lunch werd steeds ingewikkelder en vereiste extra taken en apparatuur in de toch al krappe keuken.
Medewerkers moesten navigeren tussen het bereiden van lunchproducten en het tevreden stellen van klanten die de hele dag honger hadden naar ontbijt. Dit betekende dat er naast frituurpannen en koffiezetapparaten ook muffinbranders en eierkokers moesten draaien. Hoewel het dagelijks ontbijt populair was bij de klanten, zorgde het voor extra werkdruk en maakte het de werkdag drukker voor de medewerkers van McDonald’s.
Met het uitbreken van de COVID-19 pandemie nam McDonald’s de moeilijke beslissing om te stoppen met het ontbijt. Of het ooit zal terugkeren blijft onzeker, maar sommige medewerkers houden het misschien liever in het verleden vanwege de uitdagingen die het met zich meebracht.

De gevolgen voor de werknemers van McDonald’s

De stopgezette menu-items bij McDonald’s, zoals de McWrap, McPizza en All-Day Breakfast, hadden een aanzienlijke impact op werknemers. Deze items veroorzaakten niet alleen stress en frustratie, maar verstoorden ook de soepele stroom van operaties. Medewerkers kregen te maken met ingewikkelde bestellingen, langere bereidingstijden en klachten van klanten.
Hoewel sommige klanten dierbare herinneringen hebben aan deze producten, zijn de medewerkers van McDonald’s opgelucht dat ze er afscheid van kunnen nemen. De verwijdering van deze menu-items heeft gezorgd voor een soepeler werking en minder stress onder het personeel.
Concluderend, de beëindigde menu-items die McDonald’s medewerkers niet konden uitstaan, zoals de McWrap, McPizza, en All-Day Breakfast, zorgden voor aanzienlijke uitdagingen en frustraties in hun dagelijkse werk. De lange bereidingstijden, ingewikkelde bestellingen en verstoringen van de workflow leidden tot ontevredenheid bij de medewerkers. Hoewel sommige klanten deze artikelen misschien missen, zijn McDonald’s medewerkers blij dat ze er afscheid van kunnen nemen en zich kunnen concentreren op het leveren van efficiënte en bevredigende service aan klanten.

FAQ

Wat was de reden om te stoppen met de McWrap?

De McWrap werd stopgezet omdat het geen millennials aantrok en omdat franchisenemers klaagden dat de wraps te tijdrovend waren om te bereiden.

Vonden werknemers van McDonald’s de McWrap moeilijk te hanteren?

Ja, veel medewerkers van McDonald’s vonden de McWrap een bron van stress en frustratie. Het bereidingsproces was tijdrovend en meerdere McWrap-bestellingen vertraagden de hele rij, wat leidde tot klachten van zowel klanten als personeel.

Waarom hadden McDonald’s werknemers een hekel aan de McPizza?

Medewerkers hadden een hekel aan de McPizza omdat het bereiden ervan veel tijd in beslag nam (10 minuten), waardoor er opstoppingen ontstonden bij de drive-thru. Bovendien paste de doos van de pizza niet door het raam, waardoor werknemers speciale ritten moesten maken om de pizza’s te bezorgen.

Welke uitdagingen stelde het dagelijks ontbijt de medewerkers van McDonald’s?

De hele dag ontbijten stelde de werknemers voor uitdagingen omdat het extra taken en apparatuur vereiste in de toch al krappe keuken. De overgang van ontbijt naar lunch werd ingewikkelder, waardoor de werkdruk toenam en de werkdag drukker werd voor de medewerkers.

Zal McDonald’s in de toekomst de uit het assortiment genomen menu-items terugbrengen?

Het is onzeker of McDonald’s de uit het assortiment genomen menu-items in de toekomst weer zal introduceren. De beslissing om een menu-item opnieuw te introduceren hangt af van factoren zoals de vraag van klanten, operationele haalbaarheid en trends in de markt.

Welke invloed hadden de beëindigde menu-items op de werknemers van McDonald’s?

De stopgezette menu-items hadden een aanzienlijke impact op werknemers, wat stress, frustratie en verstoringen van de workflow veroorzaakte. Medewerkers kregen te maken met langere bereidingstijden, ingewikkelde bestellingen en klachten van klanten. Het schrappen van deze items heeft geresulteerd in een vlottere werking en minder stress onder het personeel.