Facts

Eindelijk weten we waarom Texas Roadhouse zo goedkoop is

We weten eindelijk waarom Texas Roadhouse zo goedkoop is

Texas Roadhouse is een geliefde bestemming geworden voor vleesliefhebbers in de hele Verenigde Staten. Sinds de oprichting in 1993 is de steakhouseketen uitgegroeid tot meer dan 580 vestigingen, waar handgesneden steaks, ribbetjes en kipspecialiteiten worden geserveerd. Wat Texas Roadhouse onderscheidt van zijn concurrenten is het vermogen om heerlijk eten tegen betaalbare prijzen aan te bieden. In dit artikel duiken we in de redenen achter de kosteneffectiviteit van het restaurant en onderzoeken we de strategieën die het zo succesvol hebben gemaakt.

Populariteit en hoog volume

De populariteit van Texas Roadhouse is onmiskenbaar. Met bijna 600 vestigingen wereldwijd ontvangt de keten in elke vestiging ongeveer 5.000 gasten per week. Dit duizelingwekkende aantal vertaalt zich in ongeveer 300.000 maaltijden die dagelijks worden geserveerd. Dankzij dit hoge volume kan Texas Roadhouse zijn prijzen laag houden. Bovendien snijden de slagers van de keten jaarlijks voor ongeveer $1 miljoen aan vlees per winkel. Deze toewijding aan kwaliteit en kwantiteit zorgt ervoor dat klanten waar voor hun geld krijgen.

Een mentaliteit van eigenaarschap

Gemotiveerde werknemers zijn cruciaal voor succes in de restaurantbranche en Texas Roadhouse begrijpt dit maar al te goed. Het bedrijf stimuleert een eigendomsmentaliteit onder zijn managers en biedt hen een langetermijnbeloningssysteem. Managing Partners moeten, in ruil voor 10% van de winst, een aanbetaling van $25.000 doen en een arbeidscontract voor vijf jaar ondertekenen. Deze investering brengt hun belangen op één lijn met de winstgevendheid van het restaurant, wat leidt tot een hoog niveau van persoonlijke service en een verhoogde klantenloyaliteit. Ongeveer 70% van de gasten van Texas Roadhouse zijn terugkerende klanten, een bewijs van de effectiviteit van deze aanpak.

Strategische upselling

Texas Roadhouse heeft de kunst van het upsellen van zijn menu-items onder de knie. Door klanten aan te trekken met een hoogwaardig steakaanbod, is de keten in staat hen te verleiden tot het kopen van producten met hogere marges, zoals alcoholische dranken en barvoedsel. Het bedrijf bevordert een cultuur van vriendschappelijke competitie onder de serveersters en moedigt hen aan om bepaalde items te upsellen. Deze strategie verhoogt niet alleen de inkomsten, maar voegt ook een element van plezier toe aan de eetervaring. Het is echter vermeldenswaard dat sommige werknemers en klanten hun bezorgdheid hebben geuit over de druk om te upsellen en de mogelijkheid van agressieve tactieken.

Consistentie en menukeuze

Terwijl veel restaurants hun menu’s regelmatig aanpassen, kiest Texas Roadhouse voor een andere aanpak. De keten gelooft in het aanbieden van keuzes binnen menucategorieën die voldoen aan de verwachtingen van de gasten en passen binnen hun budget. Door een consistente menukaart aan te houden, verlaagt Texas Roadhouse de kosten die gepaard gaan met het introduceren van nieuwe items en zorgt ervoor dat gasten altijd de gerechten krijgen die ze kennen en waar ze van houden. Wijzigingen in het menu worden spaarzaam doorgevoerd, waarbij zorgvuldig rekening wordt gehouden met de feedback van klanten en de operationele en economische gevolgen. Deze toewijding aan consistentie heeft bijgedragen aan het succes van het restaurant door de jaren heen.

Kosteneffectieve arbeid

Zoals veel restaurantketens vertrouwt Texas Roadhouse op kosteneffectieve arbeid om de prijzen betaalbaar te houden. Gastheren en gastvrouwen in het restaurant verdienen tussen de $2 en $12 per uur, met een gemiddeld loon van $8,52 per uur. Bovendien krijgen deze functies over het algemeen geen fooi. Hoewel deze lonen laag zijn in vergelijking met het gemiddelde uurloon in de fastfoodindustrie, dragen ze bij aan het vermogen van het restaurant om concurrerende prijzen te bieden. Texas Roadhouse heeft in het verleden echter te maken gehad met kritiek op de betalingsstructuur en in 2016 kregen werknemers een schikking van $700.000 toegewezen in een collectieve rechtszaak in verband met het samenvoegen van fooien.

Strategische operationele beslissingen

Texas Roadhouse heeft strategische operationele beslissingen genomen die bijdragen aan de kosteneffectiviteit. Een opmerkelijke beslissing is de keuze om alleen in het weekend lunch te serveren. Door op doordeweekse dagen geen lunch te serveren, kan de keten de kosten voor onroerend goed laag houden en hoeft het geen toplocaties in drukbezochte zakenwijken te hebben. Verrassend genoeg heeft deze beslissing geen negatieve invloed gehad op het succes van het restaurant. Texas Roadhouse heeft gemiddeld 5,2 miljoen dollar per restaurant verdiend, terwijl concurrerende restaurants die doordeweeks lunch serveren gemiddeld minder dan 3 miljoen dollar per locatie hebben verdiend. Deze aanpak zorgt ook voor een betere balans tussen werk en privé voor managers en werknemers, die vaak lange dagen maken in de restaurantbranche.

Alternatieve reclamestrategieën

In tegenstelling tot veel van zijn concurrenten vertrouwt Texas Roadhouse niet op traditionele betaalde reclame. In plaats daarvan richt de franchise zich op promoties op lokaal niveau, mond-tot-mondreclame, betrokkenheid bij de gemeenschap en organische promotie op sociale mediaplatforms. De CEO van het bedrijf, Kent Taylor, heeft verklaard dat hun gratis warm brood en pinda’s hun beste reclame zijn. Door de nadruk te leggen op de kwaliteit van hun eten en de eetervaring, heeft Texas Roadhouse met succes een loyaal klantenbestand opgebouwd en vertrouwt het op hun aanbevelingen om nieuwe klanten aan te trekken.

Focus op tafelomzet

Een interessante strategie van Texas Roadhouse is het maximaliseren van de tafelomzet door geen prioriteit te geven aan desserts. De CEO van het restaurant, Kent Taylor, heeft verklaard dat ze liever hebben dat gasten een geweldige dinerervaring hebben en tevreden weggaan met hun hoofdgerecht dan dat ze langer moeten wachten op het dessert. Door zich te richten op een efficiënte omloopsnelheid van de tafels kan Texas Roadhouse meer gasten bedienen en hogere inkomsten genereren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eten of de betaalbaarheid.

Conclusie

Het vermogen van Texas Roadhouse om heerlijk eten aan te bieden tegen betaalbare prijzen is het resultaat van een goed uitgevoerde strategie. Het hoge volume van de keten, de eigendomsmentaliteit onder managers, strategische upselling, consistente menuselectie, kosteneffectieve arbeid, operationele beslissingen, alternatieve reclamestrategieën en de focus op tafelomzet dragen allemaal bij aan de kosteneffectiviteit. Door klanttevredenheid en waar voor je geld voorop te stellen, is Texas Roadhouse een favoriete bestemming geworden voor vleesliefhebbers in het hele land. Of je nu geniet van een steak om van te watertanden of van ribbetjes die zo uit het bot vallen, je kunt erop vertrouwen dat Texas Roadhouse legendarisch eten levert tegen een prijs die de bank niet zal breken.

FAQ

Waarom kan Texas Roadhouse betaalbare menu-items aanbieden?

Texas Roadhouse kan betaalbare menu’s aanbieden dankzij verschillende factoren. Ten eerste heeft de keten een hoog volume, met ongeveer 300.000 maaltijden per dag op bijna 600 locaties. Hierdoor kunnen ze profiteren van schaalvoordelen en betere prijzen bedingen voor ingrediënten. Daarnaast verkoopt Texas Roadhouse strategisch producten met een hogere marge, zoals alcoholische dranken en barfood, waardoor de kosten van hun lager geprijsde menu-items worden gecompenseerd.

Hoe bevordert Texas Roadhouse klantenbinding?

Texas Roadhouse bevordert klantenloyaliteit door de mentaliteit van eigenaarschap onder managers. Door Managing Partners een langetermijnbeloningsregeling te bieden die gekoppeld is aan de winstgevendheid van het restaurant, worden managers gestimuleerd om uitzonderlijke service te verlenen en een persoonlijke eetervaring te creëren. Dit hoge serviceniveau en de aandacht voor klanttevredenheid heeft ertoe geleid dat ongeveer 70% van de gasten van Texas Roadhouse terugkerende klanten zijn.

Gebruikt Texas Roadhouse agressieve upselling tactieken?

Hoewel Texas Roadhouse zijn serveersters aanmoedigt om bepaalde menu-items te upsellen, is er bezorgdheid geuit over de mogelijkheid van agressieve tactieken. Het bedrijf stimuleert een cultuur van vriendschappelijke competitie onder de serveersters, maar het is belangrijk om een balans te vinden tussen upselling en het respecteren van de voorkeuren van klanten. Het is altijd aan te raden dat klanten hun voorkeuren duidelijk kenbaar maken aan hun server en servers moeten aandacht hebben voor de behoeften en het comfort van hun gasten.

Waarom heeft Texas Roadhouse een consistent menu?

Texas Roadhouse gelooft in het aanbieden van een consistent menu om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en de operationele efficiëntie te behouden. Door een consistent menu aan te houden, verlaagt de keten de kosten die gepaard gaan met de introductie van nieuwe items en zorgt ervoor dat gasten altijd hun favoriete gerechten kunnen vinden. Wijzigingen in het menu worden spaarzaam doorgevoerd, waarbij zorgvuldig rekening wordt gehouden met feedback van klanten en operationele en economische factoren, zodat Texas Roadhouse zijn klanten betrouwbare en vertrouwde smaken kan bieden.

Hoe houdt Texas Roadhouse de arbeidskosten laag?

Texas Roadhouse houdt de arbeidskosten laag door gebruik te maken van kosteneffectieve arbeidsstrategieën. Gastheren en gastvrouwen bij Texas Roadhouse verdienen tussen de $2 en $12 per uur, met een gemiddeld loon van $8,52 per uur. Daarnaast krijgen deze functies over het algemeen geen fooi. Hoewel deze lonen lager zijn dan in andere bedrijfstakken, dragen ze bij aan het vermogen van het restaurant om concurrerende prijzen te bieden. Het is echter vermeldenswaard dat Texas Roadhouse in het verleden te maken heeft gehad met kritiek op de betalingsstructuur en de beloning van werknemers.

Hoe maakt Texas Roadhouse reclame voor zijn restaurants?

Texas Roadhouse maakt gebruik van alternatieve reclamestrategieën in plaats van traditionele betaalde reclame. Het bedrijf richt zich op lokale promoties, mond-tot-mondreclame, betrokkenheid bij de gemeenschap en organische promotie op sociale mediaplatforms. Ze geloven dat hun kwaliteitsvoedsel en eetervaring fungeren als hun beste reclame. Door prioriteit te geven aan klanttevredenheid en te vertrouwen op positieve aanbevelingen, heeft Texas Roadhouse met succes een loyaal klantenbestand opgebouwd en blijft het nieuwe klanten aantrekken.