Kitchen

TikTok’s 3-ingrediënten dessert is gemaakt voor liefhebbers van slagroom

Een heerlijk eenvoudig dessert zonder schuldgevoel

Als iemand die dol is op zoete lekkernijen, maar op zijn gezondheid probeert te letten, was ik blij toen ik dit toetje met 3 ingrediënten en bevroren slagroom tegenkwam, dat op TikTok furore maakte. Het concept is briljant eenvoudig – alles wat je nodig hebt is slagroom uit blik, chocoladeschilfers en butterscotch-chips.

No-Bake Verwennerij

Een van de beste dingen aan dit dessert is dat je het helemaal niet hoeft te bakken. Na het smelten van de chocolade en butterscotch chips in de magnetron, spuit je de slagroom in hoopjes op een bakplaat, druppel je de gesmolten chocolade erover en zet je het in de vriezer. Na ongeveer een uur heb je een heerlijk bevroren traktatie die perfect is om je zoete trek te bevredigen zonder je te belasten.

Een gezondheidsbewuste verwennerij

Wat ik zo lekker vind aan dit dessert is dat het verrassend weinig calorieën en koolhydraten bevat, vooral als je kiest voor zelfgemaakte slagroom. Een portie bevat slechts ongeveer 70 calorieën en 1,5 netto koolhydraten, waardoor het een heerlijke verwennerij zonder schuldgevoel is voor mensen die een keto of koolhydraatarme levensstijl volgen. En je kunt het gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak door verschillende smaken chocolade te gebruiken of toppings zoals hagelslag toe te voegen.

Veelzijdig en handig

Nog een voordeel van dit dessert is de veelzijdigheid. Je kunt een grote partij maken en in de vriezer bewaren voor als je plotseling trek krijgt in zoetigheid. En omdat het fingerfood is, is het perfect om makkelijk te snacken of te serveren op feestjes. Geen kommen of lepels nodig!
Over het geheel genomen raad ik je ten zeerste aan om dit virale TikTok-dessert eens te proberen. Het is een heerlijke, makkelijke en gezondheidsbewuste manier om je zoetekauw te stillen en het zal zeker indruk maken op je vrienden en familie.

FAQ

Wat zijn de hoofdingrediënten van dit TikTok-dessert?

De hoofdingrediënten voor dit dessert met 3 ingrediënten zijn slagroom uit blik, chocoladestukjes en butterscotch-chips.

Is dit toetje makkelijk te maken?

Ja, dit dessert is ongelooflijk makkelijk te maken. Het enige echte “kookwerk” dat nodig is, is het smelten van de chocolade en de butterscotch-chips in de magnetron, en dan gewoon de slagroom erop spuiten en de gesmolten chocolade erover sprenkelen.

Is dit dessert gezond?

Verrassend genoeg wordt dit dessert beschouwd als een relatief gezonde en caloriearme optie. Een portie bevat ongeveer 70 calorieën en slechts 1,5 netto koolhydraten, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die een keto of koolhydraatarm dieet volgen.

Kan ik zelfgemaakte slagroom gebruiken in plaats van slagroom uit blik?

Absoluut! Het is zelfs aan te raden om zelfgemaakte slagroom te gebruiken, vooral als je dit dessert keto vriendelijk wilt maken. Alles wat je nodig hebt is zware room, poedersuiker en vanille-extract om thuis je eigen slagroom te maken.

Hoe lang blijft dit dessert goed in de vriezer?

Als je dit bevroren toetje met slagroom in een luchtdichte verpakking bewaart, kan het een hele tijd in de vriezer bewaard worden. Het artikel suggereert dat je gemakkelijk een grote partij kunt maken en ervan kunt genieten wanneer je trek krijgt in zoetigheid.