Facts

New York’s Metro geeft een nieuwe betekenis aan de ‘Subway’ sandwich

Het verrukkelijke meesterwerk van de metro

Als levenslange New Yorker heb ik het metrosysteem van de stad in de loop der jaren op talloze manieren zien evolueren. Maar ik had nooit gedacht dat het ooit culinair zou worden. Totdat de Metropolitan Transportation Authority (MTA) een unieke samenwerking aankondigde met de iconische broodjeszaak Alidoro.

Eerbetoon aan de metrogeschiedenis

De gelimiteerde “1904” sandwich is een echte viering van de New Yorkse metrogeschiedenis. Deze meesterlijke creatie is vernoemd naar het oprichtingsjaar van het ondergrondse transportsysteem van de stad en is een eerbetoon aan de wortels van onze geliefde metro. De “1904” is gemaakt met de beste lokale ingrediënten en is een bewijs van de diverse smaken die het eten in New York zo bijzonder maken.

Pastrami perfectie

De ster van dit broodje is ongetwijfeld de pastrami, afkomstig van de legendarische Katz Delicatessen. Zoals elke echte New Yorker weet, is Katz’s pastrami legendarisch en de toevoeging ervan aan de “1904” verheft de hele ervaring. In combinatie met gekonfijte knoflookcrème, een pittige mosterdachtige koolsla en gerijpte provolonekaas is deze met pastrami gevulde verrukking een meesterwerk om van te watertanden.

Een echt lokale samenwerking

Wat de “1904” echt speciaal maakt is de samenwerking tussen Alidoro en een aantal andere iconische eetgelegenheden in de stad. Het zuurdesem roggebroodje komt bijvoorbeeld van Newlight Breadworks in de Bronx, wat nog een extra laagje lokale flair toevoegt aan dit op de metro geïnspireerde broodje. En de op de metrokaart geïnspireerde verpakking? Het is de perfecte finishing touch die je rechtstreeks naar het hart van New York City brengt.

Landelijke Cravings

Voor degenen onder ons die niet naar een van Alidoro’s Manhattan-locaties kunnen komen, is er goed nieuws: de “1904” sandwich is verkrijgbaar voor verzending door het hele land via Goldbelly. Voor $14 per stuk is dat een kleine prijs voor een voorproefje van de New Yorkse metrogeschiedenis, rechtstreeks aan huis bezorgd.
Of je nu al lang in New York woont of een bezoeker bent die de stad echt wil proeven, de “1904” sandwich moet je proberen. Het is een heerlijke herinnering dat de invloed van de MTA veel verder gaat dan het dagelijkse woon-werkverkeer – het is een viering van de smaken die deze stad zo uniek speciaal maken.

FAQ

De sandwich “1904” is een limited-time samenwerking tussen de New York City Metropolitan Transportation Authority (MTA) en de Italiaanse sandwichketen Alidoro. De sandwich is vernoemd naar het oprichtingsjaar van het New Yorkse metrosysteem en viert de vervoersgeschiedenis van de stad met een verrukkelijke combinatie van pastrami, gekonfijte knoflookcrème, mosterdachtige koolsla en oude provolonekaas, allemaal genesteld in een zuurdesem roggebroodje.

Waar kan ik de “1904” sandwich vinden?

Het broodje “1904” is verkrijgbaar bij alle vijf Alidoro’s locaties in Manhattan van 28 september tot eind oktober. Voor degenen die niet naar New York kunnen komen, kan het broodje ook worden besteld voor verzending door het hele land via Goldbelly.

Wat maakt de “1904” sandwich uniek?

Naast de op de metro geïnspireerde naam en het ontwerp is de sandwich “1904” uniek vanwege de samenwerking met een aantal van de meest iconische eetgelegenheden van New York City. De pastrami is afkomstig van de legendarische Katz Delicatessen, terwijl het zuurdesem roggebroodje van Newlight Breadworks in de Bronx komt. Het resultaat is een echt New Yorks broodje dat de diverse eetcultuur van de stad viert.

Hoeveel kost de “1904” sandwich?

De “1904” sandwich kost $14 voor verzending door het hele land via Goldbelly. Voor degenen die een van Alidoro’s Manhattan-locaties kunnen bezoeken, kan de prijs enigszins variëren, afhankelijk van de locatie.

Hoe lang is het broodje “1904” verkrijgbaar?

De “1904” sandwich is een gelimiteerde aanbieding, verkrijgbaar van 28 september tot eind oktober bij alle vijf Alidoro’s Manhattan locaties. Daarna is het onduidelijk of de MTA en Alidoro hun samenwerking voortzetten of dat deze unieke sandwich een eenmalige traktatie wordt.