Facts

De onvertelde waarheid over Cold Stone Creamery

De onvertelde waarheid over Cold Stone Creamery

Cold Stone bestaat al langer dan je denkt

Als iemand die door de jaren heen regelmatig Cold Stone Creamery heeft bezocht, kan ik bevestigen dat deze ijsketen al veel langer klanten verblijdt dan veel mensen zich realiseren. De eerste Cold Stone Creamery vestiging opende in 1988 in Tempe, Arizona, een voorstad van Phoenix. Oprichters Donald en Susan Sutherland hadden jarenlang gezocht naar de perfecte balans tussen hard verpakt ijs en soft serve, en toen ze het niet konden vinden, besloten ze het zelf te creëren.
In de begindagen was het een strijd om klanten aan te trekken en de Sutherlands zagen de eerste 15 maanden erg weinig bezoekers. Maar toen besteedde een lokale krant aandacht aan de winkel en prees het ijs, en toen begon het pas echt te lopen. Vandaag de dag is Cold Stone Creamery een geliefde franchise met vestigingen in de hele Verenigde Staten en daarbuiten.

Elke Cold Stone winkel heeft echt een koude stenen plaat

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van Cold Stone Creamery is de letterlijke koude stenen plaat die in elke winkel aanwezig is. Deze plaat, gemaakt van graniet, wordt bewaard op een kille 16 graden Fahrenheit en speelt een cruciale rol in het ijsbereidingsproces.
Als je iets lekkers bestelt bij Cold Stone, wordt je ijs geschept en vervolgens op deze koude granieten plaat gegooid. De medewerker mengt er vervolgens de gewenste toppings en mix-ins doorheen, zodat het ijs tijdens het hele proces perfect koud blijft. De hittebestendige en duurzame eigenschappen van de granieten plaat maken het de ideale ondergrond voor deze gepersonaliseerde ijscreatie.

Cold Stone ijs wordt vers gemaakt

Een ander belangrijk aspect van de Cold Stone Creamery ervaring is het feit dat het ijs dat in elke winkel wordt geserveerd elke dag ter plekke vers wordt gemaakt. Toen de Sutherlands begonnen met het openen van hun ijswinkel, waren ze vastbesloten om een premium product aan te bieden, en dat betekende het ijs zelf maken met behulp van hoogwaardige ingrediënten.
Het personeel van elke Cold Stone locatie gebruikt een ijsmachine om kleine batches van de zoete lekkernij te mixen, zodat het altijd vers en heerlijk is wanneer de klant binnenkomt om zijn gepersonaliseerde meesterwerk te maken. Deze toewijding aan versheid is een van de redenen waarom het ijs van Cold Stone zo geliefd is bij de trouwe fans.

Cold Stone’s topping opties lijken eindeloos

Een van de dingen die Cold Stone Creamery onderscheidt van andere ijssalons is het enorme aantal beschikbare toppingopties. Terwijl veel plaatsen een handvol standaard toppings zoals hagelslag of chocolade chips bieden, neemt Cold Stone dingen naar het volgende niveau.
Klanten kunnen kiezen uit een verbijsterend aantal mixen, inclusief alles van appeltaartvulling en gemalen kaneel tot glazuur en stukjes cake. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos, en het is niet ongewoon voor klanten om helemaal los te gaan en elke topping aan hun ijscreatie toe te voegen – zelfs als het ze uiteindelijk een aardige cent kost.

Cold Stone Creamery ijs heeft een super hoog vetgehalte

Als het gaat om het perfecte ijs, hadden de oprichters van Cold Stone Creamery een specifieke visie in gedachten – een balans tussen traditioneel hard verpakt ijs en de romigheid van soft serve. Om dit te bereiken, gebruikten ze een recept dat resulteert in super-premium ijs met een ongelooflijk hoog vetgehalte.
Volgens de International Dairy Foods Association, moet een ijsje om als “super-premium” beschouwd te worden, een hoger vetgehalte hebben dan gewoon ijs, samen met het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. En dat is precies wat Cold Stone doet – hun Sweet Cream ijs bevat maar liefst 21 gram vet per portie, vergeleken met de typische 7-13 gram in een gewone portie van een halve kop.
Hoewel dit superhoge vetgehalte misschien niet de gezondste optie is, is het ongetwijfeld wat het ijs van Cold Stone zijn rijke, romige en heerlijke smaak geeft waardoor klanten blijven terugkomen voor meer.

Elke Cold Stone smaak begint met een van de vier recepten

Met alle verschillende smaken die verkrijgbaar zijn bij Cold Stone Creamery, kan het makkelijk zijn om aan te nemen dat het ijs wordt gemaakt van talloze unieke recepten. De waarheid is echter dat elke smaak begint met een van slechts vier basisrecepten.
Deze vier recepten – Sweet Cream, Chocolate, Vanilla en Strawberry – dienen als basis voor alle ijssmaken van Cold Stone, zowel de klassieke hoofdgerechten als de wisselende seizoensaanbiedingen. Het personeel voegt vervolgens extra ingrediënten en smaken toe om de grote verscheidenheid aan opties te creëren die beschikbaar zijn voor klanten.
Deze gestroomlijnde aanpak stelt Cold Stone in staat om op efficiënte wijze ijs van hoge kwaliteit te produceren en toch een indrukwekkende reeks smaken aan te bieden voor elke smaakvoorkeur.

FAQ

Cold Stone bestaat al langer dan je denkt

Hoe lang bestaat Cold Stone Creamery al?

De eerste Cold Stone Creamery locatie opende in 1988 in Tempe, Arizona, een voorstad van Phoenix. Oprichters Donald en Susan Sutherland waren jarenlang op zoek geweest naar de perfecte balans tussen hard verpakt ijs en soft serve, en toen ze het niet konden vinden, besloten ze het zelf te creëren.

Hoe is Cold Stone populair geworden?

In de begindagen was het een strijd om klanten aan te trekken. De Sutherlands zagen de eerste 15 maanden erg weinig bezoekers. Maar toen besteedde een lokale krant aandacht aan de winkel en prees het ijs, en toen begon het pas echt te lopen. Vandaag de dag is Cold Stone Creamery een geliefde franchise met vestigingen in de hele Verenigde Staten en daarbuiten.

Wat maakt het ijs van Cold Stone uniek?

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Cold Stone Creamery is de letterlijke koude stenen plaat die in elke winkel aanwezig is. Deze plaat, gemaakt van graniet, wordt bewaard op een kille 16 graden Fahrenheit en speelt een cruciale rol in het ijsbereidingsproces.

Hoe wordt het ijs van Cold Stone gemaakt?

Een ander belangrijk aspect van de Cold Stone Creamery ervaring is het feit dat het ijs dat in elke winkel geserveerd wordt elke dag ter plekke vers gemaakt wordt. Het personeel van elke Cold Stone locatie gebruikt een ijsmachine om kleine batches van de zoete lekkernij te mixen, zodat het altijd vers en heerlijk is wanneer de klant binnenkomt om een persoonlijk meesterwerk te maken.

Wat maakt de toppings van Cold Stone anders?

Een van de dingen die Cold Stone Creamery onderscheidt van andere ijssalons is het enorme aantal beschikbare topping opties. Klanten kunnen kiezen uit een verbijsterend aantal mixen, inclusief alles van appeltaartvulling en gemalen kaneel tot glazuur en stukjes cake. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.