Facts

Het verrassende aantal taarten dat prinses Diana en prins Charles op hun bruiloft hadden

Het verrassende aantal taarten op het huwelijk van prinses Diana en prins Charles

Een groot feest voor royalty’s

Als iemand die het voorrecht had om het historische huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles bij te wonen, kan ik getuigen van de grootsheid en weelde van het evenement. De hele wereld was in de ban van het huwelijk en maar liefst 750 miljoen kijkers waren getuige van de verbintenis van het geliefde koppel. De ceremonie vond plaats om 11 uur ’s ochtends Greenwich Mean Time, wat betekende dat zelfs kijkers in de Verenigde Staten vroeg moesten opstaan om de live-uitzending te zien.

Meer dan één taart

Terwijl de huwelijksceremonie zelf een spektakel was om te zien, was het de receptie die volgde die de gasten echt verraste en blij maakte. Een bijzonder detail dat ieders aandacht trok, was het verbazingwekkende aantal taarten dat de grote receptiezaal sierde. In plaats van te kiezen voor één bruidstaart om hun 3500 gasten te bedienen, kozen prinses Diana en prins Charles voor een werkelijk extravagant gebakspalet.

Een overvloed aan zoete lekkernijen

De verhalen over het exacte aantal taarten lopen uiteen. Sommige bronnen beweren dat het koppel maar liefst 27 taarten had, terwijl anderen een iets bescheidener aantal van 23 suggereren. Het middelpunt van de taart extravaganza was een prachtige 5 meter hoge traditionele Engelse fruitcake, met een gewicht van maar liefst 225 pond. Dit meesterwerk, versierd met het wapenschild van de Prins van Wales en het familiewapen van de familie Spencer, werd minutieus vervaardigd door de getalenteerde bakkers van de Royal Naval Cooking School.

Een taart voor elke gelegenheid

Onder de taarten op de receptie bevond zich een duplicaat van de hoofdtaart, klaargemaakt als voorzorgsmaatregel voor het geval er iets met het origineel zou gebeuren. Andere taarten toonden de vaardigheden van gerenommeerde patissiers, waaronder een creatie van een Belgische meester die bekend staat als de “taartenmaker van de koningen”. Ook een taart van een chef-kok van de koninklijke familie, die eerder had gebakken voor de 80e verjaardag van de koningin-moeder, sierde de viering. Weinig wisten dat deze getalenteerde chef later een taart zou maken ter ere van de doop van prins Harry.

Een stukje geschiedenis ter veiling

Tientallen jaren na de gedenkwaardige gebeurtenis is een stuk van een van de bruidstaarten zorgvuldig bewaard gebleven en nu klaar om geveild te worden. Dit opmerkelijke stuk taart, dat al 40 jaar in ongerepte staat is, is versierd met een kleurrijk wapenschild, zilveren bladeren, een zilveren hoefijzer en delicaat wit glazuur. Experts schatten dat dit gekoesterde stukje geschiedenis bijna $300 zal opbrengen op een veiling. Hoewel het nog steeds in opmerkelijke staat is, wordt het sterk afgeraden om het te consumeren.

In Conclusie

Het bijwonen van de bruiloft van Prinses Diana en Prins Charles was de ervaring van je leven. Van de adembenemende ceremonie tot de extravagante receptie, elk aspect van het evenement straalde elegantie en pracht uit. Het verrassende aantal taarten, waaronder het torenhoge fruitcake meesterwerk, voegde een vleugje eigenzinnigheid en verwennerij toe aan de festiviteiten. En nu een stuk van deze buitengewone taart geveild wordt, dient het als herinnering aan de blijvende fascinatie en adoratie voor het iconische koppel en hun sprookjeshuwelijk.

FAQ

Hoeveel taarten hadden prinses Diana en prins Charles op hun bruiloft?

Het exacte aantal taarten is onderwerp van discussie. Sommige bronnen spreken van 27 taarten en anderen van 23. Hoe dan ook, het is duidelijk dat het paar koos voor een uitbundige tentoonstelling van zoetigheden op hun huwelijksreceptie.

Hoe zag de hoofdtaart eruit?

Het middelpunt van de taart extravaganza was een torenhoge 5 meter hoge traditionele Engelse vruchtencake. De taart woog maar liefst 225 pond en was versierd met het wapenschild van de Prins van Wales en het familiewapen van de familie Spencer.

Wie bakte de hoofdtaart?

De hoofdtaart werd gebakken door de getalenteerde bakkers van de Royal Naval Cooking School. Het duurde meer dan 14 weken om hem te maken en te versieren, zodat elk detail perfect was voor de koninklijke gelegenheid.

Waren er dubbele taarten?

Ja, als voorzorgsmaatregel werd er een duplicaat van de hoofdtaart gemaakt voor het geval er iets met het origineel zou gebeuren. Dit zorgde ervoor dat de viering zonder problemen door kon gaan.

Wie waren de belangrijkste patissiers?

Een van de taarten was gemaakt door een Belgische patissier die bekend staat als de “taartenmaker van de koningen”. Daarnaast droeg een chef-kok van de koninklijke familie, die eerder een taart had gebakken voor de 80e verjaardag van de koningin-moeder, bij aan het assortiment zoete lekkernijen.

Is er nog iets van de bruidstaart bewaard gebleven?

Ja, een stuk van een van de bruidstaarten is 40 jaar lang zorgvuldig bewaard gebleven en wordt nu geveild. Versierd met een kleurrijk wapenschild, zilveren bladeren, een zilveren hoefijzer en delicate witte glazuur, dient het als een gekoesterd stukje geschiedenis van de iconische bruiloft. Het wordt echter afgeraden om het te consumeren.