Facts

Wat je moet weten over de laatste terugroeping van gerookte vis

Wat je moet weten over de laatste terugroeping van gerookte vis

De feestdagen zijn een tijd voor heerlijke maaltijden en feestelijke bijeenkomsten. Het is echter belangrijk om op de hoogte te blijven van voedselterugroepingen om de veiligheid van jou en je geliefden te garanderen. In dit artikel bespreken we de laatste terugroepactie van gerookte vis en geven we je alle essentiële informatie die je moet weten.

De terugroepaankondiging

Op 21 december heeft de FDA een terugroepactie van gerookte visproducten aangekondigd. Haifa Smoked Fish, gevestigd in Jamaica, New York, roept zijn 8-ounce verpakkingen koudgerookte tarbotvis terug vanwege mogelijke besmetting met Listeria. De specifieke partij producten met het label #246 wordt teruggeroepen en deze informatie is te vinden op een sticker op de achterkant van de verpakking.

Product Beschrijving

Het teruggeroepen product is verpakt in doorzichtig plastic met een goudkleurig bord en bevat gesneden tarbotvis. Het is gelabeld als “Haifa Smoked Fish & Caviar Turbot Smoked Cold” met een blauw etiket. Als je dit product hebt gekocht, is het belangrijk om het partijnummer op de verpakking te controleren om te bepalen of het deel uitmaakt van de terugroepactie.

Omvang van de terugroepactie

Ongeveer 230 kilo van het teruggeroepen product is geleverd aan retailers in New York en New Jersey. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze terugroepactie als je in deze gebieden woont of gerookte visproducten hebt gekocht. De terugroepactie werd gestart nadat de aanwezigheid van Listeria monocytogenes, een schadelijke kiem, in het product werd ontdekt tijdens procedurele tests uitgevoerd door het New York State Department of Agriculture.

Mogelijke gezondheidsrisico’s

Listeria-infectie, ook bekend als listeriose, kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hoewel er op het moment van deze verklaring nog geen ziektes zijn gemeld die verband houden met deze terugroepactie, is het belangrijk om voorzichtig te blijven. Listeriose treft vooral baby’s, senioren, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. De symptomen van listeriose zijn onder andere koorts, diarree, spierpijn, hoofdpijn en verwardheid. Deze symptomen kunnen één tot vier weken na het eten van besmet voedsel optreden. Zwangere vrouwen kunnen milde griepachtige symptomen ervaren; listeriose kan echter ernstige gevolgen hebben voor foetussen en kan leiden tot een miskraam of doodgeboorte.

Te nemen maatregelen

Als je verpakkingen Haifa Gerookte Vis Koudgerookte Tarbot hebt gekocht die deel uitmaken van de terugroepactie, wordt het sterk aangeraden om ze terug te brengen naar de winkel waar je ze hebt gekocht. Het bedrijf biedt een volledige terugbetaling aan voor de getroffen producten. Voor vragen of problemen kun je rechtstreeks contact opnemen met Haifa Smoked Fish op 718-523-8899. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur Eastern Standard Time.

Conclusie

Op de hoogte blijven van terugroepacties is cruciaal voor de veiligheid en het welzijn van jezelf en je gezin. De laatste terugroepactie van gerookte vis van Haifa Smoked Fish met betrekking tot koudgerookte tarbot benadrukt het belang van waakzaamheid bij voedselconsumptie. Door op de hoogte te zijn van de terugroepactie, het partijnummer op de verpakking te controleren en de juiste maatregelen te nemen als je het betreffende product hebt gekocht, kun je de potentiële risico’s van besmetting met Listeria beperken. Blijf veilig en geniet van gezonde feestdagen!

FAQ

Wat is de reden voor het terugroepen van gerookte vis?

De terugroeping van gerookte vis is te wijten aan mogelijke besmetting met Listeria. De specifieke partij producten met het label #246 wordt teruggeroepen door Haifa Smoked Fish.

Hoe kan ik het teruggeroepen product identificeren?

Het teruggeroepen product is een 8-ounce verpakking koudgerookte tarbotvis. Het is verpakt in doorzichtig plastic met een goudkleurig bord en heeft een blauw etiket met de tekst “Haifa Smoked Fish & Caviar Turbot Smoked Cold”. Je kunt het partijnummer, dat #246 is, vinden op een sticker op de achterkant van de verpakking.

Waar zijn de teruggeroepen producten geleverd?

De teruggeroepen producten zijn geleverd aan retailers in New York en New Jersey. Als je in deze gebieden woont of gerookte visproducten hebt gekocht, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van deze terugroepactie.

Wat zijn de mogelijke gezondheidsrisico’s van besmetting met Listeria?

Listeria-infectie, of listeriose, kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, vooral voor kwetsbare groepen zoals baby’s, senioren, zwangere vrouwen en personen met een verzwakt immuunsysteem. Symptomen zijn onder andere koorts, diarree, spierpijn, hoofdpijn en verwardheid. Zwangere vrouwen kunnen milde griepachtige symptomen ervaren, maar listeriose kan ernstige gevolgen hebben voor foetussen en kan leiden tot een miskraam of doodgeboorte.

Zijn er ziektes gemeld in verband met deze terugroepactie?

Op het moment van aankondiging zijn er geen ziektes gemeld in verband met deze terugroepactie. Het is echter belangrijk om voorzichtig te blijven en de juiste maatregelen te nemen als je het betreffende product hebt gekocht.

Wat moet ik doen als ik de teruggeroepen gerookte vis heb gekocht?

Als je verpakkingen Haifa Gerookte Vis Tarbot Koud Gerookt hebt gekocht die deel uitmaken van de terugroepactie, wordt het sterk aangeraden om ze terug te brengen naar de winkel waar je ze hebt gekocht. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je rechtstreeks contact opnemen met Haifa Smoked Fish op 718-523-8899 tijdens de openingstijden van hun klantenservice, maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur Eastern Standard Time.