Kitchen

Luister naar ons – je zou toast moeten gebruiken bij het maken van een Ice Cream Sandwich

Een toast op heerlijke ijssandwiches

Als iemand die altijd al dol is geweest op de klassieke combinatie van chocoladekoekjes en ijs, was ik geïntrigeerd toen ik dit artikel tegenkwam over het gebruik van toast om zelfgemaakte ijssandwiches te maken. Het is een geniaal idee dat de eenvoud van een ijssandwich naar een heel nieuw niveau tilt.

De veelzijdigheid van toast

Een van de dingen die me echt opviel is de enorme veelzijdigheid van het gebruik van toast als basis voor ijssandwiches. Het artikel stelt voor om een zacht, met ei verrijkt brood zoals brioche te gebruiken, dat het ijs kan verdragen zonder dat het een kleffe bende wordt. Dit is heel logisch, want om dezelfde reden wordt brioche vaak gebruikt in wentelteefjes.

Kaneeltoast upgrade

Maar het artikel gaat nog verder en suggereert dat je het brood kunt veranderen in kaneeltoast om een extra laag zoetheid en smaak toe te voegen. De gedachte aan boterzachte kaneeltoast gevuld met vanille-ijs is gewoonweg om van te watertanden. En het idee om Nutella op geroosterde brioche te smeren als “buitenkant” voor een ijssandwich is een absolute game-changer.

Eindeloze smaakcombinaties

De mogelijkheden voor smaakcombinaties zijn echt eindeloos als je begint met een simpel sneetje toast als basis. Het artikel noemt het gebruik van overgebleven geroosterde panettone voor een Italiaanse twist, of zelfs het TikTok-beroemde ijsbrood met twee ingrediënten. Chocolate chip brioche gevuld met chocolate chip cookie dough ijs? Ja, graag!

De klassiekers verheffen

Hoewel de klassieke chocoladekoekjes- en ijssandwiches altijd een speciaal plekje in mijn hart zullen houden, opent deze benadering op basis van toast een hele nieuwe wereld van zoete traktaties. Het is een eenvoudige manier om de gewone ijssandwich te verbeteren en er iets heel speciaals van te maken.

Conclusie

Al met al ben ik ongelooflijk dankbaar dat ik deze ingenieuze ijssandwich hack heb ontdekt. Het is een spelbreker waardoor ik nu al mijn volgende lading zelfgemaakte ijssandwiches aan het plannen ben, met een sneetje toast als de ster van de show.

FAQ

Het artikel stelt voor om een zacht, met ei verrijkt brood zoals brioche te gebruiken voor de beste resultaten. Brioche kan het ijs verdragen zonder te klef te worden. Je kunt ook andere zachte, verrijkte broden proberen, zoals challah of zelfs een restje geroosterde panettone voor een Italiaanse twist.

Moet ik het brood roosteren voordat ik de sandwiches maak?

Ja, in het artikel wordt aangeraden om het brood te roosteren voordat je de ijssandwiches samenstelt. Door het brood te roosteren kan het beter tegen het ijs en wordt het geen kleffe bende.

Kan ik kaneeltoast gebruiken voor de sandwiches?

Absoluut! Het artikel stelt voor om het brood te veranderen in kaneeltoast om een extra laagje zoetheid en smaak toe te voegen aan de ijssandwiches. Boterige kaneelbrioche toast gevuld met vanille-ijs is een heerlijke draai aan de klassieker.

Welke andere toppings of vullingen kan ik gebruiken?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Het artikel vermeldt het gebruik van een laag Nutella op de geroosterde brioche, of probeer chocolate chip brioche gevuld met chocolate chip cookie dough ijs. Je kunt ook experimenteren met andere toppings zoals hagelslag, gemalen koekjes of zelfs een drupje karamel- of chocoladesaus.

Moet ik zelfgemaakt ijs gebruiken?

Nee, je hoeft geen zelfgemaakt ijs te maken voor deze sandwiches. Het artikel stelt voor om je favoriete ijs of gelato uit de winkel te gebruiken. Het belangrijkste is om het te combineren met het perfecte geroosterde brood om een heerlijke en bevredigende traktatie te maken.