Facts

Dit is hoeveel mensen drinken terwijl ze thuiswerken

De groeiende trend van drinken tijdens het thuiswerken

De COVID-19 pandemie heeft belangrijke veranderingen in ons dagelijks leven teweeggebracht en een van de meest opvallende veranderingen is de wijdverspreide invoering van werken op afstand. Terwijl mensen zich aanpasten aan de nieuwe gewoonte van thuiswerken, lijkt het erop dat sommige mensen troost hebben gevonden in het nuttigen van een drankje of twee tijdens hun werkuren. Een recent onderzoek van Alcohol.org werpt licht op hoe wijdverbreid dit fenomeen is geworden. Laten we eens in de bevindingen duiken en de staten verkennen waar drinken op het werk een normaal verschijnsel is geworden.

Onderzoek onthult drinkgewoonten in de Verenigde Staten

Volgens het landelijke onderzoek van Alcohol.org, dat 3.000 Amerikaanse werknemers in alle 50 staten en het District of Columbia bereikte, blijkt dat de allure van thuiswerken heeft geleid tot een toename van drinken op het werk. Het onderzoek, gesponsord door American Addiction Centers, had als doel inzicht te krijgen in de prevalentie van alcoholgebruik tijdens werktijd in verschillende staten.

Staten met het laagste percentage thuisdrinken

Van de staten met de laagste percentages alcoholgebruik tijdens het thuiswerken, gaat Arkansas aan de leiding, met slechts 8% van de respondenten die toegeven dat ze tijdens het werk drinken. Deze bevinding komt overeen met eerdere ranglijsten van SafeHome, die Arkansas de soberste staat van het land noemde. Andere staten met relatief lage percentages thuis drinken zijn Mississippi met 13%, evenals Delaware en Maine, die beide percentages van 15% rapporteerden.

Staten met het hoogste percentage thuisdrinken

Aan de andere kant van het spectrum komt Hawaï naar voren als de staat met het hoogste percentage alcoholgebruik op het werk, met maar liefst 67% van de respondenten die toegeven alcohol te hebben genuttigd tijdens de werkuren. New Hampshire, de op drie na dronken staat van het land, en Virginia, gerangschikt op nr. 26 voor nationaal alcoholgebruik, meldden beide een percentage van 50% dat dronk tijdens het thuiswerken. Verrassend genoeg rapporteerden zelfs staten die bekend staan om hun nuchterheid, zoals Oklahoma en Georgia, percentages van respectievelijk 41% en 33%.

Aanvullende inzichten uit de enquête

Het onderzoek van Alcohol.org bracht ook enkele interessante bijkomende bevindingen aan het licht. Meer dan 33% van de respondenten gaf aan dat ze waarschijnlijk meer dronken in afzondering, wat suggereert dat het gemak van thuiswerken bij sommigen kan hebben geleid tot meer alcoholgebruik. Verder gaf 20% van de respondenten toe een voorraad alcohol aan te leggen voor zelfisolatie, wat duidt op de wens om een ruime voorraad van hun favoriete drank te hebben in onzekere tijden.

De favoriete drank: bier

Hoewel je zou verwachten dat populaire brunchcocktails of trendy harde seltzers de work-from-home drinkscène domineren, onthulde het onderzoek dat de favoriete drank voor veel telewerkers het goede oude bier is. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan bier verrassende gezondheidsvoordelen bieden als het met mate gedronken wordt. Het lijkt erop dat het klassieke gezegde, “Het is ergens vijf uur”, weerklank vindt bij degenen die ervoor kiezen om te ontspannen met een koud biertje tijdens hun werkdag.

Hulp zoeken bij verslaving

De bevindingen van het onderzoek werpen een licht op de groeiende trend van drinken tijdens het thuiswerken, maar het is essentieel om te erkennen dat overmatig alcoholgebruik kan leiden tot ernstige gezondheids- en verslavingsproblemen. Als jij of iemand die je kent worstelt met verslaving, is het cruciaal om hulp te zoeken. De Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) biedt hulpbronnen en een nationale hulplijn op 1-800-662-HELP (4357).

Conclusie

Nu werken op afstand steeds meer voorkomt, is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke valkuilen en uitdagingen die ermee gepaard gaan. Hoewel sommige mensen misschien troost vinden in een drankje tijdens werktijd, is het cruciaal om een gezonde balans te bewaren en matig te zijn. Het onderzoek van Alcohol.org geeft waardevolle inzichten in de prevalentie van drinken tijdens het thuiswerken en herinnert ons aan het belang van zelfbewustzijn en hulp zoeken als dat nodig is.

FAQ

Is het gebruikelijk dat mensen drinken tijdens het thuiswerken?

Volgens het onderzoek van Alcohol.org meldden verrassend veel mensen dat ze dronken tijdens het thuiswerken. De enquête bereikte 3.000 Amerikaanse werknemers in alle 50 staten en onthulde verschillende percentages alcoholgebruik tijdens werktijd.

Waarom drinken mensen tijdens het thuiswerken?

De redenen om te drinken tijdens het thuiswerken kunnen variëren. Voor sommigen kan het een manier zijn om met toegenomen stress om te gaan of gevoelens van isolatie te verlichten. Anderen zien het als een manier om de grenzen tussen werk en vrije tijd te vervagen, vooral wanneer de gebruikelijke sociale interacties en kantoorroutines ontbreken.

Zijn er risico’s verbonden aan thuis drinken?

Overmatig alcoholgebruik kan nadelige gevolgen hebben voor de fysieke gezondheid, het mentale welzijn en de werkprestaties. Het kan de cognitieve vaardigheden, de besluitvaardigheid en de productiviteit aantasten. Het is belangrijk om een gezonde relatie met alcohol te onderhouden en je bewust te zijn van de mogelijke risico’s.

Hoe kan ik zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé als ik thuis werk?

Duidelijke grenzen stellen tussen werk en privé is cruciaal als je thuiswerkt. Stel vaste werktijden in en creëer indien mogelijk een aparte werkruimte. Doe aan activiteiten die ontspanning en welzijn bevorderen buiten werktijd, zoals lichaamsbeweging, hobby’s en tijd doorbrengen met dierbaren. Het is belangrijk om prioriteit te geven aan zelfzorg en een gezonde balans tussen werk en privé te behouden.

Wat zijn alternatieven voor drinken tijdens het thuiswerken?

Als je op zoek bent naar alternatieve manieren om te ontspannen of te ontstressen tijdens werktijd, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. Je kunt korte pauzes nemen om activiteiten te doen zoals stretchen, mediteren of diepe ademhalingsoefeningen. Contact maken met collega’s via virtuele koffiepauzes of deelnemen aan niet-alcoholische sociale activiteiten kan ook een gevoel van verbondenheid en ontspanning geven.

Waar kan ik hulp zoeken als ik of iemand die ik ken worstelt met alcoholverslaving?

Als jij of iemand die je kent te maken heeft met een alcoholverslaving, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. De Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) biedt een nationale hulplijn op 1-800-662-HELP (4357) en biedt bronnen en ondersteuning voor mensen die hulp zoeken bij verslavingsproblemen. Neem contact op met SAMHSA of raadpleeg een zorgverlener voor begeleiding en ondersteuning.