Facts

De onvertelde waarheid van High Noon

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid van High Noon

Het merk wilde aanvankelijk wodka verkopen

Het is moeilijk voor te stellen dat High Noon bekend zou staan om iets anders dan gepikeerde seltzers, maar dat was niet het oorspronkelijke plan van het bedrijf voor het merk. Het moederbedrijf van High Noon, E. & J. Gallo Winery, wilde High Noon aanvankelijk verkopen als 80-proof wodka. De alcohol met een hoog alcoholgehalte werd een jaar voordat High Noon in blik op de markt kwam getest. E. & J. Gallo dacht eerst dat de wodka een uitloper zou worden van het populaire wodkamerk New Amsterdam.
E. & J. Gallo merkte echter de stijgende populariteit van harde seltzer en besefte dat het snel de markt kon betreden door zijn idee voor een gedistilleerde drank aan te passen en in blikjes te doen. “We hadden een perfect klein juweeltje, High Noon Vodka, dat voor de verkeerde dingen werd gebruikt,” vertelde Britt West, vicepresident en general manager van sterke dranken voor E. & J. Gallo Winery, aan Wine Enthusiast. Er heerste een misverstand onder klanten dat de meeste ingeblikte seltzers echte wodka bevatten, ook al zijn de meeste gemaakt van gefermenteerde rietsuiker of gebrouwen mout. “Als mensen denken dat ze wodka drinken, geef ze dan wodka,” voegde West eraan toe. De wodka die wordt gebruikt in High Noon blikjes wordt vijf keer gedistilleerd en gemaakt van maïs uit het Midwesten van hoogwaardige producenten uit de regio (via High Noon Spirits).

High Noon is gemaakt door een doorgewinterde drankenfabrikant

Zoals eerder vermeld is High Noon een product van E. & J. Gallo Winery. Het bedrijf bestaat al sinds 1933, maar is misschien niet bij iedereen bekend. De sterke dranken die E. & J. Gallo maakt en/of distribueert zijn echter bekende namen voor barliefhebbers. Het portfolio van E. & J. Gallo omvat gedistilleerde merken als New Amsterdam wodka/gin, Familia Camarena tequila, RumHaven, Diplomático Rum en nog veel meer. In de wijnsector zijn enkele van de opmerkelijke lijnen André, Maison No. 9, Dark Horse, Carlo Rossi, Barefoot en nog veel meer.
High Noon is de eerste en enige stap van het al lang bestaande wijn- en gedistilleerdmerk in de likeursector. De wodka seltzers in blik werden in 2019 gelanceerd (via Wine Business). Om een idee te krijgen van de reikwijdte van E. & J. Gallo, meldt Forbes dat het bedrijf 5 miljard dollar bruto omzet maakt, waarmee het vanaf 2021 een van Amerika’s Top 100 grootste particuliere bedrijven is. Het hoofdkantoor van E. & J. Gallo Winery is gevestigd in Modesto, Californië, maar de producten van het merk zijn te vinden in bars en winkels in de hele VS en ver daarbuiten.

High Noon’s recept onderscheidt zich van de rest

Het gebruik van echte wodka door High Noon was niet alleen handig voor het bedrijf dat de 80-proefs likeur al in huis had. Het onderscheidde High Noon ook van zijn concurrenten. Hoewel veel mensen denken dat harde seltzers gemaakt zijn met sterke drank, gebruiken de meeste gepikeerde seltzers zoals White Claw en Truly alcohol gebrouwen uit mout of suiker in hun blikjes.
High Noon gebruikt niet alleen echte wodka, maar ook echt sap, wat volgens Liza Paquette, hoofd consumenteninzichten van Drizly, een belangrijke marketingtroef is voor gezondheidsbewuste klanten (via BevAlc Insights). Dit onderscheidt het ook van veel van zijn concurrenten, aangezien de meeste harde seltzers op smaak worden gebracht met extracten en natuurlijke smaakstoffen in plaats van sap. Bovendien was het een van de eerste blikjes dat beschreven werd als zowel een harde seltzer als een ready-to-drink (RTD) ingeblikte cocktail, waardoor het bijna een aparte categorie in het midden creëerde. High Noon kost iets meer dan dranken op basis van moutlikeur, maar Paquette zegt dat consumenten bereid zijn extra te betalen voor een drankje met hoogwaardige en gemakkelijk herkenbare ingrediënten op het etiket. En dankzij het feit dat er geen suiker is toegevoegd, is het een lichte optie die gemakkelijk de hele avond kan worden gedronken zonder een ziek of overvol gevoel.

De seltzers in blik waren vanaf het begin populair

Sinds het debuut in 2019 heeft High Noon een snel succes geboekt dat voor de meeste nieuwe bedrijven moeilijk te bevatten is. Het eerste jaar dat ze aan het publiek werden verkocht, verwachtte het bedrijf de lancering te benaderen als een testrun. In plaats daarvan waren ze een enorme hit die dat jaar 600.000 kratten verkocht en de vraag bleef maar stijgen. Ze breidden snel uit naar alle 50 staten tijdens hun eerste paar jaar en de populariteit van High Noons bleef stijgen (via Wine Enthusiast).
In 2020, toen problemen met de toeleveringsketen als gevolg van de pandemie vrijwel alle facetten van het bedrijfsleven beïnvloedden, moest High Noon aluminium blikjes invliegen om aan de vraag te kunnen voldoen. In de zomer van 2021 steeg de omzet van High Noon met 316% ten opzichte van het jaar ervoor. Online drankverkoper Drizly erkende ook de snelle stijging van High Noon, vooral tussen 2020 en 2021. Drizly verzamelde de Top 20 verkopende kant-en-klare cocktails in blik gedurende die periode en High Noon variety packs en single-flavor cases namen in totaal zeven plekken in op de lijst (via BevAlc Insights). De RTD-markt is ongetwijfeld uitgebreid, waardoor High Noon een leger aan concurrentie heeft gekregen waar het in die beginjaren niet mee te maken had. De drank is echter net zo populair geworden als een doorsnee binnenlands bier, dus het zal waarschijnlijk een populair basisproduct blijven ondanks dat er nieuwe merken cocktails in blik in de koelkast komen.

High Noon kreeg een enorme aanhang via sociale media

Een deel van het succes van High Noon is de zichtbaarheid, dus marketing is duidelijk belangrijk voor het merk. Je ziet vaak High Noon-borden in de etalages van slijterijen of High Noon-paraplu’s in de schaduw van tafels op caféterrassen. Een van de grootste marketingacties kwam in mei 2020 toen High Noon en Barstool Sports een partnerschap aangingen. De aankondiging van de samenwerking zorgde ook voor twee nieuwe smaken, limoen en perzik. In de daaropvolgende jaren hebben de twee bedrijven hun wederzijds voordelige partnerschap verder uitgebreid (via PR New).
In het algemeen is High Noon een sensatie geworden in de markt van ingeblikte cocktails en seltzers. Door het gebruik van echte wodka en echt vruchtensap, in combinatie met de strakke branding en strategische marketing, is High Noon de eerste keuze geworden voor veel drinkers die op zoek zijn naar een handige en smaakvolle alcoholische drank. Omdat de RTD-markt blijft groeien, lijkt High Noon klaar om een topspeler te blijven.

FAQ

Wat was het oorspronkelijke plan van High Noon voor het merk?

Het moederbedrijf van High Noon, E. & J. Gallo Winery, wilde High Noon aanvankelijk verkopen als een 80-proof wodka. De alcohol met een hoog alcoholgehalte werd een jaar voordat High Noon in blik op de markt kwam getest, als uitloper van het populaire wodkamerk New Amsterdam. E. & J. Gallo merkte echter de stijgende populariteit van harde seltzer op en besefte dat het snel de markt kon betreden door zijn idee voor een gedistilleerde drank aan te passen en in blikjes te doen.

Wie heeft High Noon gemaakt?

High Noon is een product van E. & J. Gallo Winery, een gerenommeerd wijnhuis en gedistilleerdmerk dat al sinds 1933 bestaat. Het portfolio van E. & J. Gallo omvat gedistilleerde drankenmerken als New Amsterdam wodka/gin, Familia Camarena tequila, RumHaven, Diplomático Rum en nog veel meer. High Noon is de eerste en enige stap van het bedrijf in de drankconservensector en wordt in 2019 gelanceerd.

Waarin verschilt het recept van High Noon van andere spiked seltzers?

High Noon gebruikt echte wodka, waardoor het zich onderscheidt van de meeste seltzers met prik die alcohol uit mout of suiker gebruiken. Er wordt ook echt vruchtensap gebruikt, waardoor het zich onderscheidt van veel concurrenten die extracten en natuurlijke smaakstoffen gebruiken. Bovendien was High Noon een van de eerste blikjes dat werd omschreven als zowel een harde seltzer als een ready-to-drink (RTD) cocktail in blik, waardoor een aparte categorie werd gecreëerd.

Hoe succesvol was High Noon bij de lancering?

High Noon was vanaf het begin een enorme hit, met een verkoop van 600.000 blikjes in het eerste jaar, 2019. De vraag bleef maar stijgen en het bedrijf breidde binnen de eerste paar jaar uit naar alle 50 staten. In 2020, tijdens de problemen met de toevoerketen van de pandemie, moest High Noon aluminium blikjes invliegen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. In 2021 was de omzet 316% hoger dan het jaar ervoor.

Hoe heeft de marketingstrategie van High Noon bijgedragen aan het succes?

High Noon heeft een sterke aanwezigheid op sociale media en strategische marketingpartnerschappen. In 2020 ging het een partnerschap aan met Barstool Sports, wat ook twee nieuwe smaken opleverde: limoen en perzik. Het merk is ook goed zichtbaar door borden in de etalages van slijterijen en felgele paraplu’s op caféterrassen, wat bijdraagt aan de wijdverspreide zichtbaarheid en merkherkenning.