Facts

Deze Long Island McDonald’s is eigenlijk een herenhuis

Een verborgen juweel: De Long Island McDonald’s Mansion

Als inwoner van Long Island, New York, had ik onlangs de gelegenheid om een werkelijk opmerkelijke McDonald’s locatie te bezoeken die me versteld deed staan. Deze McDonald’s ligt verscholen in het charmante dorpje Hyde Park en is gevestigd in een prachtig herenhuis dat dateert uit 1795. Het is een onverwachte fusie van fastfood en historische architectuur die zorgt voor een unieke en gedenkwaardige eetervaring.

Een eetervaring als geen ander

Binnenstappen in het McDonald’s landhuis is alsof je een ander tijdperk binnenstapt. De ronde veranda, met ramen van bijna vloer tot plafond, biedt een blik in een bruisende eetzaal vol lachende klanten. Toen ik door de verzilverde glazen deur de lobby in liep, werd ik begroet door de prachtige hardhouten vloeren en een grote dubbele trap die naar een eetgedeelte op de tussenverdieping leidde.
De ruimte voelde ruim en luchtig aan, dankzij de overvloed aan ramen die bijna elke muur sierden. Het gewelfde plafond torende boven de ruimte uit en bereikte een hoogte van bijna drie verdiepingen. Het was een lust voor het oog en onderscheidde deze McDonald’s van alle andere die ik ooit had bezocht.

Een rijke geschiedenis

De Denton boerderij, zoals het landhuis bekend staat, heeft een rijke geschiedenis die bijdraagt aan zijn charme. Gebouwd door een vooraanstaande familie die zich meer dan een eeuw eerder in het gebied vestigde, onderging het oorspronkelijke gebouw verschillende toevoegingen en reconstructies voordat het in de jaren 1860 werd omgetoverd tot een herenhuis in Georgische stijl.
Hoewel de exacte details over wanneer de familie Denton het landgoed verkocht onduidelijk blijven, heeft het herenhuis in de loop van zijn geschiedenis verschillende commerciële bestemmingen gehad. Van een Italiaans restaurant tot twee andere etablissementen werd het uiteindelijk een uitvaartcentrum in de jaren 1930. Het was echter McDonald’s franchise-eigenaar Larry Anderer die het potentieel zag in dit vervallen gebouw en besloot het te restaureren.

Een strijd om het behoud van de geschiedenis

Anderers plan om het landhuis te slopen stuitte op hevig verzet van de plaatselijke gemeenschap. De pas opgerichte North Hempstead Historic Landmarks Preservation Commission erkende de historische betekenis van het gebouw en kwam tussenbeide om het te redden. Na een langdurig en kostbaar restauratieproces werd het landhuis omgetoverd tot de 12.000e McDonald’s vestiging en opende het in 1991 zijn deuren voor het publiek.
De feestelijke opening van het McDonald’s landhuis werd met veel spanning en verwachting tegemoet gezien. De stad North Hempstead kwam tot leven toen mensen toestroomden om deze unieke eetgelegenheid te ervaren. Het openingsweekend veroorzaakte zelfs grote verkeersopstoppingen: auto’s stonden in de rij langs de Jericho Turnpike voor een kans om te dineren bij deze buitengewone McDonald’s.

Een McDonald’s zoals geen ander

Een van de onderscheidende kenmerken van deze McDonald’s is de naleving van de specifieke bepalingen met betrekking tot de aanwijzing als historisch gebouw. In tegenstelling tot andere locaties met de iconische gouden bogen, draagt dit McDonald’s landhuis slechts een klein, onopvallend bord met het herkenbare rood-gele logo. De ingetogen aanwezigheid laat de grootsheid van het landhuis doorschijnen en maakt het tot een waar verborgen juweeltje.
Een bezoek aan het Long Island McDonald’s landhuis was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Het combineert naadloos het gemak en de vertrouwdheid van McDonald’s met de elegantie en geschiedenis van een vervlogen tijdperk. Het dient als een herinnering dat zelfs op onverwachte plaatsen, schatten en verrassingen wachten op degenen die bereid zijn om te verkennen.
Als je ooit in Long Island komt, raad ik je ten zeerste aan een bezoek te brengen aan deze bijzondere McDonald’s. Het is een kans om te genieten van een Big Mac en Chicken McNuggets terwijl je ondergedompeld wordt in de tijdloze schoonheid van een historisch herenhuis.

FAQ

Wat is de geschiedenis achter het Long Island McDonald’s landhuis?

Het Long Island McDonald’s landhuis, ook bekend als de Denton boerderij, dateert uit 1795. Het werd gebouwd door een vooraanstaande familie die zich meer dan een eeuw eerder in het gebied vestigde. Het oorspronkelijke gebouw onderging renovaties en toevoegingen tot het in de jaren 1860 werd omgetoverd tot een herenhuis in Georgische stijl, vergelijkbaar met wat je vandaag de dag ziet.

Waarom wordt het Long Island McDonald’s herenhuis beschouwd als een historisch gebouw?

Het herenhuis is van historisch belang vanwege de bouwstijl en de bijdragen van de familie Denton en latere eigenaren aan de plaatselijke gemeenschap. Het werd door de North Hempstead Historic Landmarks Preservation Commission erkend als historisch gebouw, wat leidde tot het behoud en de restauratie ervan.

Wie redde het Long Island McDonald’s landhuis van de sloop?

Eigenaar Larry Anderer van de McDonald’s franchise kocht het pand in 1987 met de bedoeling het vervallen gebouw te slopen. Leden van de lokale gemeenschap waren echter fel tegen de sloop en de North Hempstead Historic Landmarks Preservation Commission kwam tussenbeide om het landhuis te redden. Hun inspanningen leidden ertoe dat het herenhuis tot historisch gebouw werd verklaard en vervolgens gerestaureerd.

Wanneer ging het Long Island McDonald’s landhuis open voor het publiek?

Het Long Island McDonald’s landhuis opende zijn deuren voor het publiek in 1991. Het werd de 12.000ste McDonald’s vestiging en de stad North Hempstead was erg enthousiast en verwachtingsvol. De grote opening trok veel aandacht, met files toen mensen in de rij stonden langs de Jericho Turnpike om de unieke eetgelegenheid te ervaren.

Heeft het Long Island McDonald’s landhuis de iconische gouden bogen?

Nee, het Long Island McDonald’s landhuis heeft niet de beroemde gouden bogen die typisch zijn voor McDonald’s restaurants. Omdat het een historisch gebouw is, staat er alleen een klein, onopvallend bordje met het rood-gele McDonald’s logo voor het landhuis. De nadruk ligt op het behoud en de architectonische schoonheid van het landhuis.

Is het Long Island McDonald’s landhuis een bezoek waard?

Absoluut! Het Long Island McDonald’s landhuis biedt een unieke eetervaring die het gemak van McDonald’s combineert met de elegantie en geschiedenis van een historisch landhuis. Het is een verborgen juweeltje dat de fusie van fastfood en architectonische schoonheid laat zien. Of je nu in de buurt woont of Long Island bezoekt, een bezoek aan deze bijzondere McDonald’s is een echte aanrader.