Facts

De reden dat Amerika’s Kit Kats bijna 30 jaar verdwenen zijn

Het onvertelde verhaal: De mysterieuze verdwijning van Amerika’s geliefde Kit Kats

Als toegewijde chocoladeliefhebber ben ik altijd gefascineerd geweest door de rijke geschiedenis en het verrukkelijke aanbod in de snoepwinkel. Tussen al die verleidelijke lekkernijen valt één iconisch snoepje op: de Kit Kat. Deze vertrouwde chocoladewafels hebben de harten veroverd van miljoenen mensen over de hele wereld, waaronder Amerikanen die het beschouwen als hun favoriete zoete verwennerij.

Een plotselinge leegte

Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat er een donkere periode was in de geschiedenis van Kit Kat toen deze deelbare repen bijna drie decennia lang uit de schappen van supermarkten verdwenen. Het was een tijd van grote teleurstelling en verlangen voor fans van deze heerlijke traktatie. Wat is er precies gebeurd waardoor The Hershey Company Amerikanen het plezier van hun geliefde Kit Kats heeft ontzegd?

Een reis over de vijver

Geloof het of niet, maar de oorsprong van Kit Kat ligt bij het Engelse snoepbedrijf Rowntree’s, dat in 1935 een populaire knapperige reep op de markt bracht. De zoete en bevredigende smaak van deze traktatie veroverde al snel de harten van het Britse publiek. Geïntrigeerd door het succes besloot Hershey’s, de bekende Amerikaanse chocolatier, een eigen versie van de Kit Kat te maken, speciaal voor de Amerikaanse markt.
In 1938 introduceerde Hershey’s Biscrisp, een reep die bedoeld was als hun versie van Rowntree’s creatie. Om de authenticiteit te garanderen, wist Hershey’s zelfs het originele recept van het Britse merk te bemachtigen. Er was echter een belangrijke uitdaging die ze moesten overwinnen – het gebruik van Amerikaanse bloem in plaats van de Engelse bloem die in het recept stond. Deze vervanging had een onverwacht gevolg – het veranderde de smaak van de chocoladewafel.

Een onverwachte liefdesaffaire

Ondanks de veranderde smaak veroverde Biscrisp de harten van Amerikanen die een voorliefde ontwikkelden voor deze unieke draai aan de Kit Kat. Achter de schermen stond Hershey’s echter voor een ontmoedigende taak – hun wetenschappers hadden moeite om het recept consistent en efficiënt te reproduceren. Het productieproces werd een lastige onderneming, waardoor Hershey’s een moeilijke beslissing moest nemen.
Al na één jaar stopte Hershey’s met de productie van Biscrisp. Het was een bitterzoet moment voor Kit Kat-liefhebbers, toen ze afscheid namen van een geliefde traktatie die hen veel plezier had gebracht. Ze wisten echter niet dat dit vertrek het begin zou zijn van een lange afwezigheid.

De terugkeer van een legende

Drie decennia lang bleef Kit Kat afwezig in de Amerikaanse snoepwereld. Het leek alsof de heerlijke chocoladewafel voor altijd verloren was. Maar ware legendes verdwijnen nooit echt.
In 1969, na jaren van wachten, maakte Kit Kat een triomfantelijke comeback in de Verenigde Staten. De Hershey Company, vastbesloten om de authentieke Kit Kat-ervaring te bezorgen aan Amerikaanse chocoladeliefhebbers, introduceerde de iconische reep in zijn vertrouwde vorm. Dit keer hadden ze het recept geperfectioneerd, zodat elke hap de essentie van de originele Engelse creatie zou bevatten.
Sindsdien is Kit Kat een van Amerika’s favoriete repen, die miljoenen mensen verrukt met zijn knapperige wafellaagjes en zachte melkchocoladelaag. Het is een bewijs van de blijvende liefde tussen Amerikanen en deze onweerstaanbare traktatie.

Een zoete reünie

Als zelfverklaarde Kit Kat liefhebber kan ik niet anders dan de reis die dit geliefde snoepje heeft afgelegd waarderen. Vanaf het nederige begin in Engeland tot de tumultueuze beginjaren in Amerika, heeft Kit Kat obstakels overwonnen om een blijvend symbool van perfecte chocolade te worden.
Dus als je de volgende keer een Kit Kat eet, neem dan even de tijd om niet alleen te genieten van de heerlijke smaak, maar ook van het opmerkelijke verhaal achter de verdwijning en triomfantelijke terugkeer. Het is een verhaal dat ons herinnert aan de onwrikbare toewijding van chocoladeliefhebbers overal ter wereld en de blijvende erfenis van een iconische reep.

FAQ

Waarom verdween Kit Kats bijna 30 jaar lang uit de Amerikaanse supermarkten?

De Hershey Company, de Amerikaanse chocolatier, ondervond problemen bij het repliceren van het originele Kit Kat recept van het Britse snoepbedrijf Rowntree’s. Het gebruik van Amerikaans meel in plaats van Engels meel veranderde de smaak aanzienlijk. Het gebruik van Amerikaanse bloem in plaats van Engelse bloem veranderde de smaak aanzienlijk en Hershey’s wetenschappers hadden moeite om het recept consistent te reproduceren. Als gevolg daarvan stopte Hershey’s met de productie van de reep.

Hoe lang waren Kit Kats afwezig in de Amerikaanse snoepwereld?

Kit Kats waren bijna drie decennia lang niet verkrijgbaar in Amerikaanse supermarkten. Ze verdwenen na de stopzetting van de Biscrisp, Hershey’s poging om de Britse Kit Kat na te maken, in 1938 en maakten hun triomfantelijke terugkeer in 1969.

Waarom werden Amerikanen verliefd op de gewijzigde versie van Kit Kat?

Ondanks de andere smaak door het gebruik van Amerikaans meel, raakten Amerikanen dol op de aangepaste versie van Kit Kat die bekend staat als Biscrisp. De unieke draai aan de klassieke reep veroverde hun harten en smaakpapillen.

Werden Kit Kats nog steeds in andere landen geproduceerd toen ze niet meer op de Amerikaanse markt waren?

Ja, terwijl Kit Kats niet verkrijgbaar was in de Verenigde Staten, werden ze nog steeds geproduceerd en gegeten in andere landen. Kit Kat bleef een populaire traktatie in verschillende delen van de wereld.

Hoe heeft Kit Kat een comeback gemaakt in de Verenigde Staten?

Na bijna 30 jaar keerde Kit Kat in 1969 terug op de Amerikaanse snoepmarkt. De Hershey Company perfectioneerde het recept en zorgde ervoor dat de Amerikaanse versie van Kit Kat de essentie van de originele Engelse creatie bevatte. Sindsdien is Kit Kat uitgegroeid tot een van Amerika’s favoriete snoeprepen.

Wat maakt Kit Kat tot een geliefde en duurzame reep?

De aantrekkingskracht van Kit Kat ligt in de krokante wafellaagjes en de zachte melkchocoladecoating. De combinatie van texturen en smaken, samen met de iconische vorm, heeft van Kit Kat een tijdloze traktatie gemaakt die chocoladeliefhebbers over de hele wereld blijft bekoren.