Vegan hotspots Antwerp (BE) + map

Waar in Antwerpen kan je écht lekker vegan uit eten gaan? Waar vind je écht lekkere homemade vegan kaasjes (die je bijna schuldig doen voelen omdat ze zo echt lijken)? In welk restaurantje moét je zijn voor vegan desserts? En in welke koffiebars vind je lekkere koffie en plantaardige melk? Je leest het allemaal in deze blogpost!

*** volg mijn Instagramaccount @veganinantwerp, daarop deel ik alle top vegan(-friendly) adresjes ***

Schermafbeelding 2018-06-12 om 22.23.42.png

Via onderstaande downloadbare kaart op Google Maps heb je al deze hotspots in een kaartje. Handig voor wanneer je in Antwerpen bent! 🙂 hieronder lees je mijn bevindingen per hotspot.

(Wat nog niet in deze lijst staat heb ik waarschijnlijk nog niet uitgetest. Ik vul aan).

Schermafbeelding 2017-11-04 om 14.13.58

ONTBIJT & LUNCH

1) Carotterie 2000 10/10

Mijn favoriete brunch/lunchplekje is by far Carotterie 2000. Gezellige ligging en écht dé beste broodjes en homemade vegan kaasjes ooit! Je kan er ook de lekkerste homemade veganaise kopen (die smaakt naar verse ‘echte’ mayonaise) en supergezonde saladmix eten.

Ga er zeker ook langs voor koffie en dessert (zie verder). Meer details vind je in mijn eerdere blogpost.

Schermafbeelding 2017-08-05 om 22.10.07
My Big Fat Greek Vegan @ Carotterie 2000 met homemade vegan feta

2) Organic foodbar 8/10

In het station Antwerpen Centraal vind je vegan lekkers voor on the go in Organic Foodbar: vegan smos kaas, vegan caesar salad, vegan chocolade-kokosmakroon en nog veel meer. Heel lekker!

3) Récollets 8/10

Bij Récollets op de Minderbroedersrui kan je terecht voor een lekker klassiek ontbijt, maar dan veganized. Toast, homemade confituur en choco, vegan kaas, maar vooral: VEGAN KOFFIEKOEKEN ❤ (zie ook bij koffie en gebak). Meer details lees je hier. Ook superlekkere lunch (broodjes, vegan kaaskroketjes, toasts, pasta’s…).

20180710_125251

 4) Murni 8/10

Tel Aviv inspired Street Food? Daarvoor moet je bij Murni zijn. Ik ging er eens brunchen en we aten heel lekkere vegan pannenkoeken en een vegan avocado-zoete aardappel burger, namnam!

Tel Aviv-food betekent niet enkel Israëlische keuken (denk aan hummus, shakshuka, falafel etc.), maar lettelijk gewoon alles. Tel Aviv is echt een culinaire melting pot, de kaart van Murni deed me ook denken aan mijn favoriete restaurantje in Tel Aviv: Puaa. Murni is echt een aanrader, wel iets duurder, maar echt de moeite!

5) Le Pain Quotidien 7/10

Bij Le Pain Quotidien moet je gewoon al gaan voor het superlekkere brood, maar de vegan opties zijn er ook echt wel lekker. Bij je brood kan je verschillende verse vegan spreads bestellen, of bestel gewoon een vegan salade, vegan brunch of mezze-bord. Ook bij de desserts zijn er lekkere vegan opties. Met een lekkere amandelcappucino erbij zeker de moeite waard.

Schermafbeelding 2018-06-12 om 22.30.30.png

KOFFIE EN GEBAK

1) Carotterie 2000 10/10

Ook voor het beste tussendoortje moet je langs Carotterie gaan. Vegan tiramisu (écht lekkere), vegan carrotcake (de lekkerste die ik ooit at, vegan of niet), vegan chocolate cake (ook top voor écht chocoladeliefhebbers. Ik ben meer fan van de carrot cake) én lekker frisse raw mojito cheesecake.

2) Cuperus 8/10

Geen vegan gebak, maar wel een super lekkere vegan Chococino die je zeker moet proberen. Vraag de Chocochino met amandel- of sojamelk. Echt lekker! Ook megagoeie thee hier, ‘blozend appeltje’ is mijn favoriet.

Schermafbeelding 2017-11-05 om 01.01.15

IMG_20170302_215030
Soy chococino @ Cuperus

3) Georges 8/10

Georges is tijdens mijn werkweek echt de redder in nood. Als ik een lekkere koffie nodig heb (en niet de vieze van op het werk, die ik drink puur om wakker te blijven) ga ik een cappucino met havermelk halen. Toffe bediending krijg je er gratis bij. Geen vegan gebak verkrijgbaar.

 4) Frits 7/10

Ik woon in de Antwerpse wijk Zurenborg en hier miste echt nog een goede koffiebar. Sinds kort hebben we die! Bij Frits jammer genoeg geen vegan gebak. Wel lekkere koffies met havermelk verkrijgbaar en tijdens de zomer ook iced!

 5) Divers

“Your healthy fix”. Lekkere vegan lattes (ja ook een golden en een pink latte) en smoothiebowls (nog niet getest). Ze verkopen ook donuts van Hoeked!

Schermafbeelding 2018-06-12 om 22.30.06

6) WILD 9/10

Zie avondeten. Ook enorm lekkere desserts hier.

Schermafbeelding 2017-08-05 om 22.09.35
Vegan Rabarbertaart @ WILD

7) Mercado 8,5/10

*Momenteel gesloten voor renovatie. Gaat terug open in voorjaar 2019*

In het oude postkantoor op de Groenplaats haal je overheerlijke raw cheesecakes van All Good Cuisine (Rawfoodchef Julie). Redelijk prijzig, maar wel énorm lekker. Probeer zeker de Snickers cheesecake! Score is voor de cheesecakes, voor de rest heb ik aan de kraampjes niets anders vegan gevonden/getest.

IMG_20170412_220248_275
Raw vegan Snickers Cheesecake by All Good Cuisine

7) Moochie Frozen Yogurt 7,5/10

Sinds kort kan je bij Moochie ook een vegan soy frozen yogurt krijgen. Kies vegan toppings als Oreo’s, Lotus speculoosjes, frambozen en ander fruit. Hmm!

Schermafbeelding 2017-08-05 om 22.09.00
Vegan Frozen Yoghurt @ Moochie

8) Maurice coffee and knits 7,5/10

Helaaaas geen vegan gebak én brunch, maar wel heerlijke speciale koffies, met keuze uit amandelmelk, sojamelk, havermelk en kokosmelk. Denk aan een Almond Rose Latte of een Matcha Latte. Alle andere koffies kan je ook met plantaardige melk vragen. Iets prijziger, maar wel fijn voor de specialere koffie. Superfijn ingericht (ik vind die aan Berchem station het leukste, maar er is er ook één in de Boerentoren op de Meir).

 9) Delhaize 8/10

Ja, ‘gewoon’ een supermarkt, maar sinds kort hebben ze heel lekkere raw vegan cheesecakes. Hieronder zie je die met mango-limoensmaak. Ze hebben ook vanille, chocolade-karamel en bosbes-framboos. Ze zijn écht heel lekker en bevatten enkel natuurlijke rauwe ingrediënten (geen bewaarmiddelen, geraffineerde suikers etc.)

DSC_0289

10) Host 7,5/10

Naast een supertoffe winkel met fairtrade en duurzame kleding kan je hier ook een lekkere kop koffie krijgen met havermelk. Helaas nog geen vegan gebak. Lekkere koffie, wel iets duurder met havermelk erbij. Terwijl kan je nog eens rondsnuisteren tussen de leuke collectie of gewoon genieten van het mooie interieur. (Score voor de koffie 7,5/10. Winkel krijgt zeker een 9/10 van mij).

(Zie ook bij fairtrade hotspots in Antwerpen)

11) Récollets 8,5/10

Heerlijke vegan koffiekoeken en ook écht lekkere koffie! Doen!

12) Murni 7/10

Bij Murni kan je lekkere koffies drinken, van een gewone capuccino met haver- of sojamelk, tot een Israëlische of Oreo capuccino.

13) Hoeked Doughnuts 9/10

Bij Hoeked maken ze superlekkere speciale donuts en ze maken ook vegan donuts. En ze zijn SUPER lekker! Let wel op, ze hebben de vegan-variant niet altijd in huis. In het weekend meestal wel. Hieronder zie je een met rode vruchten gevulde vegan donut. YUM!

Schermafbeelding 2018-06-12 om 22.34.24

13) Gelateria Savini 8,5/10

De gezellige Dageraadplaats op Zurenborg heeft sinds kort een echte Italiaanse gelateria. Wat is dat? Dat is puur luchtig ijs, met pure producten gemaakt. Helemaal artisanaal. Ze hebben ook enkele vegan smaken en het is zooooo lekker. Wel wat prijziger (2,5 euro voor een bolletje, 4 euro voor 2).

Schermafbeelding 2018-06-12 om 22.48.36.png

14) Borgo Gelato 8,5/10

Eigenlijk kan ik hier bijna hetzelfde typen als bij Gelateria Savini. Sooo, let’s be lazy! 😉 (nee, ik heb nog geen vergelijkende test gedaan. Met bijna een jaar tussen de twee is het moeilijk echt vergelijken).

20180715_164055.jpg

Aan het gezellige Krugerplein in Borgerhout vind je een echte Italiaanse gelateria. Wat is dat? Dat is puur luchtig ijs, met pure producten gemaakt. Helemaal artisanaal. Ze hebben ook enkele vegan smaken en het is zooooo lekker. Borgo heeft misschien iets exotischere smakencombinaties. Voor de durvers dus (maar ook als je een simpelere smaak wil).

15) Buchbar 8/10

Buchbar staat gelijk aan supergezellig en supervriendelijk. Ga er langs voor een koffietje en een lekkere vegan chocolate chip cook (jup, geen cookie, ’t zijn grote dingen).

AVONDETEN

1) WILD 9/10

Vegan  meditteraanse tapas. Gerund door 4 Zwitserse Italianen die het vak kennen. Veranderende menukaart, altijd geslaagd! Op woensdag is het all about bread (denk foccacia’s, pizza, bruschetta) en pasta: écht doen! Lees mijn uitgebreide review hier.

2) Falafeltof 8/10

Dé lekkerste falafel van’t stad. Kies je eigen groenten uit de saladbar (lees: geen saaie blaadjes sla, maar echt lekkere groentenbereidingen). Je kan kiezen voor een pitabroodje met alles erop en eraan, potato wedges of een salad bowl met falafel. Super lekker! Wat je bestelt is standaard vegan, enkel opletten met de sausjes op tafel. Enkel de ketchup, tahini en oranje pikante saus zijn vegan. De mayonaise en looksaus niet. Even vragen kan ook altijd, ze zijn er vriendelijk!

Schermafbeelding 2017-08-05 om 22.08.30
Salad bowl met falafel en potato wedges @ Falafeltof

3) Beni Falafel 6,5/10

Ook lekkere falafel geserveerd in heerlijke pitabroodjes. De groenten erbij zijn iets klassieker, daarom verkies ik Falafeltof. Beni is zeker wel de moeite als je in de buurt bent.

4) Chips 7/10

Zin in goeie Belgische frietjes van de frituur, liefst mét een goei sausje (lees: geen ketchup). Chips is de place to be in Antwerpen. Lekkere frietjes, homemade vegan burger én homemade vegan sausjes (tartaar, veganaise). Daarnaast kan je ook kiezen voor vegan bitterballen (De Vegetarische Slager), vegan bamischijf en zelfs een ‘vegan friet special’ voor als je voor een echte klassieker wil gaan.

Schermafbeelding 2017-08-05 om 22.09.22
Homemade rodebietenburger en Belgische frietjes @ Chips

5) Otomat 7/10

Twee keuzes van vegan pizza: 1 enorm pikante en 1 gewone. Lekker, maar naar mijn smaak nog niet helemaal af. Er mist iets in het smaakpatroon. Wel enorm lekker deeg en goede ingrediënten, vandaar toch 7/10.

IMG_20170706_130257_191
Viva Las Vegan spicy pizza @ Otomat

6) Pho 61 8/10

Aan de Grote Markt in Antwerpen vind je Vietnamese Streetfood restaurant Pho 61. Ook echt een van mijn favorieten. De Bahn Xeo kan je vegan (veggie, maar is vegan) vragen (even, voor de zekerheid, erbij zeggen zonder vissaus en dan krijg je sojasaus met ui in de plaats). Bahn Xeo is een soort van Vietnamese hartige pannenkoek van rijstmeel, gevuld met groenten en tofu. Echt ZO lekker! Ze worden gebakken in olie (ik heb het nagevraagd).

20170917_190745
Bahn Xeo in Pho 61

Ook de Pho (Vietnamese soep) kan je vegan krijgen. Daarnaast zijn er nog wel enkele gerechten, maar die heb ik niet uitgetest. Als voorgerecht probeerde ik al eens de vegan springrolls, ook super goed!

Ook bij de desserts is er een vegan optie: een Vietnamese custard gemaakt van kokosmelk, linzen en het sap van een bananenblad. Klinkt misschien raar, maar het is echt superlekker! Wordt geserveerd met vers fruit. Hmmm!

Je kan er ook lekkere homemade drankjes krijgen.

Na al redelijk vaak Vietnamees te hebben gegeten kan ik zeggen dat het toch een van mijn favoriete keukens is (mijn lievelingsgerecht is dan ook Bahn Mi, recept uit Vegan Street Food van Jackie Kearney).

Echt een aanrader als je eens iets nieuws wil proberen.

7) Greenway 7/10

Fast maar toch relatief healthy & de beste vegan kebap wrap, period. En ooohoookkkk… de Beyond Meat Burger  <3!

20180901_184651

8) Overzee 8,5/10

Voor echt authentiek écht lekker Thaise keuken moet je op de gezellige Dageraadplaats in het Antwerpse Zurenborg zijn. Iets prijziger, maar vraag om een menuutje met kleinere porties. Dan heb je meer verschillende gerechten en zit je ook echt wel goed vol. Daarvoor betaalden iets minder dan 50 euro voor twee personen (terwijl je anders snel aan 18 euro zit voor een redelijk klein hoofdgerecht #groteeter). Zeg er wel uitdrukkelijk bij dat je geen vissaus wil.

Wat ik zoal at is moeilijk te zeggen. Het zijn heel pure groentenbereidingen, waarbij de groenten echt net juist gegaard en gekruid zijn. Ook curry’s kan je er krijgen. Heel lekker, wel pikant.

20171205_194330

9) Wagamama 8/10

Oké, een echte keten, je kan zeggen wat je wil, maar het eten vind ik er écht lekker. Alle veggie gerechten kunnen geveganized worden zonder in te boeten aan smaak.

Mijn favoriet: de vegan ramen met pittige bouillon (je kan de bouillon zelf kiezen). Het is getopt met heerlijke noodels, shiitakes en gepaneerde silken tofu. Hmm. Ook groene curry, gebakken noodles en pad thai kan je er vegan nemen.

(foto’s Wagamama)

10) Mission Masala 8,5/10

Wauw, wat een ontdekking! De voormalige foodtruck heeft nu ook zijn vaste stekje op het Zuid in Antwerpen. Ik ben normaal niet echt een fan van Indisch eten, maar deze (misschien wat verwesterde?) versie is echt een aanrader. We hebben er zo lekker gegeten. Op de kaart staan ook duidelijk de vegetarische opties en welke geveganized kunnen worden (of gewoon vegan zijn). Echt een topper! En de inrichting doet mij helemaal terugdromen naar Mumbai (waar ik op uitwisseling ben geweest) ❤️.

11)  Doi Doi 8/10

Hier kan je lekkere Asian Streetfood eten en er is bij zo goed als elk gerechtje wel een vegan optie: spring rolls (zie foto), bao’s (gestoomd Japans broodje met vulling), banh mi (Vietnamese baguette)… Yum!

12) Icbao 8/10

Ook bij Icbao serveren ze Asian streetfood met veel vegan opties en superlieve bediending. Denk bao’s (zie foto), korean rice cakes (heel pikant gerecht), ramen (Japanse noedelsoep)…

IMG_20180625_202233_411

13) Tota 7/10

Bij Tota draait het allemaal om empanada’s, een Latijns-Amerikaans gerechtje waarbij een dun deeg gevuld wordt en in de oven krokant gebakken. Bij Toto is er keuze tussen vlees, vis, veggie en vegan. Er is keuze tussen vijf vegan empanada’s, 3 hartige en 2 dessert-versies. Alles staat duidelijk aangegeven op de kaart.

Heel lekker, maar de vullingen mogen voor mij nog iets origineler. Mijn favoriet? De empanada gevuld met pompoen en gember. Jummieee! (Op het eerte zicht lijkt het duur voor wat het is, maar met 4 empanada’s had ik zeker voldoende).

14) Aahaar 6/10

Aahaar is een volledig vegetarisch Indisch restaurant met veel vegan opties. Niet helemaal mijn ding (wat ik wel vaker heb met Indisch), maar het restaurant is gelegen vlakbij het centraal station en je kan er buffet (all you can eat) eten voor maar 10 euro. Zeker goed voor een snelle, goedkope en toch voedzame hap.

20180624_190113

DRINKS

1) BelRoy’s Bijou 9,5/10

Zin in een suuuperlekkere (nee, ik overdrijf niet) cocktail? Ga dan zeker eens langs bij BelRoy’s Bijou op het Antwerpse Zuid. De coktails zijn echt overheerlijk en voor het schuimlaagje gebruiken ze hier aquafaba (kikkererwtenvocht dat wordt opgeklopt tot ‘eiwit’) in plaats van kippenei-eiwit. Van innovatief gesproken!


Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Liefs, Lisa!

Lees ook:

5 x delicious vegan sweets in Antwerp (BE) 🍰🍩🍦🍪

Carotterie 2000 – béste vegan lunch

11 x deliciously vegan in New York City + map w/ highlights

 

Advertenties

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. trudi_bruges schreef:

  Heel handig overzicht! bedankt
  Bij volgend bezoekje aan Antwerpen nog genoeg om te ontdekken 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. nom.eat.live schreef:

   Graag gedaaaan! Hopelijk vind je lekkere adresjes 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s