Facts

Hoe rijk is de CEO van Olive Garden en wat is het gemiddelde loon van zijn werknemers?

Een kijkje in de wereld van Olive Garden: Van de rijkdom van de CEO tot het salaris van de werknemers

Als voormalig werknemer van Olive Garden had ik de unieke kans om getuige te zijn van het reilen en zeilen van een van de populairste restaurantketens in de Verenigde Staten. Van de indrukwekkende rijkdom van de CEO tot het gemiddelde salaris van de werknemers, Olive Garden is een fascinerende mix van succes en hard werken.

De rijkdom van de CEO

Eugene Lee Jr., de huidige CEO van Darden Restaurants, het moederbedrijf dat eigenaar is van Olive Garden, is ongetwijfeld een van de best betaalde restaurantdirecteuren van het land. Met meer dan 800 Olive Garden-vestigingen en een omzet van $4 miljard alleen al in 2020 is het succes van de restaurantketen een bewijs van het leiderschap van Lee.
Volgens Salary.com werden de totale inkomsten van Lee in 2019 geschat op ongeveer $10 miljoen. Dit indrukwekkende cijfer omvat een jaarsalaris van $1 miljoen, samen met $3,2 miljoen aan bonussen en ongeveer $4,3 miljoen aan aandelen. Het is duidelijk dat Lee’s toewijding en strategische visie een belangrijke rol hebben gespeeld in het enorme succes van Olive Garden.

Het gemiddelde salaris van werknemers van Olive Garden

De rijkdom van de CEO mag dan duizelingwekkend zijn, Olive Garden erkent het belang van zijn hardwerkende werknemers. De restaurantketen heeft ongeveer 100.000 mensen in dienst en hun bijdragen zijn cruciaal om de reputatie van Olive Garden hoog te houden.
In maart 2021 deed Darden Restaurants een belangrijke aankondiging die hun betrokkenheid bij hun werknemers aantoonde. Ze verhoogden het minimum aanvangssalaris voor alle werknemers, inclusief fooien, naar $10 per uur. Hoewel dit minder is dan het voorgestelde federale minimumloon van $15, zorgt het ervoor dat alle werknemers van Olive Garden boven het nationale minimumloon van $7,25 per uur verdienen.
Het is echter de moeite waard om op te merken dat veel werknemers van Olive Garden al meer verdienen dan het nieuwe minimumloon. Volgens Indeed is het huidige gemiddelde loon voor backofficefuncties zoals lijnkoks $13 tot $14 per uur. Gastheren verdienen $11,60 per uur, terwijl serveersters naar verluidt ongeveer $14,74 per uur verdienen. Darden beweert dat het bedienend personeel van Olive Garden wel $17 tot $20 per uur kan verdienen, afhankelijk van de locatie en de fooien die ze krijgen.
Bovendien is de toewijding van Darden aan de groei en ontwikkeling van werknemers prijzenswaardig. Het bedrijf staat bekend om het promoveren van binnenuit, met een opmerkelijke 90% van hun general managers die beginnen in een functie op uurbasis. Deze interne promotie biedt werknemers volop mogelijkheden om te groeien en hun carrière binnen Olive Garden te bevorderen.

Een mooie toekomst voor de werknemers van Olive Garden

Hoewel het onzeker blijft of Darden de salarissen voor alle werknemers zal verhogen in lijn met de voorgestelde verhoging van het minimumloon, is het duidelijk dat het bedrijf zijn teamleden waardeert. Zoals CEO Eugene Lee Jr. verklaarde: “We gaan doen wat we moeten doen om onze beste teamleden te behouden.”
Werken bij Olive Garden was niet alleen een lonende ervaring, maar ook een kans om getuige te zijn van de toewijding en passie van de werknemers. Van de indrukwekkende rijkdom van de CEO tot de concurrerende salarissen en groeimogelijkheden voor werknemers van uurloon, Olive Garden streeft ernaar om een ondersteunende en lonende werkomgeving te creëren.
Terwijl de restaurantbranche zich blijft ontwikkelen, is Olive Garden een lichtend voorbeeld van een succesvol bedrijf dat zijn werknemers waardeert en hun bijdragen erkent. Door zich in te zetten voor eerlijke lonen en interne promotie zorgt Olive Garden ervoor dat zijn toegewijde personeel gemotiveerd blijft, waardoor het succes van de restaurantketen in de komende jaren verzekerd blijft.

FAQ

Hoeveel verdient de CEO van Olive Garden?

Eugene Lee Jr., de CEO van Darden Restaurants, het moederbedrijf van Olive Garden, verdiende naar schatting $10 miljoen in totaal in 2019. Dit omvat een jaarsalaris van $1 miljoen, $3,2 miljoen aan bonussen en ongeveer $4,3 miljoen aan aandelen.

Wat is het gemiddelde loon voor werknemers van Olive Garden?

Het gemiddelde loon voor Olive Garden werknemers varieert afhankelijk van hun functie. Back-of-house functies zoals lijnkoks verdienen gemiddeld $13 tot $14 per uur. Gastheren verdienen $11,60 per uur, terwijl serveersters naar verluidt ongeveer $14,74 per uur verdienen. Darden beweert echter dat het bedienend personeel van Olive Garden wel $17 tot $20 per uur kan verdienen, afhankelijk van de locatie en de fooien die ze krijgen.

Heeft Darden het minimumloon voor werknemers van Olive Garden verhoogd?

Ja, in maart 2021 kondigde Darden Restaurants aan dat ze het minimum aanvangssalaris voor alle werknemers op uurbasis, inclusief fooien, verhoogden naar $10 per uur. Hoewel dit minder is dan het voorgestelde federale minimumloon van $15, zorgt het ervoor dat alle werknemers van Olive Garden meer verdienen dan het nationale minimumloon van $7,25 per uur.

Biedt Olive Garden doorgroeimogelijkheden?

Ja, Olive Garden staat bekend om het promoveren van binnenuit. Een opmerkelijke 90% van hun general managers is begonnen in een functie op uurbasis. Dit betekent dat er volop mogelijkheden zijn voor werknemers om te groeien en carrière te maken bij Olive Garden.

Zal Darden de lonen voor alle werknemers verhogen, samen met de verhoging van het minimumloon?

Hoewel het onzeker is of Darden de salarissen voor alle werknemers zal verhogen in lijn met de voorgestelde verhoging van het minimumloon, heeft CEO Eugene Lee Jr. laten weten dat hij vastbesloten is om de beste teamleden te behouden. Het valt nog te bezien hoe het bedrijf salarisaanpassingen in de toekomst zal aanpakken.

Hoe vaak krijgen werknemers van Olive Garden betaald?

De werknemers van Olive Garden werken met een wekelijks loonschema, waarbij ze hun loon wekelijks ontvangen in plaats van tweewekelijks.