Kitchen

Maak van ingeblikte koekjes brood zonder kneden

Het makkelijkste broodje dat je ooit zult maken

Als iemand die van bakken houdt, was ik altijd een beetje geïntimideerd door het idee om zelf brood te maken. De gedachte om het deeg te kneden en te wachten tot het gerezen was, leek me gewoon heel veel werk. Totdat ik dit geniale idee ontdekte om koekjes uit blik te gebruiken.

Een snelkoppeling naar heerlijkheid

Het mooie van dit recept is dat het alle moeite wegneemt om apenbrood te maken. In plaats van te beginnen met een zelfgemaakt gistdeeg, gebruik je gewoon kant-en-klare koekjes uit blik. Snijd ze in vieren, wentel ze in kaneelsuiker en leg ze in laagjes in een bundt- of tubevorm. Het is zo simpel, maar het eindresultaat is net zo smeuïg en lekker als de traditionele versie.

Eindeloze variaties

Een van de beste dingen aan dit recept is hoe veelzijdig het is. Hoewel de klassieke versie met kaneelsuiker een publiekstrekker is, kun je de dingen gemakkelijk veranderen. Probeer eens Nutella in plaats van kaneelsuiker, of maak een hartige versie met knoflookboter en parmezaan. Je kunt er zelfs een pizza-aapbrood van maken door de koekjes in olijfolie en Italiaanse kruiden te smeren en er pepperoni en kaas aan toe te voegen.

Een aantrekkelijk tafelstuk

Of je dit nu maakt voor een brunch, een feestje of gewoon een gezellig avondje thuis, apenbrood is altijd een hit. Doordat het uit elkaar te trekken is, is het perfect om te delen en de smeuïge, decadente textuur is gewoonweg onweerstaanbaar. En met deze canned biscuit hack kun je in een handomdraai een partij in elkaar flansen zonder ook maar iets van de smaak of het plezier op te offeren.
Dus als je op zoek bent naar een makkelijke, lekkere cake die zeker indruk zal maken, probeer dan eens dit brood zonder kneden. Het is een doorbraak voor iedereen die van het idee van zelfgebakken brood houdt, maar er geen moeite voor wil doen.

FAQ

Ja, je kunt voor dit recept elke soort koekjes uit blik gebruiken, of het nu vlokkige, karnemelkse of koelkastkoekjes zijn. Het belangrijkste is dat je ze in vieren snijdt voordat je ze in het kaneelsuikermengsel wentelt.

Heb ik een speciale pan nodig om apenbrood te maken?

Hoewel een bundt- of buisvorm het beste werkt om die klassieke broodvorm te krijgen, kun je ook een gewone ovenschaal of zelfs een muffinblik gebruiken. Het belangrijkste is dat de koekjes op elkaar gestapeld kunnen worden.

Kan ik dit recept van tevoren maken?

Absoluut! Je kunt het brood de dag van tevoren in de pan doen, het afdekken en een nacht in de koelkast zetten. s Ochtends zet je het gewoon in de oven en bak je het af. Dit maakt het een geweldig ontbijt of een brunch om van tevoren te maken.

Wat is de beste manier om apenbrood te serveren?

Broodje aap is bedoeld om uit elkaar te trekken en te delen, dus je kunt het het beste warm serveren, rechtstreeks uit de oven. Je kunt de pan omkeren op een serveerbord of schotel en dan iedereen laten smullen van de kleverige, met kaneelsuiker bedekte stukjes koek.

Kan ik ook een hartige versie van dit recept maken?

Zeker weten! In plaats van een laagje kaneelsuiker kun je de koekjes in knoflookboter en parmezaanse kaas wentelen. Je kunt ook andere hartige ingrediënten toevoegen, zoals verkruimelde bacon, blokjes paprika of gehakte groene uien. Dit is een heerlijk voorgerecht of bijgerecht.