Facts

Het niet-zo-verrassende voedsel in de koelkast van president Biden

President Biden’s liefde voor ijs

Als het gaat om de culinaire voorkeuren van president Joe Biden, is één ding duidelijk: zijn liefde voor ijs kent geen grenzen. Van zijn openbare verklaringen tot zijn persoonlijke keuzes, ijs is synoniem geworden met de 46e president van de Verenigde Staten.
In 2016, tijdens zijn ambtstermijn als vicepresident, verklaarde Biden beroemd: “Mijn naam is Joe Biden en ik hou van ijs.” Deze uitspraak was niet zomaar een terloopse opmerking. Biden’s voorliefde voor ijs is goed gedocumenteerd tijdens zijn politieke carrière en hij heeft nooit geschuwd om zijn genegenheid voor deze bevroren traktatie te uiten.
Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2020 gebruikte Biden ijs zelfs als een luchtig antwoord op beschuldigingen van zijn tegenstander. Toen Donald Trump insinueerde dat Biden prestatiebevorderende middelen gebruikte tijdens debatten, deelde Biden speels een Instagram-post met een glas Jeni’s Salted Peanut Butter With Chocolate Flecks, en verwees hij er gekscherend naar als zijn “prestatieverbeteraar”.

Jeni’s ijs en Biden’s favoriete smaak

Jeni’s ijs heeft een belangrijke rol gespeeld in de liefdesaffaire van president Biden met diepvriesdesserts. Jeni Britton Bauer, de oprichter van Jeni’s ijs, had een gedenkwaardige ontmoeting met toenmalig vicepresident Biden in januari 2012 toen hij haar schepijswinkel in Columbus bezocht.
Tijdens zijn bezoek werd het duidelijk dat Biden een voorkeur had voor eenvoudigere smaken, want hij sloeg het voorstel af om Jeni’s chiquere aanbiedingen te proberen, waaronder Salty Caramel. In plaats daarvan koos hij voor een dubbele schep chocolate chip ijs, ook al was het geen normale smaak op Jeni’s menu.
Britton Bauer, onder de indruk van Biden’s verzoek, creëerde later een speciale ijssmaak ter ere van hem. Het resultaat was de White House Chocolate Chip, een heerlijke combinatie van vanille-ijs met knapperige chocoladeschilfers en met chocolade bedekte wafelhoorntjes. Deze unieke smaak bevatte Biden’s favoriete ijshoorntje in een verpakking op kinderformaat.

Biden’s keuken basisproducten

Hoewel ijs ongetwijfeld centraal staat in de culinaire voorkeuren van president Biden, zijn er nog een paar andere voedingsmiddelen die altijd in zijn keuken te vinden zijn. Volgens een rapport van The New York Times zijn druiven en appels onmisbare voedingsmiddelen voor Biden en is zijn favoriete drankje oranje Gatorade.
Het is echter belangrijk om te weten dat deze informatie stamt uit Biden’s tijd als vicepresident onder Barack Obama en mogelijk niet zijn huidige voorkeuren weergeeft. Het is mogelijk dat de presidentiële vriezer nu een overvloed aan Jeni’s White House Chocolate Chip-ijs bevat in plaats van het Häagen-Dazs vanille chocolate chip-ijs waar hij vroeger de voorkeur aan gaf.
Er zijn zelfs aanwijzingen dat Biden’s affiniteit met Jeni’s ijs verder gaat dan persoonlijke consumptie. Uit campagnefinancieringsgegevens blijkt dat zijn campagne meer dan 12.000 dollar heeft uitgegeven aan Jeni’s pints als cadeau in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen van 2020. Het lijkt erop dat Biden’s liefde voor ijs zich uitstrekt tot het delen van deze heerlijke traktatie met anderen.

Een gevarieerd ijspalet

Hoewel Jeni’s ijs een speciale plaats inneemt in het hart (en de vriezer) van president Biden, heeft hij ook waardering voor andere ijsmerken. In oktober 2020, tijdens zijn presidentiële campagne, organiseerde Biden een “Ice Cream for Joe”-top, waarbij leiders van kleine ijsbedrijven werden uitgenodigd om te discussiëren over kwesties die relevant zijn voor kleine bedrijven.
Aan de top namen veteranen uit de sector deel, zoals Jerry Greenfield, medeoprichter van Ben & Jerry’s, en vertegenwoordigers van Salt & Straw, Ice Cream Jubilee en Frio Mexican Treats. Biden’s inclusieve benadering van ijs was duidelijk te zien tijdens zijn gesprekken met verschillende merken en smaken.
Biden bezocht Salt & Straw in Portland, Oregon, in 2014 en koos voor een klassiek dubbel schepijsje met chocolade en vanille. Ice Cream Jubilee, gevestigd in Washington, D.C., creëerde een speciale smaak genaamd Cuppa Joe ter ere van Biden’s inauguratie, slim spelend met woorden en tegelijkertijd een eerbetoon aan de president. Daarnaast bracht Ice Cream Jubilee een Vanilla Chocolate Chip-smaak uit als knipoog naar de voorkeuren van Biden.
We kunnen gerust zeggen dat de vriezer van president Biden een schat aan ijs is, met een diverse selectie smaken en merken die zijn waardering voor dit geliefde dessert weerspiegelen.
Kortom, de liefde van president Joe Biden voor ijs is een bekend aspect van zijn persoonlijkheid geworden. Van zijn voorkeur voor Jeni’s ijs tot zijn betrokkenheid bij andere merken, ijs heeft een speciale plaats in Biden’s hart en vriezer. Of hij zich nu overgeeft aan zijn favoriete smaken of ze deelt met anderen, ijs blijft een heerlijk en niet zo verrassend voedingsmiddel in de koelkast van president Biden.

FAQ

Hoe is de liefde van president Biden voor ijs bekend geworden?

President Biden’s affiniteit met ijs is bekend geworden door zijn publieke verklaringen en acties. Hij heeft zijn liefde voor ijs bij verschillende gelegenheden openlijk geuit, onder andere tijdens persconferenties en campagne-evenementen. Zijn voorliefde voor ijs is breed uitgemeten in de media, waardoor het een bekend aspect van zijn persoonlijkheid is geworden.

Wat is de favoriete ijssmaak van president Biden?

Hoewel president Biden een voorkeur heeft getoond voor eenvoudigere smaken, zoals chocolate chip, is er niet één specifieke smaak die kan worden uitgeroepen tot zijn absolute favoriet. Jeni’s ijs heeft echter een speciaal plekje in zijn hart en hij is vaak gezien terwijl hij van hun creaties genoot.

Is de voorkeur voor ijs van president Biden in de loop der tijd veranderd?

Het is mogelijk dat de ijsvoorkeuren van president Biden in de loop der tijd zijn veranderd. De informatie over zijn favoriete ijssmaken uit zijn tijd als vicepresident weerspiegelt mogelijk niet zijn huidige keuzes. De creatie van de White House Chocolate Chip smaak door Jeni’s ijs geeft aan dat Biden open staat voor het proberen van nieuwe en unieke smaken.

Eet president Biden een aanzienlijke hoeveelheid ijs?

Hoewel de liefde van president Biden voor ijs bekend is, is het onwaarschijnlijk dat hij in zijn eentje een aanzienlijke hoeveelheid ijs consumeert. Uit gegevens blijkt dat hij tijdens zijn verkiezingscampagne voor 2020 Jeni’s-ijspakjes als cadeau kocht, wat suggereert dat hij zijn liefde voor dit bevroren dessert met anderen deelt.

Steunt president Biden kleine ijsbedrijven?

Ja, president Biden heeft zijn steun betuigd aan kleine ijsbedrijven. Hij organiseerde een “Ice Cream for Joe” top tijdens zijn presidentiële campagne, waar leiders van kleine ijsbedrijven samenkwamen om te discussiëren over zaken die relevant zijn voor kleine bedrijven. Dit laat zien dat hij de ijsindustrie als geheel wil promoten en erbij betrokken wil zijn.

Zijn er unieke ijssmaken gemaakt ter ere van President Biden?

Ja, Jeni’s ijs creëerde een speciale smaak genaamd White House Chocolate Chip om de inauguratie van president Biden te eren. Deze smaak bevat zijn favoriete ijshoorntje in een traktatie op kinderformaat, met vanille-ijs met krokante chocoladeschilfers en met chocolade bedekte wafelstukjes. Daarnaast heeft Ice Cream Jubilee een smaak uitgebracht met de naam Cuppa Joe als een speels eerbetoon aan de president.