Kitchen

Hier is een gemakkelijke manier om je voedsel vacuüm te sealen

De truc van het vacuüm sealen die tijd en geld bespaart

Als iemand die graag kookt en voedsel bewaart voor later gebruik, heb ik een ongelooflijk eenvoudige en kosteneffectieve manier gevonden om mijn voedsel vacuüm te sealen zonder dat ik een aparte vacuümsealer hoef te kopen. Het is een game-changer!

Waarom je eten vacuüm sealen?

Het vacuüm sealen van voedsel heeft verschillende voordelen. Het helpt vriesbrand voorkomen, houdt basisproducten langer vers en vertraagt bederf door de lucht eruit te halen. Het kan zelfs de verdeling van marinades verbeteren en het kookproces onder controle houden als je sous vide technieken gebruikt.

De gemakkelijke, betaalbare oplossing

In plaats van te investeren in een duur keukenapparaat, kun je de waterverplaatsingsmethode gebruiken om een effectieve vacuümafdichting te creëren. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar basisonderdelen die je al in je keuken hebt: een grote kom, een handdoek en diepvriesbestendige plastic zakken.

Vacuüm sealen zonder machine

Het proces is eenvoudig:

  1. Keer de sealnaden van de plastic zak binnenstebuiten om een manchet rond de rand te maken.
  2. Doe je eten in de zak en schik het in een gelijkmatige laag.
  3. Gebruik je handen om zoveel mogelijk lucht eruit te drukken en sluit dan de zak grotendeels af, waarbij je één hoek open laat.
  4. Dompel de zak onder in het water terwijl je de open hoek vasthoudt en eventuele luchtbellen gladstrijkt.
  5. Gebruik je vingers om het laatste stukje van de verzegeling dicht te drukken zodra de zak onder water is, behalve de open hoek.
  6. Haal de zak uit het water en droog hem af.

De verzegeling moet strak zijn en perfect passen bij de vorm van het voedsel in de zak. Als het nog steeds los lijkt te zitten, kun je het proces opnieuw proberen.

Veelzijdig en kosteneffectief

Deze waterverplaatsingsmethode is een fantastisch alternatief voor het kopen van een speciale vacuümsealer. Het is perfect voor mensen die niet regelmatig voedsel vacuüm hoeven te sealen, zodat je kunt genieten van de voordelen van vacuüm sealen en koken zonder de extra kosten van een ander keukenapparaat.

FAQ

De houdbaarheid van vacuüm geseald voedsel kan aanzienlijk worden verlengd in vergelijking met conventioneel bewaard voedsel. Vlees kan 3-5 keer langer houdbaar zijn, terwijl fruit en groenten 1-3 weken langer vers kunnen blijven. De exacte duur hangt af van het specifieke voedsel en de opslagcondities.

Kan ik de plastic zakken voor het vacuüm sealen hergebruiken?

Ja, je kunt de plastic zakken opnieuw gebruiken zolang ze vriesbestendig zijn en niet beschadigd. Draai gewoon de sealnaden weer binnenstebuiten om een nieuwe manchet te maken voordat u ze opnieuw gebruikt.

Heb ik speciale apparatuur nodig behalve een kom en plastic zakken?

Nee, het enige andere dat u nodig hebt is een schone, droge handdoek om de zakjes af te vegen nadat u ze uit het water hebt gehaald. De waterverplaatsingsmethode vereist geen extra gereedschap of apparatuur.

Kan ik deze techniek gebruiken voor sous vide koken?

Absoluut! Het vacumeren van voedsel is een essentiële stap in het sous vide kookproces, omdat het helpt om marinades gelijkmatig te verdelen en de kookomgeving te controleren. De waterverplaatsingsmethode werkt perfect voor deze toepassing.

Is deze methode net zo effectief als het gebruik van een vacuümsealer?

De waterverplaatsingsmethode kan een zeer strakke, effectieve seal maken die bijna net zo goed is als een speciale vacuümsealer. Hoewel het misschien niet zo perfect is, levert het uitstekende resultaten op zonder de extra kosten van een ander keukenapparaat.